Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Hospody pod trolejemi: k Peronu už jen kvůli pivu

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02
Když jsem do restaurace U Peronu kousek od zastávky Smíchovské nádraží přišel poprvé, žíznivý po zápasu v badmintonu, pár kousků skvělé Plzně a něco dobrého k snědku mě postavilo na nohy. Nedávno jsem tu byl už poněkolikáté a popravdě, už se mi sem vracet nechce. Jedině na pivo, které tu pořád stojí za to.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Restaurace U Peronu vypadá zvenku jako malá hospoda, ale je to obr o 250 místech. | foto: Pilsner Urquell

Restauraci U Peronu zná půlka Prahy už jen proto, že se nachází hned naproti Smíchovskému nádraží. Střetávají se tu koleje tramvají, vlaků i metra, a tím pádem je hospoda skvělým místem, kde se setkat před odjezdem na výlet, kam se jít ohřát po návratu z čundru do Prahy, anebo kde si jen tak dát sraz s přáteli, když jsou jedni ze Zličína a druzí z Čerňáku.

Stejně tak jsem to U Peronu při mnoha různých příležitostech poznal i já. Když jsem sem ale přišel podruhé, ani jsem nevěděl, že jsem ve stejném podniku. Restaurace je totiž nejen obrovská a vejde se do ní až 250 lidí, ale zároveň je složená ze dvou propojených a charakterově odlišných prostor.

Když přijdete od Smíchovského nádraží je to pravá hospoda vyvedená ve dřevě a s patřičnou patinou. Vchodem z druhé strany se dostanete do moderní restaurace se stylovým vybavením a otevřenou kuchyní.

Alespoň kvůli pivu se sem ještě někdy vrátím.
Moderní interiér je na první pohled příjemný, ale kazí jej televize.

Dvě hospody v jedné

Podobně rozporuplný jako interiér je pak U Peronu i celkový přístup k pohostinství, a to ať už čekáte cokoliv. Když jsem tu byl na večírku s kolegy z práce v tradiční části, překvapily nás vysoké ceny za obyčejná, i když dobrá hospodská jídla, která jsme si k rundám plzeňského objednávali.

Vojtěch Kolář

Hledám podniky, co mají srdce

Když přijde na jídlo a pití, dokážu o něm mluvit hodiny. Fascinuje mě dozlatova grilovaná křupavá zelenina, jemně propečené steaky, perfektně se táhnoucí holandská omáčka a krása čerstvě načepovaného piva, jehož vznášejcími se bublinkami probleskují sluneční paprsky. Stejně jako se dokážu rozplývat nad perfektním kulinářským zážitkem, dokáže mě do ruda rozčílit lenost a falešnost, která se z českých hospod ještě zdaleka nevytratila tak, jak bychom si všichni přáli. V restauracích nehledám jenom dobré jídlo a pití, ale hlavně zážitky a příběhy lidí, které do své práce dávají srdce, aby nám tyto zážitky mohli zprostředkovat.

Vojta Kolář

Na víkendovém obědě v moderně pojaté části restaurace zase značně pokulhával servis a obsluha naprosto neměla cit pro to, kdy by si hosté rádi něco objednali, anebo měli jakékoliv jiné přání. Sám jsem čekal více než deset minut na to, abych mohl zaplatit, a to jsem měl před sebou prázdný půllitr a můj číšník neměl na starosti více než tři stoly.

Dojem poklidného víkendového oběda navíc kazily puštěné televize v kombinaci s nahlas puštěným radiem, což do podniku, který se přinejmenším cenami jídel tváří jako restaurace vyšší úrovně, určitě nepatří.

Kuchyně mne tu osobně nikdy nezklamala a v jídelním lístku najdete řadu lákavých jídel z různých koutů světa, od burgrů a steaků, přes Itálii a Mexiko, až po českou klasiku ve svěžím provedení.

Naposledy jsem tu po dlouhém výletu Prokopským údolím ochutnal rozplývající se hovězí líčka na červeném víně s batátovým pyré a v kombinaci se sklenicí tankové Plzně to nemělo chybu.

Pravdou ovšem je, že za peníze, které byste za oběd anebo večeři v restauraci U Peronu nechali, byste mohli mít mnohem větší gastronomický zážitek někde jinde.

Snad jedinou opravdovou radost jsem tu měl vždy jen právě z dobře ošetřeného plzeňského. Pokud se sem tedy ještě někdy vrátím, tak asi jen na pár kousků, než mi přijede tramvaj.

Autor:


Hlavní zprávy

Další z rubriky

U Krále Jiřího je hrdá plzeňská hospoda.
V nejstarší chebské hospodě U Krále Jiřího se dveře netrhnou

Husitského krále Jiřího z Poděbrad si v Chebu náležitě váží, a tak není divu, že je podle něj pojmenované nejen náměstí, ale i nejstarší místní hospoda. U...  celý článek

U Jagušky jako v jedné z prvních hospod v Praze bylo tankové pivo.
Hospoda U Jagušky je postavená na dobrém pivu

Středobodem Palmovky nejen pro milovníky plzeňského piva je pekelně vymalovaná restaurace U Jagušky. Stěny zde zdobí výjevy z lesa a čarodějnických chýší, ale...  celý článek

Na mnoha místech hospody to vypadá jako v galerii.
V La Casa Blů se potkávají lidé ze všech koutů světa

Restaurace La Casa Blů na Josefově je sice latinsko-americká, ale dennodenně se tu prolínají různí lidé a kultury z celého světa. Peruánský barman tu čepuje...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.