Doporučujeme

Luděk Reichl, sládek

Luděk Reichl, sládek | foto: MaRk publicity s.r.o.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Ryzí 11 prověřená časem

Právě tak dlouho se v Jeseníkách nechodí na pivo, ale na Šerák. Dostal jméno hory a má i její majestát. Vaří se z ječného sladu a vybraných chmelových odrůd v kombinaci, kterou vám nikdo neprozradí.

Je to tajemství sládka Luďka Reichla, který recepturu převzal od svého předchůdce a je pro něho zákon. Od první várky uplynulo 35 let a čas jako by se ryzí jedenáctky z hor ani nedotkl.  

Luděk Reichl, sládek

Luděk Reichl, sládek

Ctím stará pravidla a jsem na to hrdý

Stejně pečlivě vybírá také odrůdy chmele a ječmenů, aby se co nejvíce podobaly těm původním. Slady z proslulých hanáckých ječmenů dávají časem prověřené jedenáctce mohutné tělo. Vábivé aroma a dlouze doznívající hořkost je naopak dílem chmelových odrůd v přesně stanovené kombinaci.  „Kvalita surovin je pro nás zásadní, a proto jsme v úzkém kontaktu přímo s pěstiteli. Víme přesně, z jaké lokality chmel pochází, a dopředu tak dokážeme odhadnout kvalitu úrody,“ říká Luděk Reichl, kterého můžete potkat na varně, stejně jako třeba na chmelnici. 

Do Holby pravidelně putuje chmel z Žatecka a Tršicka. Obě oblasti jsou kvalitou chmele vyhlášené nejen u nás, ale také v zahraničí. A stejnou pověst má také slad z nejstarší sladovny v Zábřehu na Moravě, která je dlouhodobým partnerem pivovaru.

Pivo vaří z horské vody a hlubinné prameny má přímo v areálu pivovaru. A to je dnes unikátní. „Pro vaření piva má naše voda ideální složení a je přirozeně tak čistá, že ji není zapotřebí nijak upravovat. Do výroby jde tak, jak nám ji příroda dala. A to je pro pivo zásadní. Voda je totiž nejen jeho základem, ale významně ovlivňuje chuť i celkovou charakteristiku zlatého moku. Našemu pivu navíc dává neutuchající jiskru a podílí se také na jeho vysoké pitelnosti. A co to znamená? Pivo se jednoduše dobře pije a každý doušek vás vybízí k dalšímu napití,“ poukazuje na přednosti pramenité vody Luděk Reichl.

Pivo s majestátem hory

Určitě si nenechte ujít výlet na známý kopec Šerák. A pokud nepojedete lanovkou a výšlap vás zdolá, věřte, že čerstvě načepovaný Šerák na chatě Svatého Jiří vás opět postaví na nohy. Ikonickou 11 si vychutnáte současně s magickým výhledem na Jeseníky. Pro místní jsou krajem Ryzího piva z hor
a právem jsou na něj hrdí stejně jako na svoje pivo. 

Ryzí 11 prověřená časem