Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vyšlápněte si s Holbou. Největší pochod Pivovarská čtvrtka odstartuje 23. května

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Také letos se mohou turisté těšit na tradiční pochod, v pořadí již 18. Pivovarskou čtvrtku, pokud počítáme po sobě jdoucí ročníky. Pořádá ji hanušovický pivovar Holba, se kterým ji spojuje pevné pouto. Ve skutečnosti je tradiční čtvrtka totiž daleko starší a vůbec první turisty postavila na start už v roce 1973.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Vyšlápněte si s Holbou. Největší pochod Pivovarská čtvrtka odstartuje 23. května. | foto: Pivovar Holba, a.s.

Kromě očekávaných kilometrů přináší letošní ročník i několik novinek. Pivovarská čtvrtka nabídne celkem 8 tras v délce 10 až 21 km. V Králíkách, odkud vedou do Hanušovic dvě nejdelší trasy, se bude nově startovat ze sportovního areálu na Moravské ulici. Už loni se počet startovacích míst rozšířil o Velké Losiny, z nichž vede sedmnáctikilometrová túra.

„Vycházíme vstříc těm, kteří by měli problémy s dojezdem, proto rozšiřujeme startovací místa, i když je to pro nás organizačně náročnější,“ říká Lenka Krellerová z pivovaru Holba, která se na přípravě akce podílí. Trasy chystá ve spolupráci s Klubem českých turistů tak, aby byly dobře schůdné a řádně značené. „Největší zájem je o kratší nenáročné vycházky 10 a 12 km, na ty delší si troufnou většinou ti, co už mají něco nachozeno,“ doplňuje Lenka Krellerová. Zpestřením pochodu jsou programová zastavení na místech opředených pověstmi nebo zajímavou historií.

Tradiční Pivovarská čtvrtka umožňuje nejen prověřit si kondici a užít si pobyt v přírodě, ale také podívat se do pivovaru nebo pivovarského muzea. Každý startující kromě mapy získává kupon na občerstvení, slosovatelný startovací kupon a malý dárek. Losovat se bude po ukončení pochodu na nádvoří pivovaru, kde se chystá zábavné posezení s hudbou a programem. Z výčepních píp poteče Májový ležák Holba i ochucená Holba s horskými bylinami, kterou spotřebitelé pasovali na nejlepší beermix 2015.

Vyšlápněte si s Holbou. Největší pochod Pivovarská čtvrtka odstartuje 23. května
Vyšlápněte si s Holbou. Největší pochod Pivovarská čtvrtka odstartuje 23. května

Loni pochod absolvovalo 3 700 lidí a velký zájem očekává organizátor i letos.

Již nyní je možné účast zaregistrovat on line na pivovarskactvrtka.cz a tak se vyhnout čekání na startovacích místech.

Pivovarská čtvrtka má symbolické startovné - pro dospělé 50 Kč, děti 30 Kč a senioři od 70 let mají start zdarma.

Letos se startuje ze 4 míst. Nejvíce lidí tradičně vychází přímo v pivovaru Holba, kde je také cíl všech tras.

Další startovací místo je v Šumperku, Velkých Losinách a Králíkách. Všechny je i s adresou najdete na www.pivovarskactvrtka .cz

Pokud jde o délku tras, největší polukaritě se těší ty nejkratší. Ty nad 15 km absolvují ti, co už mají něco nachozeno a počet kilometrů u nich nehraje roli.

Letos Pivovarská čtvrtka nabídne celkem 8 tras různé náročnosti.

Rozpis tras

Nejkratší okruh je v délce 10 km

Hanušovice - Hanušovice 10 km, s programem u občerstvovací stanice

Trasa vede z Pivovaru Holba kolem Nového Hradu a přes občerstvovací stanici U Lip zpět.

Hanušovice - Hanušovice 12 km

Z pivovaru k rozcestníku Pod Vršavou, dále na Zámeček a zpět do pivovaru.

Hanušovice - Hanušovice 16 km

Z pivovaru do Hynčic dále Kopřivná – Pod Smrkem – Lužná – Nový Hrad – pivovar Holba.

Velké Losiny (brána lázeňského parku) – Hanušovice 17 km, s programem u občerstvovací stanice

Šumperk - Hanušovice 18 km – Trasa kolem zříceniny Nový Hrad

Přes Nové Domky – rozcestník Pod Lomem – rozcestník Nad Lomem – Osikov – Pod Smrkem – Lužná – Nový Hrad – Pivovar Holba

Králíky - Hanušovice 20 km - Trasa vede přes klášter Hedeč v Králíkách dále Horní Orlice –– Svatá Trojice – Severomoravská chata – Počátky – Vršava – Pivovar Holba.

Nejdelší trasa je v délce 21 km

Králíky – Hanušovice 21 km

Nejnáročnější, vede přes pramen Tiché Orlice a Jeřáb, kde je při jasném počasí

nádherný výhled do okolí. Vrchol Jeřáb se zvedá do výšky tisíce metrů.

Trasa vede přes klášter Hedeč v Králíkách dále Horní Orlice – pramen Tiché Orlice – Jeřáb –

Svatá Trojice – Severomoravská chata – Počátky – Vršava – Pivovar Holba.

Hanušovice - Hanušovice 21 km

Trasa vede z pivovaru do Hynčic na Potůčník – Křížový vrch – Lužná – Nový Hrad – pivovar Holba

Vyšlápněte si s Holbou. Největší pochod Pivovarská čtvrtka odstartuje 23. května

Holbu Horské byliny pasovali spotřebitelé na nejlepší novinku 2015

Vyšlápněte si s Holbou. Největší pochod Pivovarská čtvrtka odstartuje 23. května

Holba Horské byliny je vítězem hodnocení spotřebitelů a nejlepší novinkou 2015. Hodnocení spotřebitelů potvrzuje rozhodnutí odborných degustátorů, kteří Holbu pasovali na vítěze také v letošní soutěži Zlatý pohár PIVEX.

Do spotřebitelské volby se zapojilo čtyři tisíce dotázaných, kteří potvrdili, že Holba je tou správnou volbou. I přesto, že je Holba s horskými bylinami na trhu prakticky nováčkem, má na svém kontě dvě nejlepší a rozhodující ocenění.

Vyšlápněte si s Holbou. Největší pochod Pivovarská čtvrtka odstartuje 23. května

„To, že naše ochucené pivo vítězí nejen u odborníků, ale také u spotřebitelů je pro nás obrovskou satisfakcí,“ říká ředitel pivovaru Vladimír Zíka a dodává, že úspěch oblíbeného beermixu potvrzuje i poptávka. Na rostoucí prodeje reaguje pivovar rozšířením obalů, ve kterých je toto oblíbené pivo k dispozici. Od letošní sezóny bude ochucená Holba k mání nejen jako čepovaná a v lahvích, ale nově také v půllitrových plechovkách.

Oceněná Holba Horské byliny s nízkým 2,5 procentním obsahem alkoholu a ryze přírodním složením vychází z pozice značky Holba Ryzí pivo z hor.

Kombinace českého chmele, sladu, horské vody a 7 bylin dává pivní novince svěží chuť, odlišnou od ovocných piv. Mateřídouška, koriandr, máta, heřmánek, řebříček, šalvěj a tomka vonná se v pivu nepřekrývají, ale zajímavě doplňují. Tím vytvářejí příjemnou harmonii jemného aroma s tělem piva, kterou nepřebíjí umělá dochucovadla. Ochucená Holba chutná nejen pivařům a oblibu si získala u žen, stejně jako u mužů.

V Holbě uvařili Májový ležák

Vyšlápněte si s Holbou. Největší pochod Pivovarská čtvrtka odstartuje 23. května

Je oslavou lásky k pivu a poprvé s ním bylo možné připíjet na 1. máje. Jde o historický okamžik, protože májové pivo hanušovičtí pivovarníci uvařili vůbec poprvé ve 141leté historii.

„Náš Májový ležák nemá trumfovat silou, právě naopak. Zaujme svou fundovaně jemnou a přitom plnou chutí, jasnou zlatou barvou a pěnou, která na půllitru jen tak neuvadne. Věřím, že vás dostane hned první doušek a s každým dalším si ho zamilujete,“ vzkazuje sládek pivovaru Holba Luděk Reichl a poukazuje na charakteristiku májového ležáku.

Vyšlápněte si s Holbou. Největší pochod Pivovarská čtvrtka odstartuje 23. května

Jde o světlý ležák s vyladěnou plnou chutí a vysokou pitelností- skutečný originál, který ctí tradiční výrobu piva i starou recepturu. Osobitou charakteristiku získal zejména pomalým kvašením, které bylo třeba bedlivě hlídat a průběžně regulovat, aby nedošlo k přílišnému prokvašení piva, se kterým se vytrácí chuťová plnost. Dlouhé bylo i zrání pod dobu celých 2 měsíců. Májový ležák lahodí nejen chutí, ale i krásným chmelovým aroma, které si razí cestu hustou pěnou.

„Ve srovnání s běžným ležákem se na Májový spotřebovalo až o čtvrtinu sladu a třetinu chmele více a to se promítá do jeho chuti i vůně. Tentokrát jsme použili čtyři druhy sladů a čtyři druhy chmele a rozdílný je i samotný proces chmelení, Probíhal v několika fázích a poslední chmelení se uskutečnilo těsně před závěrem chmelovaru, aby se zachovalo lahodné aroma,“ popisuje Luděk Reichl. Nic ale nevystihuje Májový ležák Holba lépe než jeho vznik „s láskou k pivu“.

V nabídce bude pouze do vyprodání zásob a se sériovou výrobou tohoto ležáku zatím v Holbě nepočítají. Záměrem je naopak zachovat jeho jedinečnost a májovou symboliku.

Autor:

Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.