Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Geniální Universální Grilovací Zařízení – aneb grilovací stavebnice GUGRIZ

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Grilování a uzení je jednou z nejčastějších aktivit letních měsíců. A také stále více oblíbenou přípravou pokrmů. Grilování přináší nejen kulinářský zážitek, ale zpříjemní posezení s přáteli nebo oživí vaši rodinou akci.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Jednoduché řešení pro Vaše letní grilování | foto: Bohemia Trade

Máte rádi klobásky na grilu nebo si raději vyudíte vlastnoručně chyceného kapra? Upřednostňujete přírodní chuť pokrmů připravených na lávovém kameni?

Grilování je zřejmě nejpohodlnější a nejrychlejší příprava všech možných surovin. Za zmínku určitě stojí grilování na lávovém kameni. Takto připravené pokrmy jsou charakteristické svou výbornou chutí. Nepřijdou do přímého kontaktu s ohněm, takže si zachovají všechny své přírodní látky. Kámen stačí potřít trochou oleje a připravované jídlo je tak daleko zdravější a šťavnatější.

Pokud budete potraviny udit, je důležité si předem ujasnit, jakým způsobem: uzení lze v zásadě rozdělit do tří kategorií, dle teploty kouře.

  • Uzení studeným kouřem - udí se za teploty 12-25 °C. Maso musí být před uzením zcela "suché"
  • Uzení teplým kouřem - maso se udí při teplotě 30-60 °C po dobu několika hodin - dle druhu masa. Maso je možné před uzením povařit při teplotě cca 60 °C. Tento způsob uzení je v domácích podmínkách nejčastější, výsledný produkt má ale menší trvanlivost, než při uzení za studena.
  • Uzení horkým kouřem - probíhá při teplotě 50-90 °C po dobu desítek minut až několika hodin.

Pro ty, kteří se nechtějí rozhodovat mezi grilem a udírnou má firma Bohemia Trade jedinečné řešení:

Multifunkční trojkombinaci Gugriz – gril, udírna a pečící trouba.

V této trojkombinaci připravíte jakoukoliv cestou maso, uzeninu, ryby, zeleninu, sýry, pizzu, ale i buchty. Zkrátka co si budete přát. Můžete tak připravit překvapení pro své drahé polovičky nebo pro děti v podobě sladkých palačinek a lívanců na zmiňovaném lávovém kameni.

Udírna Gugriz v základním provedení

Základní provedení Gugrizu

Těleso je složeno ze svařované ocelové konstrukce. Topeniště je opatřené dvířky z litinového odlitku, které jsou vybavené regulací přívodu vzduchu. Regulujete tak jeho množství – intenzitu kouře.

Základní provedení je bez roštu, tím pádem je malá spotřeba dřeva. Dřevo hoří pomalu a lépe regulujete intenzitu spalování. Dvířka jsou vybavena teploměrem.
Gugriz obsahuje mřížku ke kontaktnímu grilování a závěsné prvky.

Vyjímatelný rozrážecí plech zabraňuje průniku plamene do pracovního prostoru. Pokud ho naplníme vodou, veškeré úkapy z masa se nepřipalují a nedochází tak k úniku nežádoucích výparů.Vodu můžeme nahradit pískem nebo jemným štěrkem.

K regulaci teploty používáme regulaci na dvířkách a na komínku, kde je komínová klapka, kterou regulujeme množství kouře v udírně.

Jak jsme se již bylo zmíněno na začátku, Gugriz je grilovací stavebnice. K základnímu provedení udírny můžete přikoupit další komponenty, které nám usnadní nejen obsluhu, ale i zpestří grilování.

1. prodlužovací komínek slouží k pohodlné obsluze udírny – nastavíme tak výšku komínku a kouř nám nejde do obličeje.

2. kamenná deska v železném loži – pokud vsunete kámen do udírny, uzavřete tak prostor pro přípravu masa. Kouř z topeniště jde bokem dvojitou stěnou do komínku – tímto vytvoříte z udírny troubu. Teplo sálá přes kamennou desku. Tento kámen vám umožní pečení, vaření nebo grilování přímo na kamenné desce.

3. rotační gril ve dvou provedeních – jednoduchý a planetový gril. Pohyb grilu vykonává elektromotorek, který nasadíme na grilovací hřídelku.

4. jehly na špízy, které nasadíte na planetový gril místo jehel

5. přídavné zařízení – podstavec, má tři funkce:

  • vyvýšíte tak pracovní prostor – snažší obsluha
  • zásobník na dřevo
  • odkládací plocha

6. mobilní kolečka pro snazší manipulaci s udírnou

Komponenty k udírně Gugriz
Komponenty k udírně Gugriz.

Trojkombinaci Gugriz její obsluhu a tipy na přípravu pokrmů si můžete prohlédnout ve videoprojekci na stránkách www.bohemiatrade.cz.

Pokud jste milovníkem zahradního grilování a zároveň si nechcete odepřít chuťový zážitek z domácího uzeného, pořiďte si Gugriz.

Autor:

Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Hlavní zprávy

Další z rubriky

Lékaři dnes bojují i za své pacienty, nejen o svou existenci.
Lékaři dnes bojují i za své pacienty, nejen o svou existenci

Občané České republiky a soukromí lékaři v celé ČR s podporou České lékařské komory v těchto dnech protestují proti ministerstvu zdravotnictví.   celý článek

Idyla u jezera Fuschlsee v oblasti Salzkammergut
Vydejte se na podzimní výlety do Horního Rakouska

Horní Rakousko je ideálním cílem pro podzimní výlety. Lesy zářící barevným listím, výhledy z alpských vrcholků či tyrkysová jezera vybízí k pěším putování....  celý článek

STEMA-TECH-řešení požadavků v oblasti průmyslové automatizace.
STEMA-TECH-řešení požadavků v oblasti průmyslové automatizace

Jak bychom mohli definovat automatizaci? Automatizace je důkazem rychlého pokroku techniky a označuje použití řídicích systémů k řízení průmyslových zařízení a...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.