Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Nový záznamník teploty Ebro EBI11 zvýší kvalitu potravin

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Měření teploty při tepelném zpracování potravin v malém prostoru už není problém. Společnost Logitron s.r.o. přináší nový odolný miniaturní záznamník teploty od německého výrobce Ebro.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Nový záznamník teploty Ebro EBI11 zvýší kvalitu potravin | foto: LOGITRON s.r.o.

Pro bezpečnost potravin má zásadní důležitost kvalitní tepelné zpracování i skladování při správné teplotě. I když potravináři dnes splňují zákonnou povinnost teploty sledovat, problém je ve zdánlivém detailu - čím měří a kde měří.

Podle společnosti Logitron s.r.o. je jedním z kritických míst měření a záznam teplot v malém prostoru. Jedná se hlavně o tepelné zpracování potravin v malých baleních (typický případ - vaničky s paštikami ) a skladování v úzkých přepravních kontejnerech.

LOGITRON s.r.o.

Donedávna velký technický oříšek rozlouskl přední světový výrobce měřicí techniky Ebro a jeho záznamník teploty EBI 11, který po všech stránkách budí obdiv. Žádný prostor? Žádný problém! S tímto sloganem vyrazil do světa miniaturní tento bateriový záznamník teploty (datalogger).  

Záznamník teploty lze umístit téměř kamkoliv

Přístroj lze díky jeho rozměrům s odolnosti umístit do téměř každého produktu a sledovat tak teploty během celého technologického procesu. Na český trh nový záznamník teploty přinesla firma Logitron s.r.o., která na svých stránkách www.logitron.cz nabízí kompletní sortiment německého výrobce Ebro a pro zákazníky zjišťuje i kvalifikovanou technickou podporu.  

Výrobce působí v bavorském Ingolstadtu a již více než 40 let se specializuje na měření a záznam teplot v potravinách. I když Ebro dnes působí celosvětově, vychází z prověřených domácích zkušeností. Vždyť v typické bavorské kuchyni nalezneme mnoho potravin, kde je precizní tepelné zpracování klíčové, ať  již jde o masné produkty nebo pivo.
 
Záznamník teploty upoutá svým technickým řešením a parametry. Je to váleček o průměru 16,5 mm a délce 22 mm se špičkou, kde je umístěno čidlo teploty. Použití v potravinách odpovídá i celá konstrukce: provedení z nerez oceli, vodotěsnost (IP68) i extrémní tepelná odolnost v rozsahu -30 až +150°C při vysoké přesnosti ± 0,1 ° C. 

Vyrábí se též provedení s měřením tlaku do 4 barů. Kapacita paměti je 15 000 naměřených hodnot. Interval měření lze nastavit od 1 sekundy do 24 hodin. Záznamník teploty napájí uživatelsky vyměnitelná  baterie, která v závislosti na intervalu a četnosti měření vydrží 18 dní až 40 týdnů.

Záznamník teploty EBI 11 je vlajkovou lodí

Záznamník teploty EBI 11 lze umístit a pomocí speciálních adaptérů upevnit ve všech typech sklenic, lahví plechovek, vaniček a dalších potravinářských obalů. Měření probíhá tak, že se nejprve záznamník teploty naprogramuje pomocí speciálního softwaru přes interface, který je připojen k počítači.

Potom se EBI umístí do potravinářského obalu, který projde celým tepelným procesem. Po jeho ukončení se EBI 11 vyjme, vloží do uživatelského rozhraní a načte se záznam teplot. Program vyhodnotí i další pro potravináře důležité parametry: F-hodnotu nebo PE-hodnotu.

Potravinářské firmy, které sázejí na kvalitu a nechtějí riskovat zdraví spotřebitelů, investují do moderních technologií, jejichž vlajkovou lodí je záznamník teploty EBI 11.

Autor:

Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Hlavní zprávy

Další z rubriky

Lékaři dnes bojují i za své pacienty, nejen o svou existenci.
Lékaři dnes bojují i za své pacienty, nejen o svou existenci

Občané České republiky a soukromí lékaři v celé ČR s podporou České lékařské komory v těchto dnech protestují proti ministerstvu zdravotnictví.   celý článek

ČAObH na konferenci Předcházení vzniku odpadů 2017.
ČAObH se představí na konferenci Předcházení vzniku odpadů

Oběhové hospodářství šetří primární zdroje, předchází odpadům a znovu je využívá. Jedním z hlavních řečníků na konferenci Předcházení vzniku odpadů a lídrů...  celý článek

Program Erasmus slaví 30 let.
Program Erasmus slaví 30 let

V roce 2017 slaví Evropa 30 let existence programu Erasmus. Zahraniční studijní pobyt absolvovalo tehdy na evropské úrovni 3 244 studentů. Česká republika se...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.