Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Ve Zlatém klasu ctí tradici obřích porcí

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02
Pokud někdy budete mít opravdu velký hlad, zajděte si na oběd do Zlatého klasu jen kousek od Anděla. Udržují tu totiž typickou tradici starých českých hospod, čím větší porce, tím větší gastronomický zážitek. Pro lepší trávení megalomanského obědu i delšího času s přáteli tu navíc čepují skvostnou tankovou Plzeň.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Zlatý klas najdete jen pár desítek metrů od Anděla. | foto: Pilsner Urquell

Do Zlatého klasu na Smíchově mě několik týdnů uháněl kamarád s tím, že tam mají skvělé pivo a pořádné porce za dobrou cenu. To první už jsem v Praze párkrát zažil, ale na kulturu obřích porcí, kterou znám spíš z vesniček a malých měst na Vysočině, jsem v Praze ještě nenarazil.

Abych uvedl věci na pravou míru, nevyžívám se právě v pocitu napráskaného žaludku. Když jsme ale pěšky, prokřehlí a vyhladovělí dorazili v neděli do Zlatého klasu a za pár minut na stole přistál talíř o rozměru menšího tácu s půlkou zlatavé kachny, pořádnou naběračkou červeného zelí a třemi druhy knedlíků, tetelil jsem se blahem. Porce to byla tak velká, že i zkušený číšník na naše mírně vyděšené výrazy hned odvětil, že určitě nebude problém si to, co nedojíme, odnést domů.

Fotogalerie

Na opravdu hladové hosty jsou u Zlatého klasu připraveni. Vzhledem k adrese podniku, který je jen pár desítek metrů od jedné z nejrušnějších křižovatek v Praze, jsou ceny navíc opravdu přívětivé. Nečekejte ale bůhvíjaký kulinářský zážitek, ale kus poctivé kuchařské práce za rozumnou cenu.

Tři tváře jedné hospody

Vojtěch Kolář

Hledám podniky, co mají srdce

Když přijde na jídlo a pití, dokážu o něm mluvit hodiny. Fascinuje mě dozlatova grilovaná křupavá zelenina, jemně propečené steaky, perfektně se táhnoucí holandská omáčka a krása čerstvě načepovaného piva, jehož vznášejcími se bublinkami probleskují sluneční paprsky. Stejně jako se dokážu rozplývat nad perfektním kulinářským zážitkem, dokáže mě do ruda rozčílit lenost a falešnost, která se z českých hospod ještě zdaleka nevytratila tak, jak bychom si všichni přáli. V restauracích nehledám jenom dobré jídlo a pití, ale hlavně zážitky a příběhy lidí, které do své práce dávají srdce, aby nám tyto zážitky mohli zprostředkovat.

Vojta Kolář

Dobrá zpráva pro všechny milovníky piva je, že velké úsilí tu věnují starosti o tankové Plzeňské a vědí, že čepování je opravdový kumšt. Půllitry se tu sice nechladí ve vodní lázni, ale výčepní, který se o nás staral, čepoval i tak velice kvalitní hladinky s mokrou pěnou, které dlouho vydržely čerstvé. Tedy vydržely by, kdybychom je hned neslupli jako malinu.

Atmosféra je tu typicky hospodská s různými nostalgickými a staročeskými proprietami, kterou kazí jedině dojem z několika televizí nezbytných pro sledování občasných sportovních utkání. Obsluha tu byla velice příjemná a rozhodně bych se sem nestyděl vzít širší rodinu na sváteční oběd.

Pokud sem vyrazíte, rozhodně doporučuji sednout si do nekuřáckého salonku. Obří prostor je sice formálně rozdělený na kuřácký a nekuřácký, ale fyzicky bohužel ne, tudíž pokud si pár štamgastů zapálí, je rozdělení skoro jedno.

Zlatý klas tak má několik tváří. Přes oběd je to lepší jídelna, o víkendu restaurace, kam můžete vyrazit na nedělní oběd a navečer je to typická hospoda, jejíž návštěvu před manželkou anebo manželem asi nedokážete zatajit.

Na diskuzích hodnotících restaurace jsem narazil na pár stížností, ale podle mojí jednorázové zkušenosti i podle plejády nadprůměrných hodnocení to byly spíš výjimky. Je to vidět i na tom, kolik sem pravidelně chodí lidí a že ve frekventovaných časech je lepší si tu zařídit rezervaci.

Autor:


Hlavní zprávy

Další z rubriky

Takovouto svatomartinskou husu si můžete dát v restauraci Lokál.
Tři hospody, kam v Praze vyrazit na svatomartinskou husu

Příjezd svatého Martina na bílém koni je asi největším gastronomickým svátkem, který česká kuchařská tradice má. Svatomartinskou husu, kaldoun, paštiky a další...  celý článek

Ze Stopkovy pivnice sálá lákavé teplo a domácká nálada na sto honů.
Stopkova pivnice je pro pivaře druhým domovem

Podzimní vítr fouká směrem z ulic do pivnic a žene všechny milovníky piva do útulného tepla brněnských podniků. Jedním z nejpříjemnějších míst, kde se dají...  celý článek

Na mnoha místech hospody to vypadá jako v galerii.
V La Casa Blů se potkávají lidé ze všech koutů světa

Restaurace La Casa Blů na Josefově je sice latinsko-americká, ale dennodenně se tu prolínají různí lidé a kultury z celého světa. Peruánský barman tu čepuje...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.