Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Ohromte své přátele. Naučte se připravit klasické i moderní koktejly

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Naučte se míchat koktejly jako profesionální barman! Vysoce interaktivní a zábavný kurz Cocktail Classes v Refectory Baru 1887 v hotelu The Augustine Prague vás naučí, jak připravit nejrůznější míchané nápoje napříč historií.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Ohromte své přátele! Naučte se připravit klasické i moderní koktejly | foto: Refectory Bar 188/ The Augustine Prague

Během praktického kurzu Cocktail Classes objevíte krásu umění práce za barem, budete se bavit při míchání koktejlů, získáte patřičnou zručnost a ochutnáte všechny vlastnoručně umíchané koktejly podle epoch, ve kterých vznikly. Naučíte se používat barmanské nástroje, zvládnete dovednosti multitaskingu, kreativity a dokonce také budete aplikovat prvky vědy.

Raphael Archangel

Raphael Archangel

Moderní éra (1998 - současnost)

V této části kurzu se navrátíte ke kořenům barmanství a adaptujete stávající techniky, které jsou uplatňované i v kuchyni. Barmani v moderní éře znovu objevují klasické koktejly a techniky mistrů, kteří stáli za barem v dávných dobách. Kombinací techniky barmanství a ingrediencí z kuchyně jsou vytvářeny nové a nové druhy koktejlů.

Naučíte se připravovat koktejly Penicillin cocktail, Gin Basil Smash a Chartreuse swizzle.

Disco éra (1970 - 1998)

Šedesátá léta vedla k mnoha společenským změnám a odstranila nerovnosti. Zároveň také během ní vznikly nové druhy rekreačních omamných látek a nonkonformní způsob žití. Změnily se mnohé sociální kódy a původní myšlenka koktejlových večírků se stala zastaralou. Přestože se koktejly pily stále, upadly v nemilost jako něco, co pili vaši rodiče. Byly tak nahrazeny ovocnými a sladkými nápoji.

Naučíte se připravovat koktejly Cosmopolitan, Margarita a Bobby Burns.

Tiki éra (1940 - 1970)

Jophiel Archangel

Jophiel Archangel

V restauracích a klubech polynéského stylu se ve 20. století vyskytovala především ve Spojených státech amerických kultura zvaná tiki. Přestože je zčásti inspirována tiki řezbou a mytologií, toto spojení je volnější a představuje spíše americkou formu umění.

Na většinu tiki koktejlů, které jsou inspirovány tropickými oblastmi, se používá zejména rum. Některé mají jako základ gin, skotské a jiné whisky, pisco a jiné brandy nebo tequillu.

Naučíte se připravovat koktejly Mai Tai, Corpse Reviver #2 a Fog Cutter.

Prohibiční a poprohibiční éra (1920 - 1950)

Ve Spojených státech amerických byla prohibice alkoholu ve 20. a 30. letech jednou z neblaze proslulých dob novodobé americké historie. Tuto dobu si spojujeme s gangstery, pašeráky a nelegálními prodejci alkoholu, stejně jako s nelegálními salóny. Tato éra se stala pro koktejly zlatým dolem.

Spoustu barmanů přivedl do podsvětí takzvaný Nobelův Experiment, jiní se rozhodli vycestovat ze země. Někteří se zkusili uplatnit v Londýně, Paříži, Havaně a Tijuaně, než aby skončili se svou milovanou prací nebo se stali kriminálníky.

Naučíte se připravovat koktejly Old Fashioned, Sazerac a Bloody Mary.

Klasická éra (1885 - 1920)

Refectory Bar 1887

Refectory Bar 1887

V této době měly koktejly lehčí a jednodušší podobu. Příprava koktejlů probíhala charakteristickou technikou míchání a tím nasycení drinků oxidem uhličitým. Právě v této době nastává výrazný růst skleněného zboží a barmanských nástrojů, vzrůstá také spotřeba vermutu a ovocných džusů v koktejlech, které se začaly míchat s lihovinami jako je Whisky nebo Gin. Kvůli mšičce révokazu v Evropě byly klasické lihoviny nahrazeny americkými a skotskými whisky a vyvolaly tak růst London Dry Ginu.

Naučíte se připravovat koktejly Martini, Punch a Morning Glory Fizz.

Koktejly inspirované anděly

Refectory Bar 1887, ve kterém budou Cocktail Classes probíhat, se nachází v jedinečném původním refektáři klášterní budovy z 18. století. Zdejší oceňovaný Head Bartender Daniel Prokeš se nechal při tvorbě signature koktejlů inspirovat stropními deskami nad hlavami hostů, které znázorňují anděly Gabriela, Rafaela, Michaela a Jophiela.

Více informací

o Refectory Baru 1887, Cocktail Classes a hotelu The Augustine Prague, ve kterém se bar nachází, najdete na www.augustinehotel.com. Pro bližší informace o kurzu a rezervace na něj pište na bar@augustinehotel.com nebo volejte na +420 266 112 280.

Autor:


Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.