Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Zpátky ke kořenům s Thermomixem® a kurzem vaření v pražské Esce

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01
Návrat k přírodním procesům, jednoduché chutě a tradiční suroviny jsou ten nejsnazší způsob, jak zklidnit rozbouřené trávení, zmatenou mysl a ulehčit nejen přírodě, ale také své peněžence. Není to složité a zaručujeme vám, že po pár týdnech na stravě našich babiček se budete cítit jako na obláčku.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Zpátky ke kořenům | foto: Thermomix

Divočina na talíři

Trend poslední doby velí: zpátky ke kořenům. A to doslova. Taková smetánka lékařská, neboli pampeliška se dá využít celá. Z květů se připravuje med, listy ve tvaru jazýčků hravě nahradí rukolu v salátu a její kořen příznivě ovlivňuje zažívání. Stále populárnější je také využívání divokých bylin, které mají podle šéfkuchaře Esky Martina Štangla velký potenciál.

Zpátky ke kořenům

“Moc se to v Česku nepoužívá, protože je málokdo zná,” říká a dodává, že je chodí osobně sbírat. Například Bršlice kozí noha chutná jako petržel, proto jí neváhejte ovonět polévku. Kokoška pastuší tobolka zase chutí připomíná mladou kedlubnu a popencem bez problémů nahradí pepř. Milovníci salátů si jistě zamilují mladé listy šťovíku, kerblíku lesního a kozlíčku. Stačí pak jen chutná zálivka, např. z nového Thermomixu®, a jednoduchý, ale delikátní pokrm je na světě.

Červená karkulka

K nejpoužívanějším druhům pšenice se řadí například špalda, ječmen, žito a proso. Pohanka a jáhly jsou z této skupiny asi nejpopulárnější. Navíc jsou bezlepkové a mají vysoký obsah železa, vitamínů skupiny B a rutinu, který posiluje cévy. Rizoto plné zdraví si připravíte, pokud rýži zaměníte za některou z těchto obilovin. Snadno to půjde v novém Thermomixu®, který si pohlídá, aby se nic připálilo.

Zpátky ke kořenům

Renesanci prožívají také luštěniny jako jsou různé druhy čočky a fazolek nebo obyčejné kroupy a krupky. Jejich zařazením do jídelníčku si pojistíte krásnou pleť. V pražské Esce si oblíbili červenou pšenici: „Připravujeme z ní salát, a společně s houbami, vajíčkem a řebříčkem tvoří dokonalý chuťový zážitek.“ doplňuje šéfkuchař Martin Štangl. Kromě svůdné barvy je tato červená karkulka plná antioxidantů, které mají blahodárný vliv na lidský organismus.

Síla přirozenosti

Zcela nejčistší a nejpřirozenější způsoby zpracování potravin jsou znovu na výsluní. Například taková fermentace, neboli kvašení. Dříve měl každý sklep a v něm kvašáky, zavařeniny, kompoty, sušené houby nebo kysané zelí. Kromě toho lidé podomácku zpracovávali mléko, sami si vyráběli máslo a sýry.

Zpátky ke kořenům

Kvašení má také tu výhodu, že při něm využijete i slupky, pecky a další „odpady“. V Esce tak odřezky z mrkve nasolí, nechají zkvasit a pak použijí na výrobu omáčky. I v tom jim pomáhá Thermomix®. Fermentace je ekologická, zdravá a levná. Nejen, že jídlo konzervuje, ale také zlepšuje jeho stravitelnost, a zvyšuje obsah živin. Takto zpracovávat můžete jakýkoli přebytek ze zahrady a šetřit tak nejen svou peněženku, ale také životní prostředí.

Zaujala vás filozofie vaření s tradičními českými surovinami a časem prověřenými technikami? Chtěli byste si zavařit s šéfkuchařem Martinem Štanglem, hvězdou pražské trendy restaurace Eska? Dáme vám šanci! Stačí odpovědět na otázku:

Jakých 12 základních funkcí zvládne multifunkční kuchyňský robot Thermomix ® TM5, ve kterém vaří i šéfkuchař restaurace Esky?

Hlavní výhrou je, jak už bylo naznačeno, voucher opravňující výherce zúčastnit se Školy vaření dne 10. 11. 2016 v restauraci Eska pod vedením šéfkuchaře Martina Štangla pražské v restauraci Eska.

Své odpovědi posílejte na e-mail soutez@thermomix.cz. Vyhrává prvních dvacet správných odpovědí.

Soutěž probíhá od 19. 10. 2016 do 31. 10. 2016, vyhlášení výsledků proběhne 3. 11. 2016 na facebookovém profilu Thermomix© Česká republika.

Úplné znění pravidel a nápovědu najdete zde.



Témata: Robot

Hlavní zprávy

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.