A taky další výjimečné čokolády, které už mají i ceny z oborového „Oskara“.
Všechno, co se v malé čokoládovně v Hrabyni u Opavy vyrobí, je nějak spojeno s Měsícem, Mléčnou dráhou a vesmírnými objevy. V nabídce jsou tak třeba tabulky čokolád s názvy jako Červený trpaslík, Moře hojnosti, Calypso, Vega nebo Galaxie Sombrero, což je čokoláda oceněná dvěma hvězdami z prestižní mezinárodní soutěže Great Taste v Londýně, která se považuje za potravinářského Oskara.
Ufonky skutečně vypadají jako miniaturní létající talíře. Sestaveny jsou do sérií balených v půvabných krabičkách. V jedné sadě nabízí čokoládovna různé chutě a speciality, momentálně třeba limitovanou vánoční edici s kandovaným pomerančem, cukrovým zdobením, a dokonce i se slaným preclíkem. Ve výrobě MoonChocolate se Ufonky staly dalším produktem, který je jediný svého druhu v ČR. Tím prvním jsou Měsíční kameny, hit ze specifické mléčné čokolády chutnající po skořici.
Díky špičkové kvalitě čokolád a inspiraci vesmírnými dálkami pronikla rodinná čokoládovna už i do NASA. „Ono je to přesněji tak, že dodáváme naše špičkové čokolády některým firmám, které jsou zapojeny do programů pro NASA,“ usmívá se Zuzana Mikovská, která je nejen spolumajitelkou firmy, ale i tvůrkyní unikátních čokoládových výrobků. K těm v poslední době přibyla i lízátka, bílá veganská čokoláda s rýžovým mlékem a mandlemi, mléčná čokoláda s perníkovým vánočním kořením, hořká tabulka s pomerančem a skořicí nebo Krabice plná čokolád.
Všech druhů vysokoprocentních čokolád už v MoonChocolate vyrobili tisíce. Další jsou ve výrobě právě teď, aby doputovaly k lidem do Vánoc. „Naše čokolády získávají chuť už podle toho, z jakých jsou bobů. Pečlivě si vybíráme různé druhy napříč světem. Některé boby chutnají víc po ovoci, z jiných vzniká jemná čokoláda, která chutná dětem, aniž by z nich dělala cukromily,“ naznačuje tajemství čokoládových receptur druhý ze spolumajitelů značky MoonChocolate Michal Kijonka.
Na samém začátku historie rodinné čokoládovny stála chuť dělat něco rukama, mít radost z hmatatelných výrobků. A tak se z humanitně vzdělaných vysokoškoláků stali „učni“. Museli se naučit rozeznávat kvalitu bobů, pilovat chutě a sestavovat receptury na základě různých zemí původu bobů, protože právě ty dávají čokoládám už od počátku charakteristické příchutě. Zkušený grif vyžaduje i odlévání čokolád, tvarování, zdobení… Že to zvládli, dokazuje nabídka MoonChocolate ve specializovaných obchodech s čokoládou, v prodejnách zdravé výživy, v obchodech s lahůdkami, s pochutinami vysoké kvality, se špičkovými víny nebo rumy. A přímo od počítače si mlsání pro sebe nebo jako dárek snadno pořídíte v e-shopu na webu www.moonchocolate.eu.