Zdoláš, ale neodoláš. Jeseníky mají dalšího velikána

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Má stejný majestát jako hora, podle které dostal jméno. Nový ležák Holba Keprník je pivo z hor, jedinečný z mnoha pohledů. Nezaměnitelnou chuť, vábivé aroma, výborný říz a obdivuhodnou jiskru mu přinesla sládkova receptura, fortel pivovarníků a především sama příroda. Dali mu to nejlepší z Jeseníků a také čas. A on vyzrál ve skutečného velikána, který zasluhuje ochutnat.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Patronem nového ležáku Keprník je rodák z Jeseníků známý herec a režisér Miroslav Krobot. | foto: Archiv pivovaru Holba

Luděk Reichl, sládek z pivovaru Holba chystá se svým týmem nové pivo z hor.

Luděk Reichl, sládek z pivovaru Holba

„Tentokrát jsme použili slad z podhorských ječmenů a horský chmel z Jeseníků. V Holbě jsme toto, pro pivo vzácné koření, použili vůbec poprvé a sami ho ručně česali ve vytipovaných oblastech u nás v horách. Obohacuje hořkost i vůni piva a podtrhuje jeho osobitost. Suroviny je třeba dobře vybírat a my jsme si počkali na ty nejlepší,“ je přesvědčený sládek Luděk Reichl.

Patronem nového ležáku Keprník je rodák z Jeseníků známý herec a režisér Miroslav Krobot. Byl se sládkem u první vystírky a spolu o tři měsíce později naráželi první sud. A co popřál novému ležáku z hor? „Vše nejlepší. Je z dobré rodiny, nebojím se o něj. Holba má chuť jako Jeseníky, je hořká a svébytná, patří k sobě.“

Pivo všemi smysly

Keprník je pivo plné života s jiskrou, kterou si vzalo z vody z horských pramenů.

Jeho vysoká pitelnosti vybízí k dalšímu doušku. Vychutnejte si chvíle s...

Připomíná horské bystřiny a přitáhne pohled hned poté, co vrchní dočepuje půllitr. Jako by ve vás probouzel neutuchající energií a chuť do života. Takový je Keprník, stejně opravdový a stejně překvapující jako voda z horských pramenů, která je jeho základem.

Ani další smysly nenechá odpočívat. Čichu zalahodí vábivé aroma, které proniká do okolí. Cítíte vábivou chmelovou vůni, která jako by se rozvíjela s každým centimetrem, který dělí sklenici od vašich úst. Objímá vás a vzbuzuje majestátní pocit. Je tak příjemný, že si ho chcete užít co nejdéle.

Slad je tělem piva a chmel jeho duší.

Už první doušek odkryje hutné tělo piva. Poznáte ničím nepotlačený fundament a vychutnáváte si chlebnatou a dokonale vyváženou chuť. Skoro se chce ji kousat a v tom přichází pomalu se rozeznívající lahodná a přitom intenzivní hořkost. Doznívá až na samém kořeni jazyka, kdy ležák pomalu opouští vaše ústa. Jedinečný ležák Keprník s horským chmelem vám dopřeje degustační zážitek, který je ódou na pivo.

Prémiový ležák Keprník je k dispozici jako sudový především na Moravě a ve východních Čechách. Holba s ním má velké plány a plnění do lahví nevylučuje. Každopádně nepůjde o masovou výrobu. Nového ležáku letos v Holbě uvaří 5 tisíc hektolitrů, a to jen potvrzuje jeho výjimečnost. Produkce totiž závisí na horském chmelu, který je tady vzácným kořením. V této chvíli mají pivovarníci „nasbíráno“ a vytipovávají další oblasti pro jeho sklizeň.

Největší pochod na Moravě vybízí na start. Pivovarská čtvrtka se jde už 19. května

Vůbec poprvé postavila na start turisty v roce 1973. Pořádá ji pivovar Holba a její širší rozměr ve srovnání s běžnými pochody jí přidává na oblíbenosti. Každoročně se na ní setkávají turisté s milovníky dobrého piva a horské přírody. Pivovarská čtvrtka tradičně startuje třetí sobotu v květnu a stejně je tomu i letos 19. května. Odhodlání vychutnat si Jeseníky s Holbou každoročně láká všechny její příznivce bez rozdílu pohlaví, věku i kondice.

Pivovarská čtvrtka
Pivovarská čtvrtka
Pivovarská čtvrtka
Pivovarská čtvrtka

„Na trasy různé délky a náročnosti je možné vyrazit ze čtyř startovacích míst s bezproblémovým dojezdem. Spolupracujeme s Klubem českých turistů a pro všechny případy také s Horskou službou. Terény jsou bezpečné, takže jsme žádné úrazy dosud neměli, zato příjemných zážitků jsou hory,“ říká Alexandra Lašáková z pivovaru Holba, která pochod společně s týmem připravuje. Trasy vedou malebnou přírodou Jeseníků a nechybí na nich občerstvovací stanice. Tady je možné nabrat síly pro další kilometry a odpočinout si třeba u Horské 10.

Pochod nabízí devět tras různé náročnosti v délce 10 až 21 km. Vedou různými terény, převážně velmi dobře schůdnými s malebnými výhledy do okolí. Na mapách je můžete sledovat on-line na pivovarskactvrtka.cz. Také letos Holba turisty kompletně vybaví, postará se o občerstvení a v cíli o zábavu. Každý startující získá mapu a k tomu nutnou výbavu včetně kuponu na pití a odměnu v cíli. Dospělí se mohou těšit na pivo gratis, aby spláchli našlapané kilometry, zatímco dětem doplní ztracené kalorie oblíbená sladkost a něco k pití.

Cíl je na pivovarském nádvoří, kde účastníky uvítá kapela. Je to ideální příležitost společně posedět u pivovarských rybníků a připít si na povedený výšlap třeba novým ležákem Keprník, který letos v dubnu obohatil nabídku značky.

Čtvrtka má symbolické startovné 50 korun pro dospělé a 30 korun pro děti. Pro sedmdesátníky a starší je startovné zdarma. Již nyní je možné účast zaregistrovat on-line na pivovarskactvrtka.cz, a tak se vyhnout čekání na startovacích místech.

Pivovarská čtvrtka

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Obujte se do toho! Vyrazte za zážitkem ze svého 1. běžeckého závodu

Obujte se do toho! Doběhněte si pro zážitek ze svého 1. běžeckého závodu

Nazujte běžecké boty a rozběhněte se. Pro radost z pohybu. Pro zážitky. Pro lepší formu i postavu. Nebo třeba proto,...

Nekvalitní aktovka ničí zdraví vašich dětí

Nekvalitní aktovka ničí zdraví vašich dětí

Děti jsou to nejcennější, co máme. Proto by rodiče každého školáka měli být při výběru školní aktovky nebo batohu...

5 trendy sedaček, které rozzáří váš interiér

Sedačka Sammy se hodí do velkých obývacích pokojů.

Chystáte se obléct svůj obývací pokoj do nového designu? Mrkněte se na trendy sedačky, které váš interiér doladí,...

Výhody SSOŠ a Gymnázia Bean? Individuální přístup a atraktivní obory

Výhody SSOŠ a Gymnázia Bean? Individuální přístup a atraktivní obory

Ať již přemýšlíte, kam dát studovat svého potomka, až skončí základní školu, či byste si sami chtěli rozšířit vzdělání,...

Obujte se do toho! Vyrazte za zážitkem ze svého 1. běžeckého závodu

Obujte se do toho! Doběhněte si pro zážitek ze svého 1. běžeckého závodu

Nazujte běžecké boty a rozběhněte se. Pro radost z pohybu. Pro zážitky. Pro lepší formu i postavu. Nebo třeba proto,...

Další z rubriky

Self scan – rychlý nákup do tašky pro zákazníky supermarketu TERNO

Self scan – rychlý nákup do tašky pro zákazníky supermarketu TERNO ČB

Po dvou letech provozování samoobslužných pokladen rozšiřuje českobudějovický supermarket Terno možnost odbavení...

Pivo jako hora

Luděk Kurek, obchodní sládek

Dlouhá léta hanušovické pivo znamenalo osmičku, desítku a dvanáctku. Historicky bylo pověstné svou kvalitou a výbornou...

Sládková pivovaru Zubr: Graduse nám na čepy přivedli sami štamgasti

Sládková pivovaru Zubr: Graduse nám na čepy přivedli sami štamgasti

Dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus, jedno z nejsilnějších piv z produkce přerovského pivovaru, je nejnovějším...

Najdete na iDNES.cz