Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Cesta kolem světa v jednom menu

Komerční sdělení   14:00
Připravte se na kulinářský zážitek, který vás zavede do světa, kde se mísí to nejlepší z lokálních polí a dalekých exotických destinací. Pečlivě vybrané menu, které s mistrovským dotekem připravil šéfkuchař Jan Kaplan, vás pozve na cestu plnou chutí a vůní. Začínáme lehkým předkrmem z avokáda v křupavém těstíčku, pokračujeme výtečným hlavním chodem z bůčku doprovázeným chřestem a zakončíme sladkou tečkou v podobě manga posypaného křupavou drobenkou z kešu ořechů.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Cesta kolem světa v jednom menu! | foto: Archiv ShutterstockShutterstock

Zkuste si představit chuť pravého manga nebo avokáda, právě utrženého ze stromu v jeho domovině – je to jako objevit nový svět chutí. Martina Procházková a Vojtěch Havránek toto objevení zažili a po návratu do Česka se rozhodli, že takovou čerstvost a kvalitu musí přinést i na náš trh. Proto založili Titbit, a co začalo jako malá bylinková zahrádka, rozrostlo se do bohatého sortimentu exotického ovoce, zeleniny, chilli papriček a aromatického koření. Mango a avokádo v menu dozrálo nedaleko Prahy. Díky unikátním klimakterickým komorám, která Titbit vlastní, v nich ovoce dozrává k chuťové dokonalosti. A právě tyto chutě jsou dnes pod taktovkou šéfkuchaře Kaplana proměněny v nezapomenutelné pokrmy.

Avokádo v těstíčku, dip z ajvaru (vegan)

Avokádo v těstíčku s ajvarovým dipem je předkrm, který překvapí originální chutí. Smažení avokáda možná není běžnou kulinářskou technikou, ale výsledek stojí za to. Tento veganský pokrm spojuje křupavé těstíčko a měkké avokádo s pikantním ajvarovým dipem, který dodá celému jídlu charakter. Sklenička Ajvaru od Titbitu pochází z řady Beze Zbytku a je celá ze zachráněné zeleniny.

Titbit

Na 2 porce budete potřebovat:

1 avokádo RTE, 100 g hladké mouky, 2 lžíce škrobu, 4 kostky ledu, 150-200 g perlivé vody

Na dip:

1 sklenice Ajvaru od Titbitu, 2 lžíce lesního medu, 3 lžíce červeného vinného octu, 3 lžíce olivového oleje, 10 g tymiánu (obraného na lístky), olej na smažení, mořská sůl

Postup: Nejdříve si připravte těstíčko na smažení. Smíchejte suché složky a do nich rozmíchejte metličkou vodu a přimíchejte i led. Mělo by být řidší konzistence. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a oloupejte. Nakrájejte na menší měsíčky a obalte v osolené hladké mouce. Potom v těstíčku a smažte v oleji rozpáleném na 170 °C dozlatova. Ihned znova osolte. Výroba dipu je snadná, vše kromě tymiánu rozmixujte mixérem, dochuťte a zkontrolujte konzistenci. Nakonec přidejte tymián.

Bůček po asijsku, salát z čerstvého chřestu, pečená paprika a medvědí česnek

Bůček po asijsku je kulinářský zážitek. Kdo je milovníkem asijské kuchyně, měl by tento recept určitě vyzkoušet. Ba co víc, zapsat si ho do své kuchařky. Vepřový bůček se marinuje v aromatické směsi sójové a rybí omáčky, česneku a cukru, což mu dodá nezapomenutelnou chuť. Salát z chřestu a medvědího česneku nahradí i jasmínovou rýži, která se k němu obvykle podává. Navíc bude lehce česnekově štiplavý, křupavý a k bůčku prostě dokonalý.

Titbit

Na 2 porce budete potřebovat:

400 g vařeného osoleného bůčku bez kůže, který je nutné po uvaření zatížit v lednici, 50 g hnědého cukru, 30 g rybí omáčky, 40 g rýžového octu, 30 g lehké sójové omáčky, 10 g tmavé sójové omáčky, 50 ml vody (ideálně však výpeku z bůčku)

Na naloženou cibuli:

1 červená cibule, 130 g červeného vinného octa, 90 g cukru, 10 g soli, 200 g vody

Na omáčku:

500g sklenice pečené papriky od Titbitu, 2 lžičky uzené papriky, 3 lžičky sladké papriky, 3 lžíce hnědého cukru (lze i agávový či javorový sirup, med atd.), 2 lžíce červeného vinného octu, 300 ml zeleninového vývaru, mořská sůl a pepř

Dále:

1 svazek zeleného chřestu, 2 ks salátu baby little gem, 30 g koriandru, 30 g plocholisté petržele natrhané na lístky, 30 g medvědího česneku, 1 dlouhá chilli paprička, 3 lžíce olivového oleje, citronová šťáva

Postup: Bůček nasolte. Je potřeba ho uvařit nebo upéct dopředu, můžete však koupit již uvařený metodou sous vide. Bůček nakrájejte na cca 2 cm kostky a opečte do křupava na pánvi. Přidejte cukr i zbytek ostatních surovin a nechejte provařit zhruba 4 minuty. Maso přelévejte, aby bylo krásně obalené a prohřáté. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Ocet, cukr, sůl a vodu svařte (můžete použít stejný poměr). Pořádně osolte. Horký nálev přelijte přes cibuli a vychlaďte. Na troše oleje prohřejte pečenou papriku, přidejte uzenou i sladkou papriku, cukr a ocet a nechejte prohřát. Přilijte vývar, provařte, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Chřest očistěte a spařte v horké vodě cca 1 minutu. Zchlaďte ledovou vodou a rozkrájejte na menší kousky. Očistěte salát, nakrájejte ho na menší kousky a smíchejte s bylinkami, nakrájeným chilli a olivovým olejem. Osolte a zakápněte citronovou šťávou. Na talíře dejte pár lžic paprikového pyré, nahoru ochucený salát, přidejte kousky glazovaného bůčku a červenou cibulku.

Pálené mango, drobenka z kešu oříšků, omáčka ze slaného karamelu s mučenkou, thajská bazalka

Ochutnejte kouzlo páleného manga, jehož sladkost je zdůrazněna drobenkou z kešu oříšků. A co teprve omáčka ze slaného karamelu s mučenkou. Špetku exotiky v chuti přinese thajská bazalka, která chutná úplně jinak, než ta „obyčejná“. Stačí jen pár jejích lístků a chuťový zážitek se posune o třídu výš. Vychutnáte si každý moment až do posledního drobečku a lístečku.

Titbit

Na 4 porce budete potřebovat:

2 zralá manga RTE, 30 g thajské bazalky

Na drobenku:

100 g kešu oříšků, 100 g hnědého cukru, 100 g hladké mouky, 100 g másla, špetka mořské soli

na slaný karamel:

100 g krystalového cukru, 30 g voda, 50 g másla, 80 g smetany ke šlehání, 200 g pomerančové šťávy nebo džusu, 4 ks mučenky (passion fruit), větší špetka mořské soli

Postup: Kešu, mouku a cukr vložte do nádoby nebo mixéru a rozmixujte dohladka. Přidejte máslo o pokojové teplotě, špetku soli a vše rozmíchejte. Zabalte do fólie a nechejte ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Potom nahrubo nastrouhejte a pečte na 160 °C dozlatova zhruba 12-14 minut. Cukr s vodou rozpusťte v rendlíku, a když kompletně zhnědne, přidejte teplou smetanu a džus, vše provařte a přidejte pořádnou špetku mořské soli a máslo. Rozmixujte ručním mixérem. Přeceďte a vymačkejte do směsi dužinu z mučenky (ideálně jen semínka). Mango oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Zprudka je opečte na horké pánvičce nebo použijte flambovací pistoli, dokud nebude lehce opálené. Nakonec dezert ozdobte čerstvou thajskou bazalkou a drobenkou.

Jak na to najdete i zde: https://www.facebook.com/titbitsro

Nejčtenější

Galerie Vaňkovka slaví 20 let. V rámci narozenin rozdá 200 tisíc korun

Komerční sdělení

Galerie Vaňkovka Brno si letos připomíná dvě dekády svého fungování. Oslava významného jubilea proběhne v sobotu 22. března od 16 hodin přímo v prostorách obchodního centra. Návštěvníky čeká...

Připojte si na data z mobilu tablet nebo chytré hodinky. Jak na to?

Komerční sdělení

Chytrá zařízení nám zjednodušují život. S tabletem máme zábavu i práci vždy na dosah ruky. Chytré hodinky zase pošlou užitečné notifikace a sledují fitness údaje přímo na našem zápěstí....

Za krokodýly nemusíte letět za moře. V Protivíně jich mají přes 100

Komerční sdělení

Věděli jste, že se v srdci jižních Čech skrývá neobyčejný svět plný zubatých obrů a pradávné historie? Právě zde je malým i velkým návštěvníkům přístupná největší evropská kolekce krokodýlích druhů....

Běhání v březnu ovládne Hradec Králové!

Komerční sdělení

Hradec Králové se v březnu promění v ráj běžců! Sportvisio pořádá hned tři skvělé závody, které prověří vaši kondici, vytrvalost i odvahu. Na své si přijdou nejen běžci, ale i milovníci překážkových...

Rohde & Schwarz podporuje vzdělávání a kulturu ve Vimperku

Komerční sdělení

Rohde & Schwarz podporuje nejen vzdělávání, ale i kulturní rozvoj ve Vimperku. V březnu přivítá renomovaného kouče Mariana Jelínka, který nabídne inspirativní přednášky pro zaměstnance i veřejnost.

Tajemná Třebíč – Objevte klenoty Třebíče a zažijte její kouzlo

Komerční sdělení

Objevte Třebíč, malebné město v srdci Vysočiny, kde historie ožívá na každém kroku. Projděte se po stopách UNESCO, ponořte se do příběhů židovské a křesťanské kultury. Třebíč není jen město památek,...

17. března 2025

Nový showroom CUPRA GARAGE v Ostravě mění pohled na prémiová auta

Komerční sdělení

Porsche Inter Auto – Auto Heller vstoupilo do světa sportovní elegance a technologických inovací s otevřením nového showroomu CUPRA GARAGE v Ostravě. Jaké modely zde najdete, co přináší značka CUPRA...

17. března 2025

Teplárna Komořany udává směr v ekologických zdrojích tepla v ČR

Komerční sdělení

Teplárna Komořany prochází rozsáhlou transformací směrem k nízkoemisním zdrojům energie. Jaké jsou plány na odklon od uhlí? Co to bude znamenat pro obyvatelstvo regionu? Na tyto a další otázky...

17. března 2025

Na Kamerunkách nově zahraje pět kapel

Komerční sdělení

Dvaadvacet let patří červenec na bílinské Kyselce Koncertu pro kamerunské kozy. Festival českých i zahraničních kapel si užijí zejména příznivci rocku, metalu či punku.

17. března 2025

BEAN Staňkov: Třicet let vzdělání a rozvoje

Komerční sdělení

Rok 2025 je pro Soukromou Střední odbornou školu a Gymnázium BEAN Staňkov přelomový. Spolu se svými studenty a pedagogy oslaví třicet let působení v oblasti školství. Také v tomto roce je pro školu...

17. března 2025

Černý česnek: Účinky, dávkování a přínosy pro zdraví

Komerční sdělení

Česnek patří neodmyslitelně k české kuchyni. Vedle klasického bílého česneku přitom existuje i jeho méně známá fermentovaná verze – černý česnek. Ten si díky své jemnější chuti a aroma získává stále...

17. března 2025

Moravskoslezský hejtman udělí ceny za společenskou odpovědnost

Komerční sdělení

Po roce opět startují Ceny hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. Moravskoslezský kraj také vyhlašuje anketu Osobnost Moravskoslezského kraje a ocenění Dobrovolník BoSmePartyja.

17. března 2025

UDI Group – sázka na špičkové architekty z celého světa

Komerční sdělení

Původem český developer UDI Group dnes podniká převážně v cizině. Své aktivity má v šesti zemích dvou kontinentů. Kromě České republiky rozvíjí bytové, kancelářské i logistické projekty v Polsku,...

17. března 2025

Prodloužit životnost českého pavilonu pomůžou čidla od SENZOMATIC

Komerční sdělení

Stav vlhkosti v dřevěné konstrukci českého národního pavilonu na Expo 2025 budou mapovat speciální čidla od společnosti SENZOMATIC.

17. března 2025

Oneplay pod lupou. Co přináší a jak ho mít výhodněji?

Komerční sdělení

Oneplay – jedno z nejskloňovanějších slov Česka uplynulých dnů. Nová služba, která propojuje dva světy – O2 TV a Voyo. V Česku není člověk, který by Oneplay nezaznamenal. Proč je tak unikátní? Pro...

17. března 2025

„Klidně budu pracovat na malé chajdě v horách ...“, říká Kotek

Komerční sdělení

David Kotek patří mezi výrazné osobnosti ostravské architektury. Řadu let staví nejen v Moravskoslezském kraji stavby a domy, které ho bez nadsázky přežijí a stanou se součástí kulturního odkazu naší...

16. března 2025

Jaro v rytmu Hříšného tance

Komerční sdělení

Zažijte 8.5. živou taneční show k promítání originálního filmu: Dirty Dancing in Concert - to je Hříšný tanec jako nikdy předtím!

15. března 2025