Cesta kolem světa v jednom menu

Komerční sdělení   14:00
Připravte se na kulinářský zážitek, který vás zavede do světa, kde se mísí to nejlepší z lokálních polí a dalekých exotických destinací. Pečlivě vybrané menu, které s mistrovským dotekem připravil šéfkuchař Jan Kaplan, vás pozve na cestu plnou chutí a vůní. Začínáme lehkým předkrmem z avokáda v křupavém těstíčku, pokračujeme výtečným hlavním chodem z bůčku doprovázeným chřestem a zakončíme sladkou tečkou v podobě manga posypaného křupavou drobenkou z kešu ořechů.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Cesta kolem světa v jednom menu! | foto: Archiv ShutterstockShutterstock

Zkuste si představit chuť pravého manga nebo avokáda, právě utrženého ze stromu v jeho domovině – je to jako objevit nový svět chutí. Martina Procházková a Vojtěch Havránek toto objevení zažili a po návratu do Česka se rozhodli, že takovou čerstvost a kvalitu musí přinést i na náš trh. Proto založili Titbit, a co začalo jako malá bylinková zahrádka, rozrostlo se do bohatého sortimentu exotického ovoce, zeleniny, chilli papriček a aromatického koření. Mango a avokádo v menu dozrálo nedaleko Prahy. Díky unikátním klimakterickým komorám, která Titbit vlastní, v nich ovoce dozrává k chuťové dokonalosti. A právě tyto chutě jsou dnes pod taktovkou šéfkuchaře Kaplana proměněny v nezapomenutelné pokrmy.

Avokádo v těstíčku, dip z ajvaru (vegan)

Avokádo v těstíčku s ajvarovým dipem je předkrm, který překvapí originální chutí. Smažení avokáda možná není běžnou kulinářskou technikou, ale výsledek stojí za to. Tento veganský pokrm spojuje křupavé těstíčko a měkké avokádo s pikantním ajvarovým dipem, který dodá celému jídlu charakter. Sklenička Ajvaru od Titbitu pochází z řady Beze Zbytku a je celá ze zachráněné zeleniny.

Titbit

Na 2 porce budete potřebovat:

1 avokádo RTE, 100 g hladké mouky, 2 lžíce škrobu, 4 kostky ledu, 150-200 g perlivé vody

Na dip:

1 sklenice Ajvaru od Titbitu, 2 lžíce lesního medu, 3 lžíce červeného vinného octu, 3 lžíce olivového oleje, 10 g tymiánu (obraného na lístky), olej na smažení, mořská sůl

Postup: Nejdříve si připravte těstíčko na smažení. Smíchejte suché složky a do nich rozmíchejte metličkou vodu a přimíchejte i led. Mělo by být řidší konzistence. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a oloupejte. Nakrájejte na menší měsíčky a obalte v osolené hladké mouce. Potom v těstíčku a smažte v oleji rozpáleném na 170 °C dozlatova. Ihned znova osolte. Výroba dipu je snadná, vše kromě tymiánu rozmixujte mixérem, dochuťte a zkontrolujte konzistenci. Nakonec přidejte tymián.

Bůček po asijsku, salát z čerstvého chřestu, pečená paprika a medvědí česnek

Bůček po asijsku je kulinářský zážitek. Kdo je milovníkem asijské kuchyně, měl by tento recept určitě vyzkoušet. Ba co víc, zapsat si ho do své kuchařky. Vepřový bůček se marinuje v aromatické směsi sójové a rybí omáčky, česneku a cukru, což mu dodá nezapomenutelnou chuť. Salát z chřestu a medvědího česneku nahradí i jasmínovou rýži, která se k němu obvykle podává. Navíc bude lehce česnekově štiplavý, křupavý a k bůčku prostě dokonalý.

Titbit

Na 2 porce budete potřebovat:

400 g vařeného osoleného bůčku bez kůže, který je nutné po uvaření zatížit v lednici, 50 g hnědého cukru, 30 g rybí omáčky, 40 g rýžového octu, 30 g lehké sójové omáčky, 10 g tmavé sójové omáčky, 50 ml vody (ideálně však výpeku z bůčku)

Na naloženou cibuli:

1 červená cibule, 130 g červeného vinného octa, 90 g cukru, 10 g soli, 200 g vody

Na omáčku:

500g sklenice pečené papriky od Titbitu, 2 lžičky uzené papriky, 3 lžičky sladké papriky, 3 lžíce hnědého cukru (lze i agávový či javorový sirup, med atd.), 2 lžíce červeného vinného octu, 300 ml zeleninového vývaru, mořská sůl a pepř

Dále:

1 svazek zeleného chřestu, 2 ks salátu baby little gem, 30 g koriandru, 30 g plocholisté petržele natrhané na lístky, 30 g medvědího česneku, 1 dlouhá chilli paprička, 3 lžíce olivového oleje, citronová šťáva

Postup: Bůček nasolte. Je potřeba ho uvařit nebo upéct dopředu, můžete však koupit již uvařený metodou sous vide. Bůček nakrájejte na cca 2 cm kostky a opečte do křupava na pánvi. Přidejte cukr i zbytek ostatních surovin a nechejte provařit zhruba 4 minuty. Maso přelévejte, aby bylo krásně obalené a prohřáté. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Ocet, cukr, sůl a vodu svařte (můžete použít stejný poměr). Pořádně osolte. Horký nálev přelijte přes cibuli a vychlaďte. Na troše oleje prohřejte pečenou papriku, přidejte uzenou i sladkou papriku, cukr a ocet a nechejte prohřát. Přilijte vývar, provařte, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Chřest očistěte a spařte v horké vodě cca 1 minutu. Zchlaďte ledovou vodou a rozkrájejte na menší kousky. Očistěte salát, nakrájejte ho na menší kousky a smíchejte s bylinkami, nakrájeným chilli a olivovým olejem. Osolte a zakápněte citronovou šťávou. Na talíře dejte pár lžic paprikového pyré, nahoru ochucený salát, přidejte kousky glazovaného bůčku a červenou cibulku.

Pálené mango, drobenka z kešu oříšků, omáčka ze slaného karamelu s mučenkou, thajská bazalka

Ochutnejte kouzlo páleného manga, jehož sladkost je zdůrazněna drobenkou z kešu oříšků. A co teprve omáčka ze slaného karamelu s mučenkou. Špetku exotiky v chuti přinese thajská bazalka, která chutná úplně jinak, než ta „obyčejná“. Stačí jen pár jejích lístků a chuťový zážitek se posune o třídu výš. Vychutnáte si každý moment až do posledního drobečku a lístečku.

Titbit

Na 4 porce budete potřebovat:

2 zralá manga RTE, 30 g thajské bazalky

Na drobenku:

100 g kešu oříšků, 100 g hnědého cukru, 100 g hladké mouky, 100 g másla, špetka mořské soli

na slaný karamel:

100 g krystalového cukru, 30 g voda, 50 g másla, 80 g smetany ke šlehání, 200 g pomerančové šťávy nebo džusu, 4 ks mučenky (passion fruit), větší špetka mořské soli

Postup: Kešu, mouku a cukr vložte do nádoby nebo mixéru a rozmixujte dohladka. Přidejte máslo o pokojové teplotě, špetku soli a vše rozmíchejte. Zabalte do fólie a nechejte ztuhnout v lednici nebo mrazáku. Potom nahrubo nastrouhejte a pečte na 160 °C dozlatova zhruba 12-14 minut. Cukr s vodou rozpusťte v rendlíku, a když kompletně zhnědne, přidejte teplou smetanu a džus, vše provařte a přidejte pořádnou špetku mořské soli a máslo. Rozmixujte ručním mixérem. Přeceďte a vymačkejte do směsi dužinu z mučenky (ideálně jen semínka). Mango oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Zprudka je opečte na horké pánvičce nebo použijte flambovací pistoli, dokud nebude lehce opálené. Nakonec dezert ozdobte čerstvou thajskou bazalkou a drobenkou.

Jak na to najdete i zde: https://www.facebook.com/titbitsro

Nejčtenější

Dovolená v roce 2050: Slunce, pláž a plasty

Komerční sdělení

Praha 31. březen 2025 – V roce 2050 bude v oceánech více plastového odpadu než ryb. Světová produkce plastů již překročila 400 milionů tun ročně, přičemž méně než 10 % skutečně projde recyklačním...

FotbalTour mění sny ve skutečné sportovní zážitky

Komerční sdělení

Fotbal, hokej, F1 nebo tenis? FotbalTour je sportovní cestovní kancelář pro všechny fanoušky, kteří chtějí zažít světové sporty na vlastní kůži. S námi můžete navštívit nejslavnější události v...

Podpořme ženy na ledě a dejme jim hlas, který jim náleží

Komerční sdělení

České hokejistky skončily na domácím mistrovství světa čtvrté a chystají se na olympiádu v Itálii. Přestože je ženský hokej rychlý, tvrdý a plný emocí - stále čelí stereotypům a zůstává v médiích i...

Brňané mají až do 15. května možnost svými nápady vylepšit město

Komerční sdělení

Ještě necelý měsíc mohou obyvatelky a obyvatelé Brna vymýšlet, jak by obohatili město. Chybí ve vaší městské části vyžití pro děti? Nebo kulturní festival? Chcete zpopularizovat nějaké důležité téma?...

Pět projektů pro lepší budoucnost: Women in Tech 2025

Komerční sdělení

Odborná porota čtvrtého ročníku vzdělávacího programu Women in Tech vybrala pět talentovaných podnikatelek, jejichž projekty přinášejí technologicky inovativní řešení v oblastech mobility, zdraví,...

Podpořme ženy na ledě a dejme jim hlas, který jim náleží

Komerční sdělení

České hokejistky skončily na domácím mistrovství světa čtvrté a chystají se na olympiádu v Itálii. Přestože je ženský hokej rychlý, tvrdý a plný emocí - stále čelí stereotypům a zůstává v médiích i...

25. dubna 2025

Prozkoumejte s dětmi Třebíč

Komerční sdělení

Výlety a dovolené jsou časem odpočinku a relaxace, ale též pohybu, objevování a poznávání! Pojďte si protáhnout tělo i mozkové závity a objevujte s námi Třebíč. Postavte baziliku i celé město. Třebíč...

25. dubna 2025

DomyIQ vám přivezou na pozemek hotový dům

Komerční sdělení

Potřebujete dům k bydlení, případně i podnikání? Nebo jen jako víkendovou chatu umístěnou na pozemku v přírodě? Pokud hledáte alternativu ke zděným domům, ale zároveň celoročně obyvatelnou, existuje...

25. dubna 2025

Klíčové vlastnosti instrumentáře: zručnost a smysl pro detail

Komerční sdělení

Vojtěch Dobeš pracuje na centrálních operačních sálech už třetím rokem. Ačkoliv jeho cesta ke zdravotnictví vedla oklikou, v profesi perioperační sestry se našel a dnes by neměnil. Svitavská...

25. dubna 2025

Francouzská pobočka církve Shincheonji vyvrací zprávu Le Parisien

Komerční sdělení

Nedávno vydaný článek francouzským médiem ukazuje na neprofesionalitu a neobjektivitu tím, že obsahuje zavádějící výroky bývalého člena církve. Upřímnému vyjádření církve v něm byly věnovány pouze...

25. dubna 2025

Ústecký kraj zvyšuje odměny lékařům dětské pohotovosti

Komerční sdělení

Ústecký kraj podniká konkrétní kroky k zajištění dostupnosti lékařské pohotovostní služby pro děti a dorost. Od 1. května 2025 se navýší hodinové sazby lékařům, kteří slouží dětskou pohotovost v...

25. dubna 2025

Praktický návod na osobní rozvoj

Komerční sdělení

Touha po seberozvoji se dotýká každého člověka. Neexistuje zřejmě nikdo, kdo by nechtěl být tou nejlepší verzí sebe sama. Mnoho z nás se tak usilovně věnuje svým koníčkům a péči o tělo. Přečtěte si...

25. dubna 2025

Zlato jsou jediné skutečné peníze. Virtuální čísla hodnotu nezachrání

Komerční sdělení

Zlato provází lidstvo tisíce let a i dnes zůstává jistotou a bezpečím v turbulentních časech.

25. dubna 2025

Zoo Dvorec vás okouzlí autentickou atmosférou

Komerční sdělení

Už jste někdy snili o safari, ale cesta do Afriky se vám zdála příliš vzdálená? Pak se vydejte do jižních Čech. Nedaleko Českých Budějovic láká návštěvníky Zoologická zahrada Dvorec, která vás...

25. dubna 2025

Nový dvoupokoják s funkcí 3+KK? V Letnianu realita. A jde to i bez hypotéky

Komerční sdělení

Toužíte po vlastním bydlení v Praze, ale nemáte dost našetřeno? Projekt Letnian má teď akci na neotřelé byty 2+KK s financováním rent-to-own. Bydlet „ve svém“ můžete už letos, s nízkou počáteční...

24. dubna 2025  10:25

C-energy optimalizuje energetické zdroje pro vyšší výkon a zisk

Komerční sdělení

Skupina C-energy, inovátor v energetice a teplárenství, zpřístupnila své moderní technologie ostatním majitelům energetických zdrojů s výkonem nad 1 MW. Zajistí optimalizaci, řízení a uplatnění...

24. dubna 2025

Bez systémových změn budou ve stavebnictví chybět tisíce odborníků

Komerční sdělení

České stavebnictví se potýká s nedostatkem kvalifikovaných pracovníků, který způsobuje mimo jiné rapidní pokles absolventů technických oborů i neúprosná demografická křivka.

24. dubna 2025
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.