iDNES.cz

Unikátní rybí restauraci najdete překvapivě v srdci Vysočiny

– KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Velké Meziříčí na Vysočině je známé například nejvyšším dálničním mostem u nás, zámkem s originální expozicí o vývoji pozemních komunikací nebo rozhlednou ve tvaru šroubovice DNA. Věděli jste ale, že tu mají také rybí restauraci, která proslula po celé České republice?

Unikátní rybí restauraci najdete překvapivě v srdci Vysočiny | foto: Harrach Gastro s.r.o.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Najdete ji v Jelínkově vile, elegantní secesní budově z počátku 20. století, na jejímž místě kdysi stával mlýn. A právě díky původnímu mlýnskému náhonu tu na stůl vždy dostanete 100% čerstvé rybí speciality z až 11 druhů sladkovodních ryb, které se tady uchovávají unikátním způsobem – živé v haltýřích ve sklepení restaurace v průtočné vodě, což zaručuje absolutní čerstvost.

Unikátní rybí restauraci najdete překvapivě v srdci Vysočiny

Kombinace až 11 druhů ryb a tohoto originálního způsobu uchovávání je v naší zemi naprosto ojedinělá. Potvrzuje to i šéfkuchař restaurace Milan Hotárek: „Ve chvíli, kdy se kuchaři v jiných restauracích ráno odebírají krájet cibuli do guláše, si u nás navlečou holínky, do ruky vezmou topůrko a jdou do sklepa k rybám. Naloví si je a kompletně zpracují. Nikdy nezamrazujeme do foroty, garantujeme 100% čerstvost.“

V útulné restauraci, která evokuje původní mlýn, nabízí například kapra, pstruha, lína, sumce, štiku, candáta, úhoře, amura nebo tolstolobika. Velký zájem je prý i o rybí škvarky a chipsy.

Unikátní rybí restauraci najdete překvapivě v srdci Vysočiny
Unikátní rybí restauraci najdete překvapivě v srdci Vysočiny

K rybím specialitám si navíc můžete dopřát skvělé pivo Harrach, které se přímo zde vaří. Je pojmenované podle jednoho z dřívějších majitelů místního zámku a dělají ho tu stejně poctivě jako ryby – tradiční rukodělnou metodou a poctivou českou cestou „varna – spilka – sklep“. Výsledkem je pravé české pivo s působivým charakterem, jemnou vůní, bohatou pěnivostí a plnou chutí, které obsahuje pouze přírodní látky a je zásady nefiltrované a nepasterizované.

Na čepu vždy najdete světlý a tmavý ležák a jeden až dva z celkem 12 pivních speciálů, mezi které patří například velkomeziříčský speciál, kávový ležák nebo medový speciál.

Unikátní rybí restauraci najdete překvapivě v srdci Vysočiny
Unikátní rybí restauraci najdete překvapivě v srdci Vysočiny

Budova prosycená historií a jemnou sladovou vůní piva nabízí také ubytování ve stylových historických pokojích či v moderních apartmánech. Ubytovat se tak můžete například ve studiu hraběte Harracha, v pokoji Karla Jelínka (továrník a původní majitel vily) nebo v romantickém pokoji s věžičkou. V ceně je vždy i vstup do příjemné wellness zóny s bazénem a saunou.

Unikátní rybí restauraci najdete překvapivě v srdci Vysočiny
Unikátní rybí restauraci najdete překvapivě v srdci Vysočiny
zpět na článek