Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Pekárna LAPEK se vrací k tradičnímu způsobu pečení chleba

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Voňavý křupavý chléb, pšeničné i cereální pečivo a občas koláč nebo sladká buchta, to jsou základní potraviny, bez kterých si dnes nedokážeme představit bohatou a vydatnou snídani. V jihlavském regionu přináší tento „denní chleba“ na náš stůl oblíbená pekárna LAPEK s tradicí takřka čtyř desetiletí.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Pšenično-žitný chleba se v pekárně LAPEK peče v etážových pecích. | foto: LAPEK, a.s.

Pekárna LAPEK, a. s. vznikla před dvaceti lety z Jihlavských pekáren a její hlavní devizou je tradiční technologie pečení chleba. Díky ní vydrží chléb déle vláčný, neplesniví a udržuje si přirozenou vůni a chuť. Kromě klasického pšenično-žitného chleba se v pekárně denně peče dalších 12 druhů chlebů, více než deset druhů cereálního pečiva, ale i několik desítek druhů jemného pečiva z kynutého, plundrového a listového těsta.

Chvála chleba

Do kvality upečeného chleba se pozitivně promítá zejména nové technologické zařízení. Právě tím se pekárna LAPEK od ostatních průmyslových pekáren výrazně liší.

„V případě klasického pšenično-žitného konzumního chleba zůstáváme u tradiční výroby těsta z vyzrálého přírodního kvasu, který si sami množíme. Pečení v etážových pecích je do značné míry návratem k takovému způsobu pečení, jaký býval u starých sázecích pecí,“ vysvětluje výrobní ředitel Josef Rutsch. Zákazník takový chléb pozná na první pohled, neboť jeho kůrka je rovnoměrně propečená. Aby si chléb uchoval všechny svoje vlastnosti, doporučuje výrobní ředitel Rutsch zabalit jej do plátěné utěrky. „Utěrka pomáhá lépe než igelitový sáček uchovat chuť chleba v přirozeném prostředí, kde se netvoří plísně. I když se kůrka zdá být tvrdší, střída zůstane vláčná,“ dodává.

Cereální pečivo i sladkosti

Kromě klasického konzumního chleba pšenično-žitného vyrábí pekárna i chléb kmínový nebo moskevský a nezapomíná ani na chleby obohacené o vlákninu z obilovin, prospěšnou pro správné zažívání. Vybrat si lze z variant baleného i nebaleného chleba, u nebaleného chleba lze volit např. chléb plnozrnný, u baleného vícezrnný, slunečnicový či krájený špaldový.

Pestrá je i škála cereálního a jemného pečiva, u kterého pekárna sází každoročně i na nové druhy. Pokud vám jde o zdravou výživu, pochutnáte si na kornspitzu, vícezrnné půlence nebo grahamovém rohlíku, těžko však odoláte i klasickým pagáčům ze škvarkového těsta.

Z jemného pečiva se nabízí několik typů croissantů, plundrové koláče a šátečky s různými náplněmi, vybrat si však můžete i koláče z kynutého těsta, koblihy či klasické plněné buchty.

Cukrářské výrobky a nově také jogurt

Pekárna LAPEK vlastní rovněž dvě cukrářské výrobny - jedna se nachází  v Jihlavě a druhá v Telči. Na zákazníky myslí širokým sortimentem měkké cukrařiny, trvanlivým pečivem, pečením standardních dortů a dortů na zakázku. Letos navíc firma obohatila svou výrobu o jogurty z přírodních kultur, které jsou k mání ve čtyřech příchutích.

Záruka čerstvosti

U produktů z pekárny LAPEK můžete vsadit na jejich čerstvost. Ta je zajištěna pečením v nočních i dopoledních směnách sedm dní v týdnu, vše ke spokojenosti zákazníka. V maloobchodní síti prodejen společnosti LAPEK navíc u vybraných prodejen narazíte na pece, díky nimž si odnášíte domů čerstvé, teplé a voňavé pečivo. Jsou to například předkasová zóna Kauflandu v Jihlavě, cukrárna na ulici Matky Boží nebo cukrárna na ulici Komenského v Jihlavě.

Na teplé a čerstvé pečivo z pekárny LAPEK narazíte např. v jihlavském Kauflandu.

Pekárna LAPEK se vrací k tradičnímu způsobu pečení chleba

Kam ještě pro pečivo

Kromě vlastních prodejen pekárny na pečivo od společnosti LAPEK narazíte v jihlavském regionu v obchodní síti obchodů AHOLD, KAUFLAND, FLOP, JEDNOTA i dalších. LAPEK se však dobře zapsal i na Havlíčkobrodsku a Znojemsku.

Firma LAPEK, a. s. v současnosti zaměstnává 250 zaměstnanců. Za den se v pekárně upeče 100 000 rohlíků, kolem 7000 kusů chleba a zhruba 500 kusů speciálních chlebových výrobků. K tomu připočtěte 48 druhů jemného pečiva a ještě 120 druhů cukrářských delikates. Více informací a úplný sortiment naleznete na www.lapek.cz.

Autor:


Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.