Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Adriana – cukrářská hvězda s vášní pro českou tradici

Komerční sdělení   14:00
Cukrářství je umění, které vyžaduje nejen talent, ale také vášeň a nekonečnou touhu po zdokonalování. Adriana, šéfcukrářka OREA Spa Hotelu Cristal v Mariánských Lázních, je dokonalým příkladem toho, jak se může láska k cukrařině zrodit až v dospělosti – a přesto se stát osudovou cestou.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Adriana – cukrářská hvězda s vášní pro francouzskou eleganci i českou tradici. | foto: Archiv Adriana HromadováShutterstock

Její příběh nezačal v dětství u mísy s těstem, ale až mnohem později. Postupně ji pečení pohltilo natolik, že se rozhodla změnit svůj život a vydat se na profesionální dráhu. Její kroky vedly až do Francie – kolébky cukrářského umění, kde absolvovala prestižní cukrářskou školu a následně stáž v Paříži. Právě tam objevila kouzlo francouzské cukrařiny, do níž se zamilovala natolik, že se stala jejím hlavním inspiračním zdrojem.

Adriana – cukrářská hvězda s vášní pro francouzskou eleganci i českou tradici.

Adriana není cukrářkou, která by se spokojila s dosaženým. Naopak, její neustálá touha po zdokonalování ji žene napříč Evropou, kde se školí u těch nejlepších mistrů oboru. Inspiruje se nejen u ikon francouzského cukrářství, ale také v dalších evropských zemích, kde hledá nové techniky, kombinace chutí a moderní přístupy k řemeslu. Díky své pracovitosti a odhodlání dnes patří mezi talentované cukrářky s širokým spektrem specializací – od precizních francouzských dezertů až po české klasiky v moderním pojetí. Mezi její nejoblíbenější dezerty patří Opera a Mont Blanc, které dokonale vystihují její preciznost a smysl pro detail. Zároveň si však uchovává lásku k tradičním českým zákuskům, které s radostí připravuje s pečlivostí jí vlastní.

RECEPT

Velikonoční ovocný věnec

Adriana – cukrářská hvězda s vášní pro francouzskou eleganci i českou tradici.

Recept si nejlépe rozložíme do dvou dnů.

První si připravíme ovocný vklad, aby nám zmrzl, pak piškot a ganáž. Až je vše připravené, uděláme si pěnu.

Ovocný vklad:

150g ostružinového pyré, 150g borůvkového pyré, 45g cukr krupice, 7,5 g plátkové želatiny, 1 lžíce citronové šťávy

Želatinu namočíme do studené vody. Polovinu pyré zahřejeme téměř do bodu varu, přidáme vymačkanou želatinu a cukr. Promícháme a přidáme zbytek pyré a citronovou šťávu. Nalijeme do formy a dáme do mrazáku na několik hodin.

Kakaový piškot

4 vejce, 135 g cukr krupice, 105 g hladké mouky, 22 g kakao, 38 g rozpuštěné máslo, 30 g horké smetany 33%

Vejce dáme šlehat a postupně přidáváme cukr. Šleháme do zhoustnutí a zesvětlání směsi. ¼ vyšlehané směsi smícháme s máslem a smetanou. Dobře promícháme. Obě směsi smícháme, rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 14 min na 170°C. Po vychladnutí vykrojíme do potřebného tvaru.

Čokoládová ganáž

135 g tmavé čokolády, 135 g smetana 33%, 15 g borůvkového likéru

Horkou smetanu přilijeme do čokolády, mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, přidáme likér a ponorným mixérem promícháme. Dáme na chvíli do lednice zatuhnout, pak rozetřeme na připravený piškot.

Italský meringue:

100g bílků, 200 g cukr krupice, 40 ml vody

V hrnci svaříme cukr a vodu, při 100°C začneme šlehat bílky. Až sirup dosáhne 117°C pomalu za stálého šlehání přiléváme sirup do bílků. Šleháme do zchladnutí a zpevnění.

Ostružinová pěna

300g ostružinového pyré, 1 lžička citronové šťávy, 9 g želatiny plátkové, 240 g italského sněhu, 180 g smetany 33%

Želatinu namočíme ve studené vodě. 150g pyré s citronovou šťávou zahřejeme téměř do bodu varu, přimícháme vymačkanou želatinu. Přidáme zbytek pyré a necháme vychladnout. Šlehačku vyšleháme ne úplně do tuha (musí se tvořit jemné špičky). Pyré smícháme se sněhem a na 2x opatrně přidáme šlehačku, a promícháme až se vše spojí.

Na dokončení:

Velvet sprej, Okvětní lístky, Velikonoční čokoládová vajíčka, Ovoce

Sestavení:

Zmrzlé pyré vytáhneme z formy. Pak ½ pěny naplníme připravenou formu, vložíme zmrzlé pyré a přidáme druhou ½ pěny. Na pěnu opatrně zatlačíme piškot s ganáží tak, aby piškot z formy byl 2mm nad okrajem formy. Když nám trochu pěny vylije přes okraj, pěnu setřeme, očistíme formu a dáme zmrznout nejlépe přes noc.

Druhý den dort vytáhneme z formy a postříkáme velvet sprejem, necháme několik hodin rozmrznout v lednici. Zdobíme podle své fantazie.

Nejčtenější

Oneplay pro zákazníky O2 pod lupou. Vyzkoušet ho můžete zdarma a hned

Komerční sdělení

Oneplay – nová služba, která spojuje světy O2 TV a Voyo je dostupná nyní pro všechny. Pokud Oneplay ještě nemáte, nemusíte čekat, až na vás dojde řada. Vyzkoušejte ho hned a zdarma. Nejlepší...

Za krokodýly nemusíte letět za moře. V Protivíně jich mají přes 100

Komerční sdělení

Věděli jste, že se v srdci jižních Čech skrývá neobyčejný svět plný zubatých obrů a pradávné historie? Právě zde je malým i velkým návštěvníkům přístupná největší evropská kolekce krokodýlích druhů....

Apka s Průvodcem po nehodě motoristy nadchne

Komerční sdělení

Formulář, který účastník dopravní nehody musí vyplnit, bývá málokdy po ruce. Mobilní telefon má u sebe ale každý. Jednoduchá úvaha vedla Generali Českou pojišťovnu ke vzniku digitálního řešení, které...

Jak si udržet balanc i nadhled osudu navzdory

Komerční sdělení

Každý máme těžkosti, které jsme si nevybrali, a je jen na nás, jak se k nim postavíme. Lenka Helena Koenigsmark skloubila roli matky a top manažerky, kandidovala do Senátu či Evropského parlamentu,...

UDI Group – sázka na špičkové architekty z celého světa

Komerční sdělení

Původem český developer UDI Group dnes podniká převážně v cizině. Své aktivity má v šesti zemích dvou kontinentů. Kromě České republiky rozvíjí bytové, kancelářské i logistické projekty v Polsku,...

Investice do nemovitostí ve Španělsku: Proč se vyplatí vsadit na lokalitu Costa Blanca?

Komerční sdělení

Investování do nemovitostí je dlouhodobě jednou z nejbezpečnějších forem zhodnocení financí. Pokud navíc spojíte stabilitu realitního trhu s atraktivní destinací, jako je španělská Costa Blanca,...

20. března 2025  5:11

Jak se vyhnout problémům se stěrkami ve sprchových koutech?

Komerční sdělení

Plánujete moderní renovaci koupelny a zvažujete použití betonové stěrky místo tradičních obkladů? Elegantní design je jistě lákavý, ale nesprávná volba materiálu nebo techniky instalace může vést k...

20. března 2025

Apka s Průvodcem po nehodě motoristy nadchne

Komerční sdělení

Formulář, který účastník dopravní nehody musí vyplnit, bývá málokdy po ruce. Mobilní telefon má u sebe ale každý. Jednoduchá úvaha vedla Generali Českou pojišťovnu ke vzniku digitálního řešení, které...

20. března 2025

Soukromá vyšší odborná škola sociální, o.p.s. v Jihlavě

Komerční sdělení

Motto „Rosteme spolu, abychom mohli pomáhat druhým“ je hlavní vizí školy, která nabízí tříleté akreditované studium regulovaného povolání Sociální pracovník a Předškolní a mimoškolní pedagog jako...

20. března 2025

Sportovní školka v Brně Bystrci

Komerční sdělení

Ve sportovním areálu Tělovýchovné jednoty Lokomotiva-Ingstav v Brně-Bystrci doplnila v roce 2024 tenisové kurty a travnaté hřiště pro rugby nová sportovní hala.

20. března 2025

Velikonoce ve znamení tradic, kvality a moderního designu

Komerční sdělení

Česká značka FABINI přichází se speciální velikonoční kolekcí. Formy na beránka ve třech pastelových barvách rozzáří vaši kuchyni každé jaro. A díky odolné litině budou ve vaší rodině sloužit spoustu...

19. března 2025

Jsou tepelná čerpadla budoucností vytápění i v této nejisté době?

Komerční sdělení

Tepelná čerpadla se stávají stále oblíbenější volbou pro vytápění. Barbora Machová, ředitelka společnosti TC Mach, nám prozradila, jaké jsou hlavní výhody těchto zařízení, vyvrátila mýty, které o...

19. března 2025

Jak si udržet balanc i nadhled osudu navzdory

Komerční sdělení

Každý máme těžkosti, které jsme si nevybrali, a je jen na nás, jak se k nim postavíme. Lenka Helena Koenigsmark skloubila roli matky a top manažerky, kandidovala do Senátu či Evropského parlamentu,...

19. března 2025

Hejtmanovi byly představeny lokality pro investice v regionu

Komerční sdělení

Hejtman Richard Brabec přivítal ve své pracovně generálního ředitele Státní investiční a rozvojové společnosti Zbyňka Pokorného. Důvodem setkání byla společná příprava rozvoje lokalit s významným...

19. března 2025

Stavební sezona začíná! Už máte objednaný beton?

Komerční sdělení

Neprobouzí se jen zahrada, ale blíží se i začátek stavební sezony! Plánujete betonáž základů, vylití ztraceného bednění nebo jiný betonový projekt? Objednejte si beton rychle a pohodlně pomocí online...

19. března 2025

Česká pošta vydá speciální edici známek české účasti na Expo 2025

Komerční sdělení

Česká pošta ve spolupráci s českou účastí na Expo 2025 vydává dva aršíky poštovních známek, které připomínají českou stopu na prestižní světové výstavě, která se bude konat v japonské Ósace.

19. března 2025

Nedaleko pražské Stromovky začala výstavba originálního bytového domu ZigZag Haus

Komerční sdělení

Jen pár desítek kroků od jednoho z největších pražských městských parků byla na přelomu roku zahájena stavba rezidenčního projektu, který nese název ZigZag Haus. Na historii jedinečné lokality...

18. března 2025  4:03