Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Mezcal? Mezcal!

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01
Nevíme, jestli nový americký prezident skutečně postaví mezi USA a Mexikem zeď. Co ale víme určitě je, že i ta sebevyšší by nedokázala zabránit nárůstu popularity destilátu, který je pro Mexiko tím nejtypičtějším. Tequila? Samá voda! Elegantní a donedávna neprávem opomíjený mezcal.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

El Seňorio mezcal | foto: Zanzibar s.r.o.

Teprve před několika málo lety si totiž sami Mexičané uvědomili, jaký poklad v mezcalu mají a jeho výrobní postup začali chránit. Tvrdě postihovali plagiátory, kteří chtěli na pověstmi mýty opředeném moku parazitovat. Vyrobit pravý mezcal není žádná jednoduchá, natož průmyslová, záležitost. Musí mít základ ve specifických druzích divoce rostoucích agáve jasného původu (např. Espadin).

Z vybraných 7-10 letých rostlin vysekáte speciálním nožem, jimou, vhodné středy, tzv. hlavy, ty nejlepší rozčtvrtíte, vykopete si v zemi 2,5 metru hluboké a čtyři metry široké jámy, které vyložíte kameny. Do nich vložíte připravené agáve, zahrnete je další vrstvou kamenů a zeminy, dusíte a pečete je na kouři z dřevěného uhlí 2-3 dny. Upečené hlavy agáve nadrtíte speciálním kamenným mlýnem a už jste skoro v polovině výrobního procesu, na jehož konci je sklenka bílého až zlatavého destilátu.

Jinými slovy, je to zkrátka ohromná dřina. Ale výsledek stojí za to! Vyvážená, více či méně nakouřená chuť, která vzdáleně může připomínat ty nejkvalitnější single malt whisky. Mladší, jemnější značky (například Zignum mezcal) svou jemností oslovují dosavadní konzumenty stařených karibských rumů.

Zignum mezcal

Zignum mezcal

Mezcal se zkrátka vydal na své tažení světovými TOP bary. Barmani oceňují jeho mixibilitu, stejně jako charakteristickou chuť tradičních značek (El Seňorio), která dokáže dodat výslednému drinku překvapivý náboj. Je lhostejné, zda jde o variaci chronicky známých koktejlů nebo o unikátní barmanskou kreaci, mezcal zkrátka umí posouvat hranice.

„Na to, že se mezcal stane vyhledávanou ingrediencí pro přípravu koktejlů bych dal ruku do ohně,“ říká Marek Švarc, obchodní ředitel firmy Zanzibar s.r.o., „Ale přesto bych všem, kdo rádi experimentují a poznávají něco nového doporučil i ten netradičnější způsob konzumace. Poručte si třeba vyzrálý El Seňorio Reposado Extra, usrkávejte jej čistý z malých kalíšků a dopřávejte si k němu dvě typické speciální mexické soli – sal de gusano a sal de chapulín. Lahoda! Slabším jedincům pro jistotu fakt, že jedna obsahuje rozemleté bílé červy a druhá kobylky, prozraďte ale raději až po večírku!“.

www.sirupy-koktejly.cz.

Více informací a receptur na www.sirupy-koktejly.cz.

Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Hlavní zprávy

Další z rubriky

Je toho na vás moc? Stres spolehlivě zažene přístroj Laxman
Je toho na vás moc? Stres spolehlivě zažene přístroj Laxman

Nestíháte, v zaměstnání se na vás všechno valí a musíte pracovat za několik lidí a za jeden plat? V dnešní uspěchané době je to normální, ale nikoliv bez...  celý článek

Nový systém Českých cechovních norem: Rozhoduje kvalita a původ
Nový systém Českých cechovních norem: Rozhoduje kvalita a původ

Koncem roku 2015 spustila Potravinářská komora České republiky a Česká technologická platforma pro potraviny po více než roce přípravných prací zcela nový...  celý článek

Čeští IT specialisté jdou v Německu na dračku
Čeští IT specialisté jdou v Německu na dračku

Počet německých firem, které vyhledávají české IT specialisty, roste. Vzdělaní, zkušení, spolehliví, schopní přemýšlet sami za sebe, a pokud je to nutné, umí...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.