Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Vyjděte si za brněnskými steaky dvakrát úplně jinak

Komerční sdělení   0:02aktualizováno  0:02
Když člověk dostane chuť se pořádně najíst a je fanoušek pořádného fláku masa, steak house je naprosto jasná volba. Vybral jsem pro vás dva brněnské steak housy. Každý je jiný, ale mají něco společného: prvotřídní maso připraveným opravdovými profíky.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

K dobrému jídlu patří i dobré pivo. | foto: Pilsner Urquell

V Židenicích přímo u zastávky Kuldova číhá na hladové pocestné vyhlášený steak house K1. Na prostorné zahrádce anebo v příjemném interiéru mohou strávit čas u dobře vychlazené a poctivě načepované Plzně a něčeho většího k zakousnutí. To je totiž největší doménou “KáJedničky”.

Při nahlédnutí do jídelního lístku zaplesá srdce každého milovníka masa. Bifteky, steaky a burgery přímo vybízejí k ochutnání a věřte mi, co jídlo, to profesionální majstrštych. Kdo je spíše masový purista a záleží mu hlavně na kvalitě a bezchybném zpracování, je zde na správném místě.

Chuť naprosto profesionálně připraveného steaku si budete dlouho pamatovat.

Chuť naprosto profesionálně připraveného steaku si budete dlouho pamatovat.

Pikantní hamburger skvěle doplňuje salát coleslaw.

Pikantní hamburger skvěle doplňuje salát coleslaw.

V K1 se z talíře smějí dokonale připravené steakhousové stálice

Můj steak byl propečený přesně dle mého gusta, tedy medium-rare, šťavnatý a chuťově dokonalý. Doteď si jeho chuť hýčkám mezi mými gastronomickými vzpomínkami a každou noc doufám, že se mi o ní bude zdát. Navíc steak doplňuje výborná grilovaná zelenina, která ovšem nepřebíjí chuť masa ale nechává jí příjemně znít na jazyku.

Pod prkénkem se steakem se stůl skoro prohýbal.

Pod prkénkem se steakem se stůl skoro prohýbal.

Pikantní hamburger skvěle doplňuje salát coleslaw.

Pikantní hamburger skvěle doplňuje salát coleslaw.

Byla by chyba nedat si také některý z hamburgerů. Místní Jalapeño burger je příjemně pikantní do té míry, aby pálivost všechny chutě podpořila, ne aby měl člověk pocit, že jí lávu v housce. Tortillové chipsy byly zajímavou třešničkou na hamburgeru a spáleným chuťovým buňkám poskytl vítané zchlazení salát coleslaw.

K tomu všemu je třeba připočíst milou obsluhu, která si štamgasty pamatuje a hýčká, skvělou Plzeň, bez které si lze posezení u steaku jen těžko představit a útulné prostředí. Vše, co si milovník steaků může přát číhá na lehce dosažitelném vrcholu zvaném K1.

Suzie’s steak pub překvapuje neodolatelnými kombinacemi

Krásný interiér ladí s tím, jakou krásu dostanete na talíři.

Krásný interiér ladí s tím, jakou krásu dostanete na talíři.

Pár minut chůze od centra láká kolemjdoucí vývěsní štít Suzie’s steak pubu na steaky a tankovou Plzeň. To je nabídka, která se neodmítá. Stačí zasednout ke stolu a počkat si pár nanosekund, než se objeví číšník s jídelním lístkem a div ne s načepovaným pivem v ruce.

Po otevření lístku se budete muset chvíli mučit vědomím, že všechno se prostě na jedno posezení sníst nedá a příště je nutné přijít s partou kamarádů, abyste mohli všechno ochutnat.

Lukáš Wiesner

Každé místo má své kouzlo. Pro někoho je to oku lahodící prostředí, někdo si potrpí na program a akci a někdo prostě potřebuje mít vše vypipané do puntíku. Pro mě tvoří atmosféru lidé, které přiláká místní genius loci. Je jedno, jestli s nimi hraji na kytaru nebo jen náhodou uslyším smích od sousedního stolu, kde někdo zrovna oslavuje prchavé vítězství v kartách nebo trousí záměrně snobské poznámky o jídle. U dobře načepovaného piva prostě stačí v klidu sedět a vnímat svět kolem sebe.

Lukáš Wiesner

V Suzie’s totiž sází na zajímavé chuťové kombinace, které jsou tak lákavé, že si nebudete umět vybrat. Aby byla volba ještě více Sofiina, hlavní jídla doplňují obrázky, ze kterých sálá kuchařské nadšení.

Neodolal jsem steaku s chorizem a quesadillou a špízu z několika druhů masa s bylinkovými bagetkami. Jídlo, které jsem dostal na stůl se ovšem vymykalo mým nejdivočejším představám. Bylo totiž přesně takové, jako na fotografiích v menu.

Talíř se steakem zdobily nakládané plátky jalapeña s cibulkami, grilované quesadilly se z talíře smály, a plátky jamonu na grilované kukuřici připomínaly vlajku na téhle lodi plné chutí. I když se to může zdát jako moc, každá část jídla měla své místo.

Kyselé cibulky s papričkami se skvěle hodily na prokládání soust výborně ugrilovaného steaku a občasná kapka zakysané smetany příjemně doplňovala pikantní chorizo i quesadilly.

V Suzie’s čeká pravé nebe každého, kdo miluje zajímavé kombinace a chuťové exploze a také všechny, kdo nepovažují výlet na jídlo za úplný, pokud si nemusí povolit pásek alespoň o dvě dírky.

Autor:




Hlavní zprávy

Cuketovo čokoládový chlebíček
Cuketovo čokoládový chlebíček

Potěšte rodinu rychlou dobrotou.

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.