Delikatesní Svatojánské ořechy získaly gurmánského „Oscara“

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Svatojánské ořechy zachutnaly odborným porotcům na letošním ročníku mezinárodní potravinářské soutěže Great Taste Awards, kteří nevšední pochoutku z nakládaných vlašských ořechů ocenili dvěma hvězdami.

Svatojánské ořechy | foto: ČTK

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Punc prvotřídní kvality si letos v srpnu z Velké Británie odvezla nejen tato delikatesa, ale také její výrobce, firma Chuť Moravy.

V porotě Great Taste Awards – prestižní soutěži, již sami organizátoři přezdívají „Oscaři ve světě jídla“ – letos zasedalo více než 500 nezávislých porotců, kteří jako každoročně naslepo vybírali nejchutnější produkty z různých potravinářských kategorií. A že byly výrobky podrobeny kritice těch nejpovolanějších, ilustruje i skutečnost, že mezi porotci zasedali nejen majitelé restaurací, obchodníci s jídlem, food kritici a novináři, ale i šéfkuchaři s Michelinskou hvězdou. 

O ocenění v roce 2018 bojovalo téměř 13 000 výrobků, ze kterých pouze třetina uspěla a získala jednu, dvě nebo tři hvězdy. Ziskem dvou cípatých ocenění se může pyšnit pouze desetina přihlášených produktů, což řadí Svatojánské ořechy mezi mimořádné delikatesy a rovněž potvrzuje jejich úspěch v lokálních potravinářských soutěžích.

Příprava tradiční delikatesy

Příprava tradiční delikatesy

Proces nakládání

Proces nakládání

Svatojánské ořechy jsou gurmánskou pochoutkou z nezralých vlašských ořechů, které se sklízí v období kolem svátku sv. Jana (24. června), a následně včetně ještě měkké skořápky a slupky nakládají do okořeněného cukernatého sirupu. Takto se naložené vlašské ořechy, nakrájené na tenké plátky, podávají v kombinaci s čerstvými smetanovými sýry a paštikou, výborně se hodí i ke zvěřině, do salátů nebo dezertů. 

Jak vyplynulo z písemného hodnocení porotců Great Taste Awards, aroma Svatojánských ořechů evokuje vánoční atmosféru a je jednoznačně slavnostní, zejména pak díky použití skořice a hřebíčku. Pochvalu si delikatesa vysloužila i za decentní křupavost, atraktivní vzhled nakrájených plátků a způsob naložení bez použití octa, který dává vyniknout chuti samotných ořechů.

Svatojánské ořechy a další delikatesy firmy Chuť Moravy již dříve zachutnaly i známému českému šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který je následně zařadil do jídelníčku své restaurace Next Door by Imperial. Oceněné ořechy lze sehnat ve vybraných farmářských obchodech v České republice nebo si je objednat na e-shopu Chuti Moravy, a to samostatně nebo v dárkovém balení v kombinaci s dalšími delikatesami včetně těch nejlepších moravských vín. Každý zákazník si pak obsah dárkového balíčku může poskládat dle vlastní chuti a v případě potřeby označit firemním logem.

Pro stažení fotografií k tiskové zprávě klikněte sem.

O společnosti Chuť Moravy

Malá firma moravských rodáků a zároveň kamarádů vzešla ze společného nápadu prodávat lokální víno a oživovat téměř zapomenuté místní delikatesy. Suroviny pocházejí přímo z regionu a dávají vzniknout tradičním, či zcela novým pochoutkám, se kterými se jinde nesetkáte. Můžete tak ochutnat třeba právě Svatojánské ořechy, dále chmelíček, smrkové želé nebo nakládané zelené mandle z Hustopečí u Brna. Produkty můžete zakoupit v obchodech farmářského typu po celé České republice nebo si je můžete objednat přímo z firemního e-shopu, a to jednotlivě nebo v dárkových balíčcích, jejichž obsah lze nakombinovat dle vlastní chuti.

Více informací naleznete na webových stránkách: http://www.chutmoravy.cz/

Přehled získaných ocenění:

  •  Great Taste Awards 2018 – 2 zlaté hvězdy
  •  Regionální potravina 2018 Jihomoravského kraje v kategorii Ostatní
  •  Zlatá chuť Jižní Moravy 2018 v kategorii Ostatní potravinářské výrobky
  •  Zlatá Salima 2016 z mezinárodního potravinářského veletrhu v Brně

V případě dalších dotazů kontaktujte:

Patrik Schober
PRAM Consulting
Tel.: 603 177 537
E-mail: patrik.schober@pram.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Top trendy zimy 2018/2019: ikonické pohorky jsou zpět

Top trendy zimy 18/19: Ikonické pohorky jsou zpět!

S posledními paprsky slunce vás přicházejí oslnit novinky z oblasti obuvi, módy a životního stylu. Nadcházející sezona...

Líbí se vám minimalistické betonové stěrky? Splňte si svůj sen

Betonepox

S přicházejícím podzimem, kdy trávíme všichni mnohem více času uvnitř domova, vám přinášíme inspiraci pro zvelebení...

Na televizorech QLED se nevypaluje obraz, potvrdily zahraniční testy

Na televizorech QLED se nevypaluje obraz, potvrdily zahraniční testy

Společnost RTINGS připravila už tři testy týkající se vypalování a retence obrazu.* Z výsledků jasně vyplynulo, že u...

Raketově rychle. Tak funguje půjčka od lidí

Raketově rychle. Tak funguje půjčka od lidí

O tom, že je půjčka od lidí levnější, už všichni vědí. Že mají peníze do pěti minut na účtu, si teprve lidé zvykají....

Myslete na budoucnost, nikdy není brzy začít spořit na důchod

Myslete na budoucnost – nikdy není brzy začít spořit na důchod

Dnes už víme, že do důchodu odejdeme nejpozději v 65 letech. Nikdo nám ale nezaručí, že to bude platit i za pár let....

Další z rubriky

V gastronomii si podnikání bez úvěrového pojištění neumíme představit

V gastronomii si podnikání bez úvěrového pojištění neumíme představit

Srdcem každého většího gastronomického provozu je už dnes tzv. konvektomat. Je to taková ta kouzelná skříň, která umí...

Muzeum pražského vodárenství otevírá své brány

Muzeum pražského vodárenství otevírá své brány

Muzeum pražského vodárenství, které sídlí v Podolské vodárně, ožije o víkendu 13. a 14. října tradičními podzimními dny...

Raketově rychle. Tak funguje půjčka od lidí

Raketově rychle. Tak funguje půjčka od lidí

O tom, že je půjčka od lidí levnější, už všichni vědí. Že mají peníze do pěti minut na účtu, si teprve lidé zvykají....

Najdete na iDNES.cz