Lukáš Haramach vaří v restauraci Hnízdo moderní českou gastronomii

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ
Krásné prostředí a také vynikající jídlo si mohou přijít vychutnat hosté do restaurace Hnízdo ve Slatině. O to, aby zde všechno správně fungovalo a zákazník vždy odcházel spokojený, se stará také F&B manager Igor Novák.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Lukáš Haramach vaří v restauraci Hnízdo moderní českou gastronomii. | foto: IMOS facility

Milovník přírody a cestování, který své zkušenosti v gastronomickém průmyslu nasbíral mimo jiné i v Dubaji, centru té nejlepší světové kuchyně. Igor Novák přibližuje, jakými změnami restaurace Hnízdo za rok a půl pod jeho vedením prošla a na co všechno se hosté v budoucnu mohou ještě těšit.

Proč se restaurace jmenuje zrovna Hnízdo?
Restaurace je součástí BRuNO family parku, který má jako maskota čápa Bruna. Jméno Hnízdo je tedy odvozeno od něj. Podle názvu byl také vytvořen celý interiér a jeho výzdoba. Proutěná světla, dřevěné dekorace a podobně. Uvnitř areálu jsou ještě další dvě občerstvení: Brasserie Zobka a kavárna Mláďata. Jejich názvy jsou od Bruna také odvozeny.

Lukáš Haramach vaří v restauraci Hnízdo moderní českou gastronomii.

Šéfkuchař restaurace Hnízdo – Lukáš Haramach

Jakou kuchyní se nyní restaurace vyznačuje?

Vaříme především moderní českou gastronomii. Podáváme tradiční jídla ale jiným stylem. Připadá mi, že u nás je české kuchyně paradoxně málo a když už je, tak není moc kvalitní. Když se podíváte na náš jídelní lístek, tak tam uvidíte králíka, kachnu, svíčkovou nebo telecí řízek. To všechno jsou jídla z normálních surovin, které jsou u nás běžně dostupné. Především chceme, aby jídlo bylo pro návštěvníky zajímavé a ukázat jim, že i klasická kachna se dá udělat na mnoho netradičních způsobů.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo v restauraci? Co byste doporučil hostům vyzkoušet?
To je těžká otázka. Ještě jsem tu neměl nic, co by mi nechutnalo. Náš šéfkuchař Lukáš Haramach je ve svém oboru po 18 letech praxe opravdu mistr, česká jídla navíc připravuje nejraději, což je podle mého názoru skvělá kombinace. Moje srdcová záležitost je ale kachna, kdybych měl vybrat jedno jídlo, bylo by to kachní prso se zelím z červené řepy a bramborovou roládou s cibulkou. To řepové zelí je naprosto geniální.

Lukáš Haramach vaří v restauraci Hnízdo moderní českou gastronomii.

Součástí restaurace Hnízdo je i prostorný dětský koutek

Pro koho je restaurace určená?
Snažíme se, aby se tu líbilo každému a bylo to také pro každého dostupné. V jednu chvíli se zde tak mohou potkat jak maminky s dětmi, které sem přijdou z centra na oběd, tak podnikatelé, kteří zde mají domluvený obchodní oběd. Pro každého máme něco. Novinkou je například Business menu. Jeho součástí je i káva. Pro děti je zde zase velký hrací koutek. Díky velikosti a rozložení restaurace si svoje místo najde opravdu každý.

Jak dlouho jste sestavovali jídelní lístek?
Je to složitější, než se zdá, protože jsme chtěli, aby se u nás najedl opravdu kdokoliv, a to i lidé se specifickými požadavky. Bezlepková dieta u nás tedy není žádný problém, stejně jako se zde dobře nají i vegetariáni. Snažíme se co nejvíce vyhovět hostům.

Plánujete pro návštěvníky i nějaké gastronomické akce? Například speciální menu ze sezónních potravin?
Ze sezónních potravin vaříme běžně a jsou součástí našich poledních menu. Samozřejmě se také například blíží svátek svatého Martina a s ním spojená pečená husa. I tu určitě budeme mít. Loni byl také velký zájem o retro menu, které jsme připravili na 17. listopad. Celý víkend si tak hosté mohli dát třeba žemlovku, guláš „se šesti“ nebo kuřecí prso s broskví a hranolky. Byl to obrovský hit a letos máme v plánu to udělat ještě lépe. Pro úplný přehled o plánovaných akcích je ale nejlepší sledovat facebookovou stránku Restaurace Hnízdo.

Lukáš Haramach vaří v restauraci Hnízdo moderní českou gastronomii.

Restaurace Hnízdo

Zmínil jste svátek svatého Martina a s tím je kromě husy spojené také víno. Jaké víno si vaši hosté k jídlu mohou objednat?
Já osobně mám nejraději vína moravská. Ta jsem se také rozhodl nabízet našim hostům. Hlavním dodavatelem je vinařství Kubík, které bychom v budoucnu chtěli doplnit ještě dalšími dvěma dodavateli. Primární ale stále budou vína od pana Kubíka. Jsou moc dobrá a jednoduchá, zároveň ale nejsou obyčejná. Nechceme, aby v naší nabídce byla samá exkluzivní vína za vysoké ceny. Chceme, aby vše bylo přístupné všem lidem. Jak už jsem zmiňoval, vaříme především českou kuchyni, a k té se moravská vína krásně hodí.

Restaurace Hnízdo je součástí Bruno Family Parku, spolupracujete s ním nějak?
Ano. Do Hnízda se dá přijít jak z parku, tak zvenčí. Nicméně se zde také často pořádají různé firemní večírky, oslavy a podobně.Pokud je domluvený animační program v BRuNO family parku, animátoři přijdou do restaurace vyzvednout účastníky. Když se hosté vrátí zpátky k nám, už je pro ně připraven raut a můžou se dál bavit. Není to tedy jen o tom jít někam posedět, ale také o zážitcích na které jen tak nezapomenou.

Na co se mohou hosté těšit v budoucnu?
Do budoucna bychom chtěli uspořádat degustační večery. Například vinné ale i rumové. Zrovna rumů je v poslední době na trhu spousta nových, a pro návštěvníky by to mohlo být zajímavé. To je náš největší cíl.

F&B Manager restaurace Hnízdo – Igor Novák

F&B Manager restaurace Hnízdo – Igor Novák

Restaurace Hnízdo
Kigginsova 2, Brno-Slatina
www.RestauraceHnizdo.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější

Mistr republiky René Andrle ambasadorem elektrokol MTF

Elektrokola MTF

Bývalý profesionální cyklista René Andrle, který získal během své sportovní kariéry titul mistra republiky a startoval...

Plánujete vaše letní výlety s předstihem? Vyplatí se to!

Plánujete vaše letní výlety s předstihem? Vyplatí se to!

Sedíte od rána do večera v práci a už teď se chcete těšit na to, jak strávíte léto? Horké dny se blíží mílovými kroky....

Studuj moderní technologie a současně vydělávej na Univerzitě obrany

Studuj moderní technologie a současně vydělávej na Univerzitě obrany

Březen je ještě měsícem podávání přihlášek na vysoké školy. Jaký obor je perspektivní? Zvol si technické vzdělání na...

Naučte se platit kreditkou! Nebudete litovat

Naučte se platit kreditkou! Nebudete litovat.

Stejně jako většina z vás mám peněženku plnou plastových karet. Některé používám prakticky každý den, jiné jen když...

Naučte se platit kreditkou! Nebudete litovat

Naučte se platit kreditkou! Nebudete litovat.

Stejně jako většina z vás mám peněženku plnou plastových karet. Některé používám prakticky každý den, jiné jen když...

Další z rubriky

Třetí ročník Zdraví v akci v AVIONu Brno

Třetí ročník Zdraví v akci v AVIONu Brno

Pojďte s námi znovu naproti fyzickému a duševnímu zdraví do prostředí živé přírody! O víkendu 16.-17. března se nákupní...

Moravia Systems na trhu již více než 25 let

Armatury

Moravia Systems a.s. je česká obchodně-výrobní společnost, která od roku 1992 dodává průmyslové armatury, potrubí a...

Dopřejte si jarní restart: v Resortu Valachy s wellness a cvičením

Dopřejte si jarní restart: pobyt v Resortu Valachy s wellness a cvičením v ceně

První jarní dny přímo vybízí k tomu odhodit s vrstvami oblečení i nadbytečné tukové zásoby, začít se víc hýbat, zdravě...

Najdete na iDNES.cz