Jak na nejlepší řízky

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Štědrý den je den, kdy vrcholí všechny přípravy vánočních svátků. Dárky jsou koupené, zabalené, výzdoba je hotová, zbývá již jen příprava polévky, bramborového salátu a řízků. Většina Čechů dává přednost vepřovým nebo kuřecím řízkům před kaprem. Poradíme vám, jak udělat ty nejlepší štědrovečerní…

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Jak na nejlepší řízky | foto: Shutterstock

Při přípravě řízků je nejdůležitější výběr masa – to by mělo být čerstvé, v ideálním případě z českých chovů. Získáte tak jistotu, že zvířata nebyla před porážkou zbytečně stresovaná mnohahodinovým transportem nebo že by bylo maso mraženo.

Vepřové maso by mělo být odvěšeno přibližně týden. Takové maso je ideální pro přípravu řízků, je totiž křehké a šťavnaté. Nejčastěji volíme krkovici, libovější kýtu případně nejkvalitnější vepřové maso, kterým je panenka. V případě kuřecího není odležení zapotřebí, v každém případě je však lepší koupit maso chlazené než mražené. Na řízky jsou vhodná jak prsa, tak i stehenní maso, které zůstane šťavnatější.

Jak na nejlepší řízky
Jak na nejlepší řízky

Dalším důležitým krokem pro dokonalý výsledek je důkladné naklepání plátků masa. Nebojte se slabších plátků, ty se při pečení vždy trochu smrští, a tak docílíte ideální tloušťky.

Po naklepání masa pokračujeme obvyklým způsobem, tzv. trojobalem. Zde je dobré dát pozor na čerstvou strouhanku, která nasákne mnohem méně omastku než strouhanka starší. Důležitý je i dostatečně rozpálený kvalitní tuk na smažení. Ideálně bychom měli použít přepuštěné máslo – maso se zatáhne, bude šťavnaté, a přitom dostatečně propečené.

Jak na nejlepší řízky

Po osmažení pokládáme řízky na kuchyňské papírové utěrky, které odsají další část přebytečného omastku. Hotové řízky podáváme s plátkem citrónu.

Dobrou chuť a kvalitní maso z českých chovů vám přeje Svaz chovatelů prasat, z. s., a Českomoravská drůbežářská unie, z. s.

Víte, že…?

Každý balíček masa musí být označen informacemi, kde se zvíře narodilo, kde bylo vykrmeno a kde poraženo?

U drůbežího a vepřového masa z tuzemských chovů nebyly nikdy zjištěny škodlivé látky jako dioxiny, těžké kovy, hormony nebo antibiotika?

Daňové přiznání 2019

Do 1. dubna musí podat daňové přiznání osoby samostatně výdělečně činné, ale i zaměstnanci (více zde). Využijte interaktivní formulář pro daňové přiznání za rok 2018.

Nejčtenější

Mistr republiky René Andrle ambasadorem elektrokol MTF

Elektrokola MTF

Bývalý profesionální cyklista René Andrle, který získal během své sportovní kariéry titul mistra republiky a startoval...

Plánujete vaše letní výlety s předstihem? Vyplatí se to!

Plánujete vaše letní výlety s předstihem? Vyplatí se to!

Sedíte od rána do večera v práci a už teď se chcete těšit na to, jak strávíte léto? Horké dny se blíží mílovými kroky....

Studuj moderní technologie a současně vydělávej na Univerzitě obrany

Studuj moderní technologie a současně vydělávej na Univerzitě obrany

Březen je ještě měsícem podávání přihlášek na vysoké školy. Jaký obor je perspektivní? Zvol si technické vzdělání na...

Naučte se platit kreditkou! Nebudete litovat

Naučte se platit kreditkou! Nebudete litovat.

Stejně jako většina z vás mám peněženku plnou plastových karet. Některé používám prakticky každý den, jiné jen když...

Naučte se platit kreditkou! Nebudete litovat

Naučte se platit kreditkou! Nebudete litovat.

Stejně jako většina z vás mám peněženku plnou plastových karet. Některé používám prakticky každý den, jiné jen když...

Další z rubriky

Se studiem na vysoké lze začít i v únoru

Se studiem na vysoké lze začít i v únoru

Standardně školní rok na vysokých školách začíná zhruba v polovině září, na některých o něco později v říjnu. Najdou se...

Nakupování v IKEA Ostrava zpestří workshopy Ostravské univerzity

Nakupování v IKEA Ostrava zpestří workshopy Ostravské univerzity

Biologové poradí, jak správně pečovat o rostliny, a umělci zase, jak z odpadu vytvořit originální bytové doplňky. V...

Jak probíhá konsolidace půjček?

Jak probíhá taková konsolidace půjček?

V současné době si na finančním trhu přijde na své takřka každý zájemce o úvěrový produkt. V posledních letech se v...

Najdete na iDNES.cz