Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Jak se dělá pořádná hospoda? Podívejte se do Lokálu U Caipla

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02
Existují hospody, které se snaží všechno dělat poctivě. Existují hospody, které doopravdy hledí na detaily a dělají vše pro spokojenost zákazníků. A pak je tady Lokál u Caipla. Po prvním pivu jsem si uvědomil, že sedím v jiném světě. Že jsem v hospodě, která je z gruntu postavená přesně podle mého gusta.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Drobné detaily potěší. Malá pivička na lístku mě dsot baví. | foto: Pilsner Urquell

Kvalita hospody totiž začíná a končí u lidí, kteří ji vedou a kteří v ní pracují. V brněnské pobočce Lokálu najdete lidi z Brna a okolí, kteří moc dobře ví, v jaké atmosféře se mohou cítit jako doma a co tedy pro zákazníky potřebují udělat. Pokud máte rádi komunikativní obsluhu, jste v Lokále na správném místě, všichni vítají, smějí se a mám výjimečný pocit, že se dobře baví a v hospodě dělají rádi.

Sládek pivo vaří, ale barman pivo dělá

Samozřejmě, že hospodu dělá pivo. U Caipla mají Plzeň, pro kterou bych šel i na světa kraj. Toho docílí nejen díky proškolené obsluze, která čepuje pod vedením pivařského gurua Lukáše Svobody, který má na starosti všechny Lokály v republice a kontroluje, jestli jsou trubky dostatečně krátké, jestli všichni čepují tak, jak je to naučil a vůbec, jestli vše funguje tak, jak má.

A musím říct, že to dělá dobře, protože jsem za výčepem viděl samé profíky, které je při jejich práci radost sledovat. Samozřejmostí jsou čisté půllitry sedící ve vodě, to je známka nejpoctivějších hospod, kontrola tanků s pivem i plnicích cisteren a neustálá starost o čistotu a hygienu. Výsledkem je pivo s vynikajícím řízem, po kterém člověk okamžitě chytne slinu a z Lokálu se jen tak nedostane.

Obsluha je vyškolena, aby bylo pivo co nejlepší.

Obsluha je vyškolena, aby bylo pivo co nejlepší.

Samozřejmostí je kontrola tanků s pivem i plnicích cisteren.

Samozřejmostí je kontrola tanků s pivem i plnicích cisteren.

Krýgly sedí ve vodě. Podle toho poznáte ty nejlepší hospody.

Krýgly sedí ve vodě. Podle toho poznáte ty nejlepší hospody.

Co se týká jídla, lokál má připravenou trefnou a různorodou nabídku. Domácí talián, guláš nebo svíčková jsou v Lokále stálicemi a rozhodně právem. Takhle dobré jídlo dá totiž spoustu práce a v Lokále je ta práce na talíři vidět, chutnat i cítit. Lokální suroviny, které každý den dováží zelináři, řezníci a pěstitelé z okolí Brna, stráví pouze velmi krátký čas mimo talíř. Kuchaři v Lokále se snaží o maximální čerstvost a místní autenticitu.

V Lokále se člověk cítí jako doma

U Caipla nenajdete nic, co by nebylo české. Plzeň, Kofola, veškeré jídlo a pití, slivovice i víno jsou od nás a po pár minutách v Lokále vás zahrne příjemný domácký pocit, o kterém jsem si nemyslel, že je v nové, čisté a vzdušné hospodě dosažitelný.

Lukáš Wiesner

Každé místo má své kouzlo. Pro někoho je to oku lahodící prostředí, někdo si potrpí na program a akci a někdo prostě potřebuje mít vše vypipané do puntíku. Pro mě tvoří atmosféru lidé, které přiláká místní genius loci. Je jedno, jestli s nimi hraji na kytaru nebo jen náhodou uslyším smích od sousedního stolu, kde někdo zrovna oslavuje prchavé vítězství v kartách nebo trousí záměrně snobské poznámky o jídle. U dobře načepovaného piva prostě stačí v klidu sedět a vnímat svět kolem sebe.

Lukáš Wiesner

To je dáno drobnými detaily, které srdce pivaře vždy potěší. Stylové lístky s nakreslenými pivečky, které obsluha odškrtává podle spotřeby stolu, nápisy na stěnách, ze kterých sálá jemný humor, slivotéka, kde najdete spoustu různých kvalitních pálenek, parapety, na které si mohou zarputile venkovní pijáci dát pivo a sledovat ruch na Kozí ulici, nebo možnost slevové kartičky na jídlo pro studenty a seniory.

Brněnská pobočka Lokálu navazuje na tradiční hospodu u Caipla, do které se chodilo na pivo už na začátku dvacátého století. Běžně se stává, že se v hospodě objeví brňáci, kteří chodili do jedné z jejích inkarnací v průběhu věků a vzpomínají, jaké časy tu strávili.

Garantuji, že od těchto pamětníků uslyšíte nejzábavnější a nejpoučnější pivařské historky vašeho života, U Caipla totiž bylo vše od skvělé klasické hospody přes studentskou nalévárnu i cenovou čtyřku. Dnes je to výkladní skříň českých hospod a ukázka toho, že poctivá práce zlatých českých ručiček má smysl.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.