Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Restaurace U Zlatého hada sází na kvalitu. Proto zvolila GASTROART CZ

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Nově otevřená restaurace U Zlatého hada v Praze 1 obnovila historii starobylého domu, ve kterém se nachází. Tato unikátní architektonická stavba z roku 1419 však komplikovala možnost praktického vybavení kuchyně. Společnost GASTROART CZ si s tímto nelehkým úkolem ale hravě poradila.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Restaurace U Zlatého hada sází na kvalitu. Proto zvolila GASTROART CZ | foto: Gastroart cz, spol. s r. o.

Restauraci U Zlatého hada najdete na rohu Karlovy a Liliovy ulice. Dům byl postaven počátkem 15. století na dvou středověkých stavebních parcelách a jeho majitelem se stal zlatník Michal. Roku 1549 budova připadla bohatému Jaroslavu z Munětína, po kterém se jmenoval U Jaroslavů.

Po roce 1570 byl dům renesančně upraven a v 18. století se průčelí upravilo barokně. Na fasádě směrem do Karlovy ulice je dodnes znát rozsah dvou původních objektů. Hlavní dvoukřídlá budova má prostory s renesančními klenbami a ve sklepích jsou gotické valené klenby. Drobnější křídlo v Liliové ulici je zaklenuté barokně.

Káva až z dalekého Damašku U Zlatého hada

Na počátku 18. století přišel do Prahy arabský či arménský obchodník z Damašku Gorgos Hatalah, který zde začal prodávat kávu. Ve svém orientálním kroji chodil po ulicích a na hlavě nosil nádobu se žhavým uhlím a konvici, ze které naléval svůj proslulý nápoj. Měl takový úspěch, že získal měšťanské právo a pravděpodobně si zde v domě otevřel svou kavárnu. Ve druhé polovině 18. století získal dům své domovní znamení zlatého hada a tudíž i název, kterým se pyšní dosud.

Restaurace U Zlatého hada sází na kvalitu. Proto zvolila GASTROART CZ

Současný majitel restaurace nechal její prostory citlivě zrekonstruovat. Je to jeho v pořadí již 4. restaurace na Praze 1 a všechny jsou laděné do útulné elegance. Jedná se o stylové restaurace Ristorante Italiano Buschetto, Restaurant Café Svatého Václava a Restaurant Můstek, které spolu s restaurací U Zlatého hada provozuje společnost BORSKÝ GASTRO a.s.

Restaurace U Zlatého hada sází na kvalitu. Proto zvolila GASTROART CZ

Celý interiér restaurace U Zlatého hada zdobí motiv tohoto plaza od kovářů z Litoměřicka. Hada najdete na svícnech i příbornících. Všechny tyto detaily jsou elegantní a vkusné. Kovářům bylo svěřeno i okování stolů a obrazů, vyráběli také originální lustry. Spolu s dřevěnými prvky tak restaurace působí útulně a velice esteticky.

Vynikající českou moderní kuchyni zde připravuje uznávaný šéfkuchař Martin Bušek, který úspěšně otevřel již asi 16 restaurací a získal za svou práci prestižní ceny. Do repertoáru restaurace U Zlatého hada přidal zvěřinu, která je v současné době velice žádaná.

Restaurace U Zlatého hada sází na kvalitu. Proto zvolila GASTROART CZ

Vybavení kuchyně restaurace v komplikované historické budově zařídil GASTROART CZ

Historický dům U Zlatého hada má své osobité kouzlo, ale stísněné prostory pro kuchyni komplikovaly její vybavení. Společnost GASTROART CZ má však se zařizováním kuchyní letité zkušenosti. Dodala veškeré vybavení kuchyně od lžiček, až po konvektomat značky RATIONAL a výkonný varný blok Angelo Po. Provedla také čištění a repasi stávajícího zařízení.

Společnost GASTROART CZ zařídila i projektování kuchyně, zaštítila koordinaci její stavby a obstarala jednání na hygieně i revizi spotřebičů. S restaurací U Zlatého hada se domluvila také na servisu a průběžných kontrolách gastrotechnologie. Společnost GASTROART CZ má letité zkušenosti s opravou veškeré gastrotechnologie všech značek.

„Zakládáme si na kvalitě a stojíme si za tím, že používáme i vysoce kvalitní suroviny. Právě od firmy GASTROART CZ máme dodané technologie, které umí a pomůžou nám k tomu, aby jídlo bylo na prvotřídní úrovni,“ prozradil Petr Ježek, šéfkuchař restaurace U Zlatého hada.

Více informací o restauraci U Zlatého hada najdete na www.uzlatehohada.cz a o společnosti GASTROART CZ na www.gastroart.cz. Potřebujete profesionálně vybavit svou kuchyni i vy? Kontaktujte Jana Podskalského na podskalsky@gastroart.cz nebo na tlf. 737 258 368.

 

Autor:

Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.