Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Recepty z jednoho hrnce od Bohemian Foodie

  11:05aktualizováno  21. března 2019 11:16 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Jaké chvíle jsou pro vás ty nejkrásnější? Pro foodbloggerku Iri jsou to ty, které stráví se svými nejbližšími, ideálně u stolu plného jídla a se skleničkou čaje nebo vína. Inspirujte se, jak pohostila rodinu a jak si poradila s připáleným pekáčem!

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Blogerka Iri z Bohemian Foodie se vzdala jednohubek a připravila pro své milované pořádné podzimní menu. Své hosty rozmazlila do syta a s jejími recepty to zvládnete i vy!

PŘEDKRM:

Zapečené portobello houby – kdo by nemiloval zapečené houby!

Ingredience:

4 velké portobello houby

2 mozzarelly

6 – 8 sušených rajčat naložených v olivovém oleji (koupíte v jakémkoli supermarketu)

50 g nastrouhaného sýra pecorino romano

50 g nastrouhaného parmezánu (+ extra na posypání)

1 lžička sušených chilli papriček

2 lžíce olivového oleje (+ trocha na vymazání zapékané mísy)

sůl a pepř na dochucení

nasekaná pažitka (na dochucení po vyndání z trouby)

Postup:

Trochou olivového oleje vymažte zapékací mísu.

Houby důkladně (ale jemně!) otřete čistou utěrkou, tím je zbavíte nečistot. Nožem opatrně odstraňte nožičku.

Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky.

Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky, dejte do misky a smíchejte s pecorino romano, parmezánem, sušenými rajčátky, olivovým olejem, chilli papričkou a dochuťte solí a pepřem.

Houby dejte do zapékací mísy kloboukem dolů a vnitřek naplňte směsí. Posypte trochou strouhaného parmezánu.

Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C zhruba 25-30 minut.

Po vyndání nechte pár minut odpočinout a posypte pažitkou.

Poznámky od Iri:

Každá trouba peče trochu jinak čas zkuste přizpůsobit zkušenosti s vaší troubou.

Recept můžete doplnit o čerstvou bazalku stačí ji najemno nasekat a smíchat se směsí předtím, než houby naplníte!

HLAVNÍ CHOD:

Zapečené těstoviny s krémovou omáčkou

Ingredience:

400 g těstovin (zde jsem použila klasické tagliatelle)

400 g hnědých krémových žampionů

4 stroužky česneku najemno nakrájené

350 ml smetany ke šlehání

50 g nastrouhaného parmezánu (+ trochu na posypání)

1 lžička másla

1 lžíce olivového oleje

sůl a pepř na dochucení

Postup:

Zatímco se houby (předkrm!) zapékají v troubě, dejte vařit vodu, osolte ji a těstoviny uvařte podle návodu.

Když připravuji houby zapečené přímo v rámci nějakého jídla, ráda je předtím osmahnu na pánvi. Jsou pak šťavnatější a zachovají si svoji autentickou chuť, kterou smetana nepřebije.

Houby důkladně očistěte a větší nakrájejte na tenké plátky, menší můžete nechat v celku.

Do rozpálené pánve dejte máslo a olivový olej a vhoďte tam houby, jemně osolte. Promíchejte je a po pár minutách přidejte česnek. Jakmile houby chytnou jemnou zlatavou barvu, dejte pánev na stranu.

Těstoviny sceďte a dejte je do zapékací mísy.

Do odstavené pánve k houbám a česneku přidejte smetanu ke šlehání, parmezán, sůl a pepř, dobře promíchejte, aby se chutě spojily.

Touto směsí přelijte těstoviny v míse, jemně promíchejte, posypte parmezánem a dejte péct do trouby na 180C zhruba 20 minut.

DEZERT:

Pečená jablka se skořicí – jednoduché, podzimní a lahodné!

Ingredience:

6 velkých jablek můžete zkombinovat, já jsem použila 1 jablko trochu trpčí (Granny Smith) a ostatní sladká

80 g kokosového cukru (můžete použít i hnědý cukr nebo dokonce i vanilkový)

2 lžíce mleté skořice

šťáva z 1 citronu

1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru

2 lžíce kukuřičného škrobu (na zhutnění)

3 – 4 lžíce vody

špetka soli

zmrzlina podle chuti, my jsme si pochutnali na vanilkové

Postup:

Troubu předehřejte na 180°C.

Jablka oloupejte a nakrájejte na rovnoměrně tenké plátky.

Plátky jablek dejte do zapékací mísy a promíchejte spolu se šťávou z citronu, cukrem, skořicí, zázvorem, kukuřičným škrobem, špetkou soli a vodou.

Mísu přikryjte alobalem a dejte péct 45 minut, pak alobal sundejte a pečte odkryté dalších 10 minut.

Servírujte buďto samotná nebo se zmrzlinou!

Poznámky od Iri:

Dezert lze připravit už den předem a jen ohřát na 150°C v troubě, chuť bude stejně úžasná.

I když Irena z Bohemian Foodie vaření miluje, baví ji to a naplňuje, tak úklid poté už je horší. Tentokrát jí s tím pomohly nové Somat GOLD tablety, se kterými je daleko jednodušší zbavit se zbytků jídla ze zapékacích mís a talířů!

50 z vás mělo možnost tablety vyzkoušet. Jak dopadly výsledky?

86 % se shodlo na tom, že tablety splnily jejich očekávání a nádobí bylo čistě umyté

92 % testujících by tablety Somat GOLD doporučilo

96 % nadchlo nové balení v rozpustné fólii

Více skvělých receptů najdete na Bohemian Foodie.

Autor:
  • Nejčtenější

Hypotéka 2,99 % od Central Group se splátkami stejnými jako nájemné

Komerční sdělení Při úrokových sazbách hypoték okolo 3 % ročně se měsíční splátky hypotéky zhruba vyrovnají obvyklému nájemnému. K této...

Vojtko, Geislerová, vztahy a duševní zdraví na VŠEM

Komerční sdělení “Pro Vysokou školu ekonomie a managementu (VŠEM) je zdraví, i to duševní, prioritou. Proto pořádáme Den duševní pohody...

Český rekordman Sky Bridge 721 je i v roce 2024 světovou jedničkou

Komerční sdělení Světovým rekordem se tentokrát může pochlubit Česko. V malé horské obci Dolní Morava v Pardubickém kraji narazíte na...

OC Lužiny – včera, dnes a zítra

Komerční sdělení Původní experimentální stavba věhlasných architektů – dnešní Obchodí centrum Lužiny. Před deseti lety doznalo radikální...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jak vyladit domov ve stylu boho. Zn. Snadno a rychle

Komerční sdělení Přírodní materiály, etno motivy a bohaté textilie, to jsou základní znaky typické pro boho bydlení. Jak s pomocí tohoto...

Místo jednorázové tašky designovka

Komerční sdělení Řetězec bister Natoo si na jaro připravil nový merch, který kombinuje styl a ekologii. Designová plátěná taška poslouží...

Závan jara ve Starbucks

Březen přinesl do Starbucks závan jara a s ním i nové menu, které je letos zelenější než kdykoli předtím. Kromě...

SPORTOVNÍ PLES s hvězdami Star Dance… aneb když sportovci tančí!

Komerční sdělení Je čas vyměnit tenisky za lodičky či mokasíny a sportovní oděv za večerní róbu nebo oblek. Fakulta tělesné výchovy a...

Veronika Psotková vystavuje na Bořislavce

Komerční sdělení Z průmyslového materiálu vytváří Veronika Psotková jemné sochy vznášející se v prostoru. Dráty pod jejíma rukama...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Zemřel Vlastimil Harapes. Baletní mistr Národního divadla i českých filmů

Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. Dlouhá léta byl sólistou baletu Národního divadla. Zahrál si...

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za „výhružný pohyb“

Ve švédském Malmö rozhodli o vítězi letošní Eurovize. Stal se jím švýcarský nebinární zpěvák Nemo. Soutěž doprovázely...

Miss Czech Republic 2024 se stala studentka Adéla Štroffeková z Prahy

Vítězkou 15. ročníku Miss Czech Republic se stala studentka Adéla Štroffeková (21). Českou republiku bude reprezentovat...