Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Okouzlující nenápadnost uprostřed Smíchova: Cyril’s Pub

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02
Když si představíte společenský život na pražském Smíchově jako přístav, do kterého jste vyrazili na procházku, tak tady stojí zakotvený Titanik (ve formě obchodního centra Anděl) a hned vedle několik dalších poměrně velkých parníků. Opodál se nachází barevné vlajkové lodě mezinárodních řetězců a trochu stranou hostince jako je právě Cyril’s Pub.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Cyril’s Pub na pražském Smíchově | foto: Pilsner Urquell

Jestliže zůstaneme u přístavní analogie, můžeme tvrdit, že je to plavidlo moderní, čisté, dobře vybavené a s dobře secvičenou posádkou. Žádný nepřiměřený luxus, ale solidní loď, která se udrží nad hladinou i v té nejprudší bouři a která vás nenechá utopit.

Stalo se nám, že jsme čekali zahraniční návštěvu; nic oficiálního, prostě kamarády z druhé strany Atlantiku, kteří si rádi užijí dobré jídlo a výborné pivo. Chlapy jako my. Týden před jejich příletem jsme se sesedli a začali se radit, kam je vezmeme.

Bylo jasné, že se musíme vytáhnout, protože jsme se jim přece jen něco nabásnili o českém pivě a o tom, že tady jíme maso a dokážeme si to pořádně užívat. Celá porada připomínala domácí debaty před příjezdem náročných manželčiných rodičů – nechtěli jsme si trhnout ostudu, to se ví.

A nakonec jsme se rozhodli právě pro Cyril’s Pub, protože je rovnou v centru Smíchova, chodí tam relativně spolehlivá klientela (instinktivně jsme se vyhnuli podnikům na Žižkově nebo v Karlíně, kde se může stát ledasco a přece jen top jsou Američani), dobře tam vaří a čepují plzeň.

S dnem D a hodinou H jsme vstoupili do restaurace a hned na první pohled nám bylo jasné, že tento večer budeme slavit úspěch. Nebylo plno – vlastně se dá říct, že bylo docela prázdno – ale to vyplynulo z toho, že jsme sem dorazili v pozdním odpoledni, kdy už odešli časní hosté a přitom ještě nedorazila večerní parta. Mohli jsme si tedy vybrat stůl a usadili jsme se v koutě hned za dveřmi do výčepu.

Díky tichému lokálu dorazila obsluha hned a musíme uznat, že o nás bylo postaráno dokonale včetně cizojazyčných vložek pro hosty. Jestliže půjdete na oběd nebo večeři s anglicky mluvícími strávníky, nemusíte se bát – tady se s nimi domluví dobře a rychle.

Plzeň? Samozřejmě. A k jídlu? Začneme gulášovou polévkou, ať si pořádně rozproudíme žaludeční šťávy (ten den bylo trochu chladno a sprchlo, takže koncentrovaná energie v podobě hutné gulášovky nemohla přijít nazmar).

Jako předkrm další plzeň a hlavní chod nám obstará marinovaná vepřová panenka. Smažené brambory? Třeba. A omáčku? Přineste nám sýrovou. A plzeň místo zákusku, děkujeme pěkně.

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Vepřová panenka se smaženými brambory a sýrovou omáčkou

Vepřová panenka se smaženými brambory a sýrovou omáčkou

Co vám budu říkat – stálo to za to. Na první pohled bylo vidět, že se tady snaží uspokojit každou potřebu. Mají tu dokonce i salonky, takže pokud plánujete nějakou oslavu, zasedání generálního štábu nebo poradu před zápasem, budete mít svůj klid.

Výčep se o prostor dělí s barem, takže když to na vás přijde, můžete si objednat míchaný koktejl a nikdo se na vás nebude dívat skrz prsty. To je ale opravdu spíš jen snaha o pokrytí co nejširší poptávky. V jádru je ale Cyril’s Pub prvotřídní pivní hospoda.

Prostor zdobí různobarevné dřevěné obložení stěn, které odrazem lamp nad stoly naplňuje prostor hřejivým odstínem hnědé.

Kdo by o tom pochyboval, tomu stačí jediný pohled na různobarevné dřevěné obložení stěn, které odrazem lamp nad stoly naplňuje prostor hřejivým odstínem hnědi – tak hřejivým, že vám ani nevadí uniformě šedá barva stěn. Sedí se tu moc dobře, a jak už bylo řečeno výše: obsluha opravdu funguje.

A pivo? To, jak tu čepují pivo, by se mohlo vyučovat třeba až v Plzni! Několikrát za večer jsme si vzpomněli na úžasný výlet do plzeňského pivovaru, kde jsme dostali výklad ohledně způsobů čepování. A pokud jsme si to zapamatovali dobře, tak přesně takové pivo jsme dostali i tady.

Bloger Robert

„Láska prochází žaludkem.“

Každé lidské napajedlo má své rituály a atmosféru, ať už se mu říká hospoda, pivnice, sport bar nebo nádražka. Návštěva těchto míst je pokaždé dobrodružná výprava do jiného světa, kde se může stát opravdu cokoli. A přiznávám, že mě láká tahle mezilidská chemie, podporovaná výtečně načepovaným pivem. Umím hrát mariáš, sedmu i tisíc, neztratím se v trampském zapadáku ani v podniku, kde nosí číšník dokonale nažehlený smoking. Každé místo má příběh, já ty příběhy rád objevuji a doufám, že se mi je podaří předat dál.

Bloger Robert

Pěna byla opravdu pěna – hutná, měkkoučká, smetanová a příjemně hořká – a pod ní se nacházelo takové pivo z tanku, jaké jsme v Praze ještě neochutnali.

Tento požitek navíc dokonale doplňovalo jídlo. Gulášovka byla přesně tak rozleželá, pikantní a hustá, jakou jsme si hýčkali ve vzpomínkách na hospodskou klasiku, a ta panenka... tu bylo skoro škoda jíst. Panenka má proti steaku obrovskou výhodu v tom, že ji dostanete na talíř bez nejistoty s propečením na „medium rare“ a „rare“, což jsou experimenty, které nemusí vždycky vyjít.

Jestliže by Cyril’s Pub měl fungovat jako vizitka české kuchyně pro zahraniční hosty, tak funguje skvěle. Nebudete ostatně Američanovi cpát steak, který si může dát doma, že? Tady máš maso a jez! Tady máš pivo a pij!

Sledovali jsme (no dobře: přiznávám, že s trochou úzkosti) naše kamarády a když jsme viděli, jak se spokojeně usmívají a jí, až se jim dělají boule za ušima, dali jsme si ještě jedno za odměnu.

Jestliže má fungovat jako podnik pro běžného českého pijáka a jedlíka, obstojí stejně dobře. Pokud by se nacházel přímo v gastronomickém centru Smíchova, rozhodně by si ostudu neuřízl. Je to nenápadná, zapadlá a nanejvýš spolehlivá oáza pro každého, kdo rád žije.

Autor:


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.