Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Recepty z jednoho hrnce od Bohemian Foodie

  11:05aktualizováno  21. března 2019 11:16 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Jaké chvíle jsou pro vás ty nejkrásnější? Pro foodbloggerku Iri jsou to ty, které stráví se svými nejbližšími, ideálně u stolu plného jídla a se skleničkou čaje nebo vína. Inspirujte se, jak pohostila rodinu a jak si poradila s připáleným pekáčem!

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Blogerka Iri z Bohemian Foodie se vzdala jednohubek a připravila pro své milované pořádné podzimní menu. Své hosty rozmazlila do syta a s jejími recepty to zvládnete i vy!

PŘEDKRM:

Zapečené portobello houby – kdo by nemiloval zapečené houby!

Ingredience:

4 velké portobello houby

2 mozzarelly

6 – 8 sušených rajčat naložených v olivovém oleji (koupíte v jakémkoli supermarketu)

50 g nastrouhaného sýra pecorino romano

50 g nastrouhaného parmezánu (+ extra na posypání)

1 lžička sušených chilli papriček

2 lžíce olivového oleje (+ trocha na vymazání zapékané mísy)

sůl a pepř na dochucení

nasekaná pažitka (na dochucení po vyndání z trouby)

Postup:

Trochou olivového oleje vymažte zapékací mísu.

Houby důkladně (ale jemně!) otřete čistou utěrkou, tím je zbavíte nečistot. Nožem opatrně odstraňte nožičku.

Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky.

Mozzarellu nakrájejte na malé kostičky, dejte do misky a smíchejte s pecorino romano, parmezánem, sušenými rajčátky, olivovým olejem, chilli papričkou a dochuťte solí a pepřem.

Houby dejte do zapékací mísy kloboukem dolů a vnitřek naplňte směsí. Posypte trochou strouhaného parmezánu.

Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C zhruba 25-30 minut.

Po vyndání nechte pár minut odpočinout a posypte pažitkou.

Poznámky od Iri:

Každá trouba peče trochu jinak čas zkuste přizpůsobit zkušenosti s vaší troubou.

Recept můžete doplnit o čerstvou bazalku stačí ji najemno nasekat a smíchat se směsí předtím, než houby naplníte!

HLAVNÍ CHOD:

Zapečené těstoviny s krémovou omáčkou

Ingredience:

400 g těstovin (zde jsem použila klasické tagliatelle)

400 g hnědých krémových žampionů

4 stroužky česneku najemno nakrájené

350 ml smetany ke šlehání

50 g nastrouhaného parmezánu (+ trochu na posypání)

1 lžička másla

1 lžíce olivového oleje

sůl a pepř na dochucení

Postup:

Zatímco se houby (předkrm!) zapékají v troubě, dejte vařit vodu, osolte ji a těstoviny uvařte podle návodu.

Když připravuji houby zapečené přímo v rámci nějakého jídla, ráda je předtím osmahnu na pánvi. Jsou pak šťavnatější a zachovají si svoji autentickou chuť, kterou smetana nepřebije.

Houby důkladně očistěte a větší nakrájejte na tenké plátky, menší můžete nechat v celku.

Do rozpálené pánve dejte máslo a olivový olej a vhoďte tam houby, jemně osolte. Promíchejte je a po pár minutách přidejte česnek. Jakmile houby chytnou jemnou zlatavou barvu, dejte pánev na stranu.

Těstoviny sceďte a dejte je do zapékací mísy.

Do odstavené pánve k houbám a česneku přidejte smetanu ke šlehání, parmezán, sůl a pepř, dobře promíchejte, aby se chutě spojily.

Touto směsí přelijte těstoviny v míse, jemně promíchejte, posypte parmezánem a dejte péct do trouby na 180C zhruba 20 minut.

DEZERT:

Pečená jablka se skořicí – jednoduché, podzimní a lahodné!

Ingredience:

6 velkých jablek můžete zkombinovat, já jsem použila 1 jablko trochu trpčí (Granny Smith) a ostatní sladká

80 g kokosového cukru (můžete použít i hnědý cukr nebo dokonce i vanilkový)

2 lžíce mleté skořice

šťáva z 1 citronu

1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru

2 lžíce kukuřičného škrobu (na zhutnění)

3 – 4 lžíce vody

špetka soli

zmrzlina podle chuti, my jsme si pochutnali na vanilkové

Postup:

Troubu předehřejte na 180°C.

Jablka oloupejte a nakrájejte na rovnoměrně tenké plátky.

Plátky jablek dejte do zapékací mísy a promíchejte spolu se šťávou z citronu, cukrem, skořicí, zázvorem, kukuřičným škrobem, špetkou soli a vodou.

Mísu přikryjte alobalem a dejte péct 45 minut, pak alobal sundejte a pečte odkryté dalších 10 minut.

Servírujte buďto samotná nebo se zmrzlinou!

Poznámky od Iri:

Dezert lze připravit už den předem a jen ohřát na 150°C v troubě, chuť bude stejně úžasná.

I když Irena z Bohemian Foodie vaření miluje, baví ji to a naplňuje, tak úklid poté už je horší. Tentokrát jí s tím pomohly nové Somat GOLD tablety, se kterými je daleko jednodušší zbavit se zbytků jídla ze zapékacích mís a talířů!

50 z vás mělo možnost tablety vyzkoušet. Jak dopadly výsledky?

86 % se shodlo na tom, že tablety splnily jejich očekávání a nádobí bylo čistě umyté

92 % testujících by tablety Somat GOLD doporučilo

96 % nadchlo nové balení v rozpustné fólii

Více skvělých receptů najdete na Bohemian Foodie.

Autor:
  • Nejčtenější

Vytvořte si oázu klidu na terase či na balkóně

Komerční sdělení Jaro je v plném rozkvětu a konečně si můžeme užívat sluníčko a teplo. Není přece nic lepšího, než si sednout na zahradu...

Tisíce úspěšných Čechů znají tajemství spoření bez háčků a hvězdiček

Komerční sdělení Objevili efektivní způsob, jak mít své úspory kdykoli k dispozici, bezpečně je zhodnocovat každý den, bez omezení výše...

„Záleží mi na spokojenosti mých kolegů,“ říká vedoucí fyzioterapeutka

Komerční sdělení Už pět let pracuje Martina Kořínková v Chrudimské nemocnici. Proč si vybrala profesi fyzioterapeutky, v čem vidí výhody...

Jak zavěsit WC?

Komerční sdělení Pryč je doba nevzhledných kombinovaných záchodů, z jejichž nádržek a připojovacích hadiček se tak obtížně stíral prach...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Když peníze ztrácejí hodnotu

Komerční sdělení Článků o vysoké inflaci bylo možné číst v uplynulých 2 letech poměrně mnoho. Pravdou je, že inflaci přibližující se k...

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy a módy

Komerční sdělení Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním...

Místo jednorázové tašky designovka

Komerční sdělení Řetězec bister Natoo si na jaro připravil nový merch, který kombinuje styl a ekologii. Designová plátěná taška poslouží...

SPORTOVNÍ PLES s hvězdami Star Dance… aneb když sportovci tančí!

Komerční sdělení Je čas vyměnit tenisky za lodičky či mokasíny a sportovní oděv za večerní róbu nebo oblek. Fakulta tělesné výchovy a...

Veronika Psotková vystavuje na Bořislavce

Komerční sdělení Z průmyslového materiálu vytváří Veronika Psotková jemné sochy vznášející se v prostoru. Dráty pod jejíma rukama...

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...