Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Ochutnejte odlehčené recepty Racio: kukuřičná polévka a jahodová pěna

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Kukuřičný krém a zapékaný uzený pstruh s toasty – perfektní kombinace lehkých jídel, a to zcela bez výčitek! Připravte si lehký oběd nebo večeři pomocí receptů společnosti Racio. Ke kávě si můžete dát lahodnou jahodovou pěnu s čerstvými jahodami ze zahrádky! Recepty Racio jsou zdravé a chutné.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Ochutnejte odlehčené recepty Racio: zleva kukuřičná polévka, zapékaný uzený pstruh | foto: Racio

Recepty Racio: Kukuřičný krém

Cornies mořskou solí

Na 4 porce potřebujete 9 plátků Racio Cornies kukuřičné s mořskou solí, 250 ml smetany ke šlehání, 1⁄2 litru zeleninového vývaru, 1⁄2 litru mléka, 1 cibuli, 3 lžíce kukuřičného nebo slunečnicového oleje, 300 gramů kukuřice (čerstvé, sterilované nebo mražené), sůl, muškátový oříšek a bílý pepř.

Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme cca 10 – 15 minut. Přidáme kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přivedeme k varu. Poté do polévky vsypeme 5 plátků nadrcených Cornies a necháme na mírném ohni vařit pět minut. Ponorným mixérem rozmixujeme vše dohladka. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a muškátovým oříškem.

Na závěr polévku ozdobíme zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.

Zapékaný uzený pstruh

Toast multigrain

Na 4 porce potřebujeme 8 ks Racio Toastů multigrain, 200 g uzeného pstruha, 250 g čerstvého špenátu, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, čerstvou bazalku a 3 lžíce olivového oleje.

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a čerstvý opravný špenát. Chvilku necháme dusit na mírném plameni, dokud špenát nezavadne. Poté osolíme a opepříme. Na plech si připravíme multigraint Toasty, potřeme je olivovým olejem a rozdělíme na ně připravenou špenátovou směs. Na toast naaranžujeme kousky pstruha a vše dáme na cca 10 – 15 minut zapéct na 180 °C. Poté dozdobíme čerstvou bazalkou a teplé podáváme.

Jahodová pěna s kukuřičnými chlebíčky a hořkou čokoládou

Jahodová pěna s kukuřičnými chlebíčky a hořkou čokoládou

Na 4 porce potřebujeme jedno balení Racio Cornies s hořkou čokoládou, 400 gramů čerstvých jahod, 250 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce zakysané smetany, hořkou čokoládu.

Třetinu jahod rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a směs smícháme se zakysanou smetanou. Vyšleháme smetanu ke šlehání a do ní vmícháme jahodovou směs. Vznikne lehká pěna, kterou rozdělíme do misek a do ní nalámeme kousky Cornies. Těmi pak pěnu vyjídáme. Nakonec přidáme zbylé čerstvé jahody a můžeme dozdobit rozpuštěnou hořkou čokoládou.

Více informací a další lákavé recepty Racio najdete na www.racio.cz.

Cornies s hořkou čokoládou
Autor:

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.