Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Šéfkuchař Sarah Bernhardt Restaurant pro vás připravil exkluzivní menu

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Toužíte po nevšedním gastronomickém prožitku, nebo chcete pozvat obchodní partnery do elegantní restaurace na úrovni? Zavítejte do secesního Hotelu Paříž Praha v srdci metropole a nechte se obklopit kouzelnou atmosférou starých dob umocněnou jedním z lákavých a pečlivě navržených menu.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Dopřejte si v elegantní Sarah Bernhardt Restaurant exkluzivní menu | foto: Hotel Paříž Praha, a.s.

Nepřehlédnutelné modré štípané mozaiky, zachovalé originální osvětlení, vykládané dřevěné obložení a zlacené štukování zdobí jedinečnou restauraci Sarah Bernhardt Restaurant, která nese jméno slavné pařížské herečky a zpěvačky. Tento skutečný architektonický skvost se nachází v luxusním secesním Hotelu Paříž Praha, který hostí náročnou klientelu z celého světa. Zasazen je jako vybroušený klenot do samého centra historické Prahy a vyniká nejen svým jedinečným reprezentativním vzhledem, ale i přátelským a vysoce profesionálním přístupem ke klientům.

Dopřejte si v elegantní Sarah Bernhardt Restaurant exkluzivní menu

Právě zde připravuje svá vybraná menu Executive Chef Karel Hynek, který sbíral své gastronomické zkušenosti ve Velké Británii a vybrousil je na pozici šéfkuchaře v několika pražských čtyř a pětihvězdičkových hotelech. Jeho cit pro harmonicky vyvážená menu si nyní můžete vychutnat právě v restauraci Sarah Bernhardt Restaurant, kde připravuje výtečné delikatesy ve stylu francouzské a tradiční české kuchyně v moderní odlehčené úpravě. Pohodlně se usaďte a nechte si doporučit některou z jeho specialit.

Rádi bychom si dopřáli skutečně gurmánský zážitek. Co nám můžete doporučit?

Výbornou volbou ochutnat průřez mou tvorbou je Degustační menu.

Dopřejte si v elegantní Sarah Bernhardt Restaurant exkluzivní menu

Kde čerpáte pro svá menu inspiraci?

Nejsilnější inspirací jsou pro mne cesty do zahraničí, které podnikám ve svém volném čase nebo formou služebních cest s kolegou P. Jansou z oddělení Food & Beverage. V posledních dvou letech jsem navštívil několik restaurací v Paříži, Miláně, Hamburku a Tokiu.

Odkud pocházejí suroviny, ze kterých připravujete své pokrmy? A podle čeho si vybíráte jejich dodavatele?

Výběr dodavatelů je běh na dlouhou trať, jelikož pro náš hotel potřebujeme konstantní kvalitu surovin po celý rok. Dále je nutná jistá dávka flexibility k přizpůsobení palety nabízených produktů právě k sezónnosti.

Dopřejte si v elegantní Sarah Bernhardt Restaurant exkluzivní menu

Kolik času vám zabere příprava celého menu?

Příprava menu probíhá během celého roku, kdy sledujeme trendy moderní gastronomie a požadavky našich hostů. Cíleně musí menu koncept a filozofii, která je zaměřena na francouzsko-českou gastronomii. Finální podobu menu s kolegy zpracováváme několik dní. Na konec musím zmínit, že vytvoření a příprava menu je vyčerpávající například jako odzpívání tříhodinového rockového koncertu.

Připravujete i speciální sezónní menu?

Ano, každé dva měsíce zařazujeme do stálého jídelního lístku několik pokrmů dle sezóny, viz. kulinářský kalendář.

Dopřejte si v elegantní Sarah Bernhardt Restaurant exkluzivní menu

Jaké menu byste doporučil hostovi, který má chuť na něco opravdu českého?

Navrhuji tradiční českou rybu - pstruha duhového. Konkrétně pečené filety pstruha duhového na kmínu, pažitkové brambory a hráškové pyré s mátou. Výtečné je také konfitované kachní stehno s tymiánem, dušené červené zelí s brusinkami a gratinované brambory.

Dlouhodobě jsou velmi oblíbeným a stále žádaným pokrmem, i když ne českým: dorůžova pečené telecí medailonky, demi glace s černými lanýži, grilované artyčoky plněné ratatouille a taglioliny s čerstvými bylinkami.

Dopřejte si v elegantní Sarah Bernhardt Restaurant exkluzivní menu

Jako dezert doporučujete tradiční marcipánový dort Paříž, který se jmenuje podle zdejšího hotelu. Z jakých se připravuje surovin a jak dlouho je v nabídce restaurace?

Dort Paříž je v nabídce dle historiků od roku 1904 a je mi ctí se na jeho přípravě každý den podílet. Jistě pochopíte, že takový recept vám nikdy nemohu prozradit. Přijďte do naší kavárny osobně přesvědčit o jedinečnosti tohoto dezertu a zdejší výjimečné atmosféře.

Dopřejte si v elegantní Sarah Bernhardt Restaurant exkluzivní menu

Více informací o restauraci Sarah Bernhard Restaurant najdete na www.sarah-bernhardt.cz a o Hotelu Paříž Praha na www.hotel-paris.cz.

KULINÁŘSKÝ KALENDÁŘ 2015

Leden / únor

Speciality z mořských plodů a ryb

Březen / duben

Speciality z jehněčího a jarní zeleniny

Květen / červen

Drůbeží speciality a ovocné moučníky

Červenec / srpen

Pokrmy z hub a dezerty z lesních plodů

Září / říjen

Francouzské a české tradiční menu

Listopad / prosinec

Zvěřinové a kachní pochoutky

Autor:


Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.