Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

V La Casa Blů se potkávají lidé ze všech koutů světa

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02
Restaurace La Casa Blů na Josefově je sice latinsko-americká, ale dennodenně se tu prolínají různí lidé a kultury z celého světa. Peruánský barman tu čepuje Plzeň, maminky s kočárky sem jdou na café con leche, postarší angličtí turisté zrovna objednávají mexické speciality a skupinka českých studentů už si dává třetí rundu margarit.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Na mnoha místech hospody to vypadá jako v galerii. | foto: Pilsner Urquell

Návštěvníci sem chodí jenom kvůli atmosféře, ale i kvůli skvělé exotické kuchyni a příjemným cenám.

Pokud se chystáte vyjet někam do světa a sháníte kontakty, je La Casa Blů http://lacasablu.cz/ tím správným místem. Když se vám poštěstí, můžete tu během dne potkat lidi ze všech koutů planety. Charakter podniku samozřejmě vychází z povahy jejího majitele a La Casa Blů zakládal chilský rodák s chorvatskými a německými předky Jorge Zuniga Pavlov.

Kde je na prvním místě člověk

Jorgeho do Prahy zavál osud, když se v roce 1988 neprozřetelně podíval na nástěnku jedné univerzitní fakulty v Santiagu, kde visel inzerát na studia v Československu. Nastoupil tedy na Filozofickou fakultu, ale naštěstí pro nás všechny ji brzy opustil a v roce 1996 založil La Casa Blů s kubánským kamarádem Pepém Peňou Britem.

Fotogalerie

„La Casa Blů jsem založil proto, že jsem sám objevil pražský noční život a měl jsem pocit, že v něm cosi postrádám. Chtěl jsem, aby vznikl jiný typ prostoru, kde by se nejen dala najít materiální rovina každého takového podniku, ale i cosi podstatnějšího. Něco, kde na prvním místě bude člověk a jeho vztah s ostatními. Prostor, kde se lidé budou cítit svobodní, ale také budou uctívat svobodu ostatních a spoluvytvářet ji,“ shrnul Jorge tehdejší motivaci pro založení restaurace v rozhovoru pro literární časopis H_Aluze.

Pokud vám přijde podivné, že majitel restaurace dává rozhovory literárnímu časopisu, vězte, že Jorge se na univerzitu vrátil a začal psát. V roce 2005 mu vyšla první sbírka povídek a rok na to druhá sbírka s názvem La Casa Blů, kde Jorge propojil historky z podniku se světem latinskoamerického podsvětí.

A jak to vypadá dnes?

V dnešní době, kdy to v mnoha nových podnicích vypadá jako v katalogu nábytkářské firmy, je syrově hospodský ráz La Casa Blů autentický jako sám život. Fortelné dřevěné židle, zašlá omítka, oprýskané stoly, které by mohly vyprávět o stovkách divokých večírků.

Vojtěch Kolář

Hledám podniky, co mají srdce

Když přijde na jídlo a pití, dokážu o něm mluvit hodiny. Fascinuje mě dozlatova grilovaná křupavá zelenina, jemně propečené steaky, perfektně se táhnoucí holandská omáčka a krása čerstvě načepovaného piva, jehož vznášejcími se bublinkami probleskují sluneční paprsky. Stejně jako se dokážu rozplývat nad perfektním kulinářským zážitkem, dokáže mě do ruda rozčílit lenost a falešnost, která se z českých hospod ještě zdaleka nevytratila tak, jak bychom si všichni přáli. V restauracích nehledám jenom dobré jídlo a pití, ale hlavně zážitky a příběhy lidí, které do své práce dávají srdce, aby nám tyto zážitky mohli zprostředkovat.

Vojta Kolář

La Casa Blů vypadá jako typická španělská Braseria, pivnice, kde si ale zároveň můžete vybrat z celé hromady receptů z kuchyně Jižní a Latinské Ameriky.

Když jsem tady byl poprvé jen tak na pivu s kamarády, dali jsme si talíř místních nachos zapečených se sýrem s guacamole, a namísto očekávané chuťovky jsme se ve čtyřech docela poctivě najedli.

Velké porce jsou i dnes u stálých jídel na lístku jako jsou burritos a fajitas jasnou devizou podniku a ceny jsou, zvlášť vzhledem k lokalitě na Praze 1, naprosto přijatelné.

Kuchyně není jen exotická, ale i originální. Přes oběd se vám tu může snadno stát, že si dáte něco, co jste opravdu ještě v život nejedli, například květovou špičku maminha na cibuli s dýňovým pyré, chilský sendvič barros luca, anebo nepřeložitelné enchiladas mineras. Vše můžete navíc zapít půllitrem plzeňského, ale buďte shovívaví na kvalitu čepování.

La Casa Blů totiž funguje jako svého druhu sociální projekt, takže se tu poměrně dost střídají zahraniční barmani, kteří se ještě musejí český styl čepování naučit. Bohatě to však vynahrazují širokým a především upřímným úsměvem. V La Casa Blů rozhodně není vše perfektní, ale to není ani v životě, o kterém často říkáme, že je krásný.

Autor:


Hlavní zprávy

BMW X3 xDrive30d 2011 ·...
BMW X3 xDrive30d 2011 ·...

r.v. 2011, naj. 61 729 km, diesel
660 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.