Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Meat & Greet úspěšně bojuje o post nejlepší burgrárny v Praze

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02
Pražská burgerová scéna za posledních několik let vyrostla nevídaným tempem a dnes je v Praze snad tolik burgráren, jako v typickém americkém velkoměstě. Praví gurmáni ale vědí, že podniků s opravdu lahůdkovými burgery je tu jen několik. O první místo mezi nimi již od minulého roku zdárně bojuje Meat & Greet Burgergouse na Senovážném náměstí.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Housky si v Meat and Greet pečou každý den čerstvé. | foto: Pilsner Urquell

Vynikající zážitek. Naprosto dokonalé. Nejlepší burger, jaký jsem kdy jedl. Takhle se ve svých pochvalách předhánějí na gurmánských webech lidé, kteří již navštívili burgrárnu Meat & Greet skvěle situovanou přímo na Senovážném náměstí. Několik „nejlepších burgerů v Praze“ už jsem v životě ochutnal a tak jsem se musel jít přesvědčit, zda je na těch internetových drbech něco pravdy.

Fotogalerie

Tak jako dobrou pizzerii poznáte podle kvality tradiční neapolské Margherity, kvalitu burgrárny poznáte podle burgeru Bacon & Cheese. Dal jsem si proto místní burger se slaninou a sýrem, který se jmenuje MAG, a už po prvním skousnutí jsem věděl, že jsem ve výjimečném podniku.

Nepřekvapí vysoká kvalita křupavé domácí housky a šťavnatého hovězího masa s výraznou chutí. Čím se ale burger vymyká, je dochucením jemnou česnekovo-pažitkovou majonézou a především sladkými gratinovanými rajčaty. Tradiční recept, který všichni znají, tak kuchaři v Meat & Greet jemnými změnami posunuli o úroveň výš. Když to pak celé zapijete poctivě načepovanou Plzní, gastronomický zážitek nemá chybu.

Skvělá kuchyně i servis

Vojtěch Kolář

Hledám podniky, co mají srdce

Když přijde na jídlo a pití, dokážu o něm mluvit hodiny. Fascinuje mě dozlatova grilovaná křupavá zelenina, jemně propečené steaky, perfektně se táhnoucí holandská omáčka a krása čerstvě načepovaného piva, jehož vznášejcími se bublinkami probleskují sluneční paprsky. Stejně jako se dokážu rozplývat nad perfektním kulinářským zážitkem, dokáže mě do ruda rozčílit lenost a falešnost, která se z českých hospod ještě zdaleka nevytratila tak, jak bychom si všichni přáli. V restauracích nehledám jenom dobré jídlo a pití, ale hlavně zážitky a příběhy lidí, které do své práce dávají srdce, aby nám tyto zážitky mohli zprostředkovat.

Vojta Kolář

Restaurace navazuje na nastavený trend gurmánských burgráren a populární americkou lahůdku místní kuchaři připravují výhradně z produktů vlastní výroby a ze surovin převážně od místních farmářů a pěstitelů. „Maso nám vozí z malé krkonošské farmy, brambory zase od farmáře u Prahy, sýry jsou od italských profesionálů,” prozrazuje Igor Pánek, manažer podniku.

Základem každého dobrého burgeru je především kvalitní houska, protože ne každý burger musí být s masem. Housky si proto v Meat & Greet sami každý den pečou. Domácí výroby je slanina, pastrami i všechny omáčky, například skvělá jalapeño-koriandrová anebo dýňová.

Přes obědy tu místní kuchaři připravují polední menu nejen z americké, ale i české anebo italské kuchyně. Vždy ale ze sezonních surovin.

Podle sezony pravidelně střídají i nabídku domácích limonád a mívají i zajímavosti jako je fialková nebo bylinková limonáda. Na výčepu jsou vedle oblíbené a dobře ošetřované Plzně také pivní speciály z lokálních minipivovarů. Dobře se tu starají nejen o pivo, ale i o zákazníky.

Obsluha je tu příjemně usměvavá a komunikativní, sami se ptají na to, jak propečené chcete maso (což bohužel ve většině burgráren stále není zvykem), a i číšník, který vás právě neobsluhuje, vám popřeje dobrou chuť. Když k tomu přidáte moderní, ale útulný interiér, skvělou lokalitu a přijatelné ceny, začíná mít Meat & Greet Burgerhouse v boji o nejvyšší příčku na pražské burgerové scéně velkou převahu. Vyzkoušejte sami a uvidíte.

Autor:


Bomba slevy
Bomba slevy

Chcete mít přehled o těch nejlepších slevách a nakupovat chytře?

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.