Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Plánování kuchyně: vytvořte si interiér podle svých představ

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Plánujete novou kuchyň? Nevíte, kde začít? Zkuste si nejdříve v klidu promyslet, co všechno byste v ní chtěli mít. Opusťte řešení své současné kuchyně a nenechte se spoutat dosavadním uspořádáním. Vytvořte si interiér podle svých představ.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Plánování kuchyně | foto: Ester - grafit vysoký lesk / san remo sand / Dušek kuchyně

Nejdříve si místnost přesně změřte - rozměry stěn, případně velikost oken a jejich umístění od rohů místnosti a od podlahy, pozici radiátorů. Dále zaměřte umístění elektrických zásuvek, vypínačů, přípojek na vodu a plyn, vyústění odpadů, otvor pro odtah digestoře, případně další možné „pevné překážky“ na stěnách. Toto vše načrtněte do jednoduše zakresleného půdorysu místnosti.

Zóny vaření

Jistě oceníte, když je při práci vše logicky umístěno a po ruce. Při plánování nové kuchyně je dobré přemýšlet nejen o tom, z jakého bude materiálu, ale také o tom, kam všechno uložíte. Zároveň se zamyslete nad tím, co Vám ve stávající kuchyni vyhovuje a co byste chtěli změnit.

Dušek kuchyně

V kuchyňských studiích Dušek (Brandýs nad Labem, Čestlice, Praha 4 – OC Novodvorská Plaza) Vám naši školení odborníci rádi poradí a následně zpracují návrh Vaší nové kuchyňské linky.

Zóny vaření

Při návrhu kuchyně se zaměřte hlavně na uspořádání základních pracovních zón:

1) Zóna vaření.

Do této zóny se počítá varná deska, trouba, mikrovlnná trouba a odsavač.

V této zóně by měl být prostor na uložení hrnců, poklic, pánví.

Po obou stranách sporáku nebo varné desky by měla být pracovní plocha, která slouží na odkládání hrnců a kuchyňského nářadí. Je potřeba dodržet doporučenou minimální vzdálenost mezi varnou deskou a digestoří.

Pečení bude příjemnější, umístíte-li troubu do výše očí.

2) Mytí nádobí tj. dřez a myčka nádobí.

Je praktické umístit myčku nádobí co nejblíže dřezu. Usnadníte si tím plnění myčky a vyndávání umytého nádobí. V blízkosti dřezu a myčky byste měli mít zásuvku na příbory a prostor na nejčastěji používané nádobí.

3) Ukládání potravin, zahrnuje chladničku, mrazničku, potravinou skříň.

Často používané zásoby a předměty by měly být uloženy na lehce dostupných místech, nejlépe ve výsuvech přímo pod pracovní deskou a v první úrovni horních skříněk.

4) Přípravná zóna patří k hlavní pracovní oblasti kuchyně. Zde se odehrává většina přípravných prací a samotné vaření. Zde mají své místo kuchyňské spotřebiče, kuchyňské nářadí, prostor pro koření a ochucovadla. Tato plocha by měla být dostatečně velká a umístěna mezi varnou deskou a dřezem.

Foto: Radúza - vanilka

Foto: Radúza - vanilka

Foto: Gala - bílá vysoký lesk

Foto: Gala - bílá vysoký lesk

Autor:


Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.