Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Je stravování v zaměstnání problém moderní doby?

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Firemní stravování, případně stravování zaměstnanců je v poslední době často opomíjeným problémem, který ale může zapříčinit i zdravotní potíže. Řešením se stává stále oblíbenější rozvoz jídla.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Stravování v zaměstnání - problém moderní doby? | foto: Dieta do domu

V dřívějších dobách nebylo stravování v zaměstnání většinou problém. Polední pauza byla jasně daná, valná většina zaměstnavatelů nabízela obědy v rámci podniku, tedy v obvyklé jídelně. Menší podniky posílaly své zaměstnance do jídelen větších, nebo dovážely jídlo přímo do zaměstnání. Úroveň stravovacích zařízení nebyla sice extra valná, ale vše probíhalo tak nějak bez starostí. Avšak s koncem centrálně plánovaného hospodářství se často staly obědy v práci starostí každého z nás. To přineslo jak svobodu a možnost volby, tak také často dilema jak si obědy v práci zařídit. 

Kde si dát polední menu?

Restaurace sice zareagovaly a nabízejí polední menu, ale jejich cena není vždy nejnižší, navíc se může stát, že neseženete místo, oblíbené jídlo již bude vyprodané, oběd se protáhne, nebo cesta do restaurace zabere většinu polední pauzy a pak jíte ve spěchu. Malé kanceláře a provozovny jsou často odkázány jen na nejbližší restauraci, navíc současné hektické pracovní tempo dává na oběd stále méně a méně času. 

Proto mnoho lidí jídlo přes den ošidí a poté se vše snaží dohnat odpoledne či večer. To však vede k nevyváženému stravování, nabírání váhy a často i zdravotním potížím. Řešením těchto problémů se v poslední době stává stále oblíbenější rozvoz jídel přímo domů či do zaměstnání.

Stravování  v zaměstnání  - problém moderní doby?

Jaké jsou výhody rozvozu jídel?

Ve své podstatě se rozvoz jídel výrazně neliší od běžně nabízených menu v restauracích. Nabízí však řadu nesporných výhod, které usnadňují firemní stravování, tedy stravování nejen zaměstnanců, ale třeba i OSVČ, specialistů působících na volné noze apod. Výhodou oproti návštěvě restaurací je nesporně ušetřený čas (a někdy i peníze) nutný pro cestu do a ze stravovacího zařízení. Další výhodou je, že si jídlo můžete ohřát dle potřeby, tedy nemáte určený časový interval, kdy se menu podávají. Nestane se, že by bylo oblíbené jídlo vyprodané, vybrat si a objednat můžete v klidu dopředu. Navíc cena se pohybuje nejčastěji u spodní hranice cen menu v restauracích a to včetně rozvozu.

Stravování  v zaměstnání  - problém moderní doby?

Rozvoz jídel Brno a Olomouc

Společnost Christin CZ zajišťuje rozvoz poledních menu (pro firmy a jejich zaměstnance) v Brně a Olomouci. Rozvoz jídla po Olomouci a Brně zajišťujeme od pěti jídel na jednu adresu (v případě menšího počtu odebíraných jídel záleží na osobní domluvě, je možné i objednávat jídla pro více subjektů na jedné adrese). 

Nabízíme výběr ze sedmi menu i s polévkou zdarma. U jednoho menu je vždy i mimo polévku také dezert zdarma. Menu je možné platit stravenkami a rozvoz je zcela zdarma, přičemž ceny začínají už  na 61 Kč.

Každé jídlo je podávané zatavené v obalech na jedno použití, obaly jsou vhodné do mikrovlnné trouby.

Klademe důraz na vysokou kvalitu a čerstvost vyráběných pokrmů. Potraviny nakupujeme výhradně u českých a léty prověřených dodavatelů. Působíme na trhu v oblasti gastronomie již od roku 2007. Společnost má zaveden HACCP a pracuje v nejmodernější zařízení pro gastronomii, to nám umožňuje vařit i typicky česká jídla zdravým způsobem.

Autor:

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.