Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Pufované dobroty: zdravá alternativa klasického bílého pečiva

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Přemýšlíte v novém roce nad svým jídelníčkem a chcete se stravovat zdravěji a zároveň chutně? Začněte u úplného základu! Zdravá alternativa bílého pečiva, pufované produkty, mají mnoho benefitů a jsou určeny opravdu pro každého.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Pufované dobroty: Zdravá alternativa klasického bílého pečiva | foto: RACIO

Úskalím pečiva je především jeho složení. „Bílá mouka, tuk a někdy také cukr jsou hlavními složkami, které pečivo obsahuje. Pokud tedy nepočítáme další stabilizátory, barviva, regulátory kyselosti a ostatní nežádoucí látky,“ uvádí Bc. Blanka Procházková, nutriční odbornice společnosti RACIO.

Obyčejný tukový rohlík, který běžně konzumujeme i několikrát denně, totiž může obsahovat až 30 různých ingrediencí. Jaká je tedy zdravá alternativa bílého pečiva?

Pufované produkty mají oproti bílému pečivu několik benefitů

Pufované dobroty: Zdravá alternativa klasického bílého pečiva

„Alternativou k běžnému pečivu jsou pufované výrobky, které mají hned několik benefitů,“ vysvětluje Procházková a dodává: „Při pufování jsou zpracována celá neopracovaná zrna, ať už rýže, kukuřice nebo obilovin, a díky tomu si výrobky zachovávají maximální výživové hodnoty, vyšší podíl vlákniny, který má příznivé účinky na trávicí soustavu a zároveň mají nižší podíl cholesterolu a přidaných a konzervačních látek.“

Zdravá alternativa klasického bílého pečiva najde uplatnění ve studené i teplé kuchyni

Pufované produkty se dají mlsat samostatně, obložené, nebo se využijí i k přípravě složitějších pokrmů. „RACIO se dá využít jak v teplé, tak studené kuchyni. Vyzkoušejte si s námi například Raciolky s grilovanou zeleninou a sýrem feta, které poslouží jako lehká svačinka nebo pohoštění pro hosty, a uvidíte, že nahrazení klasického pečiva zdravější variantou RACIO je snadné,“ uzavírá Procházková.

Grilovaná zelenina se sýrem feta na sýrových Raciolkách

  • 1,5 balení Raciolky sýrové
  • 200 g mix zeleniny (paprika, cuketa, lilek)
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • česnek
  • tymián
  • omáčka sweet chilly
  • sýr feta
  • cherry rajčátka na ozdobení

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, pokapeme olivovým olejem, dochutíme solí, pepřem, česnekem, čerstvým tymiánem a omáčkou sweet chilly, promícháme a rozložíme na plech s pečícím papírem. Krátce ogrilujeme v troubě. Vychladlou směs necháme na sítku okapat. Sýrové Raciolky vložíme na dno vykrajovacího kroužku a pufovaný plátek poklademe zeleninou. Sýr feta nastrouháme nahrubo a smícháme s troškou olivového oleje. Sýr poté navršíme na zeleninu, mírně přitlačíme a formičku odstraníme. Jednotlivé porce dozdobíme cherry rajčátky.

Pufované dobroty: Zdravá alternativa klasického bílého pečiva

Více informací o produktech RACIO a další recepty pro inspiraci najdete na www.racio.cz.

Autor:

Zpestřete váš jídelníček
Zpestřete váš jídelníček

Inspiraci a zajímavé recepty najdete na eMimino.cz

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.