Od podzimu si cestu do českých kuchyní velmi rychle našly i tři chlebové směsi Chléb Pernerka – vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný.
Důvod úspěchu je jednoduchý – díky těmto pečlivě vyladěným směsím už dokáže skvělý chleba upéct doma opravdu každý. I ti, kteří si s troubou úplně nerozumí a z pečení chleba mají obavy. Ve Mlýně Perner tak vývojem chlebových směsí pro tuzemský trh reagují na zvyšující se zájem o domácí pečení. „Lidé chtějí zkoušet nové věci a rádi experimentují. A pečení chleba patří k činnostem, kde je zájem opravdu velký,“ říká Daniel Perner, jednatel Mlýnu Perner a přidává i vysvětlení, proč: „Chtěli jsme vyjít vstříc poměrně velké skupině lidí, která se do pečení chleba zatím nepustila.“ Pokud se podíváme na důvody, proč se lidé vyhýbají pečení chleba, najdeme hlavní dva.
Pečení chleba jednoduše a bez obav
Prvním důvodem je obava, že se chleba nepovede, protože si lidé myslí, že je to strašně složité a výsledek nejistý. Druhým důvodem je fakt, že lidé nemají tolik času, a když už ho mají, tak ho raději využijí jinak. „Právě proto jsme připravili chlebové směsi Chléb Pernerka, které jsou pečlivě namíchány z prémiových mouk Pernerka a neobsahují žádná nežádoucí aditiva,“ shrnuje Daniel Perner důvody, proč se do výroby chlebových směsí pustili a dodává: „Díky našim směsím už nemají zákazníci důvod, proč se pečení chleba vyhýbat. A chleba si mohou upéct i třeba s dětmi.“
Chlebové směsi v nabídce
V současné době jsou na pultech obchodů hned tři směsi s označením Chléb Pernerka – vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný. Všechny tři směsi mají jedno společné – upéct z nich chleba je opravdu snadné. Stačí vybranou směs smíchat s 380 ml vody, nechat alespoň 30 minut kynout a pak dát péct do trouby rozpálené na 210 stupňů na dobu 45–60 minut. Nejsou třeba žádné zkušenosti s pečením chleba, nepotřebujete ani jiné pekařské dovednosti. Je to opravdu takto jednoduché.
Mouky nejen pro sváteční stůl
Kromě chlebových směsí si mohou zákazníci mlýna vybírat hned ze 14 druhů mouk Pernerek – klasické pšeničné, špaldové, žitné, ale i rýžové nebo pohankové mouku v různých granulacích i v bio kvalitě. Chloubou mlýna jsou pak celozrnné mouky umleté do hladka díky unikátní mlecí technologii, kterou nikdo jiný v tuzemsku nedisponuje.
Mouky i chlebové směsi jsou k dostání v běžné obchodní síti nebo e-shopu Mlýna Perner. Více se dozvíte na www.pernerka.cz.