Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kulinářské umění v klánovické hotelovce: on-line kurzy pro každého

Komerční sdělení   14:00aktualizováno  14:00
Hotelová škola rodinného typu vyučuje své studenty za pomoci nejnovějších technologií. Díky on-line videokurzům Kulinářského umění se zábavnou formou naučí důležité kulinářské techniky a postupy a zároveň rozvinou svou schopnost vymýšlet vlastní vynikající recepty.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

kulinářské umění v praxi | foto: Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s.r.o.

Osvojte si kulinářské umění pomocí zábavného videokurzu

logo kulinářské umění

logo kulinářské umění

Kulinářské umění je postaveno na moderních on-line video kurzech profesionálního vaření, které studenty naučí podstatu 80 kulinářských technik a postupů, v každé lekci jednu. 

Cílem není ukázat přípravu konkrétního receptu, například na steak z hovězí svíčkové, ale podstatu přípravy všech druhů hovězího steakového masa od jeho skladování, temperování, různých metod opékání, stupňů propečení, až po jeho odpočívání.

logo školy

logo školy

„Tato názorná videa jsou na naší škole promítaná dataprojektorem ve špičkově vybavené gastronomické učebně, ve které zároveň studenti vaří a zábavnou formou si otevírají cestu k vytváření vlastních receptur,“ říká ředitel školy Mgr. Miloš Procházka.

Unikátní projekt Kulinářské umění založil Jiří Roith, který vystudoval mezinárodní gastronomickou školu v Kanadě. Inspirací mu byla zkušenost s metodikou výuky na předních zahraničních gastronomických školách, jako je The International Culinary School at the Art Institute nebo Culinary Institute of America. 

Hlavním důvodem vzniku projektu Kulinářské umění ale bylo provozování vlastní restaurace, při kterém si uvědomil, že vzdělání je mezi profesionálními kuchaři obecně na nízké úrovni.

Kulinářské umění v klánovické hotelovce - online kurzy pro každého
Kulinářské umění v klánovické hotelovce - online kurzy pro každého

Jiří Roth založil projekt Kulinářské umění.

Kulinářské umění pro každého, komu je vaření vášní

Projekt Kulinářské umění je určen nejen pro studenty gastronomických a hotelových škol, kteří chtějí zlepšovat své kuchařské schopnosti a zvyšovat tak svou odbornou kvalifikaci a cenu na trhu práce, ale také pro profesionály v gastronomii, kteří touží být ve svém oboru ještě lepší. Projekt je zde i pro hobby kuchaře, kteří svého koníčka berou vážně a chtějí své dovednosti povýšit na úroveň profesionálů.

Každý videokurz je zpracovaný do nejmenších detailů a vše srozumitelně vysvětluje. Kulinářské umění nabízí také neustále se rozšiřující databázi profesionálních receptur včetně kalkulací a detailně popsaných postupů přípravy i expedici jídla.

„Na konci každého videa najdete kvíz, díky kterému si můžete ověřit, jestli jste dané téma pochopili správně. Moderní audiovizuální pojetí kurzu je skvělou náhradou zastaralých a nevyhovujících učebnic a naše žáky baví,“ potvrzuje ředitel školy Procházka.

Více informací o projektu Kulinářské umění najdete na webových stránkách www.kulinarskeumeni.cz a na Faceboku: www.facebook.com/kulinarskeumeni.cz

Hotelová škola v Klánovicích

Střední škola hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha Klánovice poskytuje komplexní vzdělání od učebních oborů číšník – cukrář, přes maturitní obory gastronomie – cestovní ruch – hotelnictví, až po nástavbu podnikání.

Škola si zakládá na výjimečném osobním přístupu učitelského sboru i managementu ke studentům a jejich rodičům, dbá se také na to, aby se během výuky studenti setkali s těmi nejmodernějšími studijními postupy. Díky svému inovativnímu způsobu výuky, odbornosti a dobrým výsledkům obdržela od Asociace hotelů a restaurací ČR prestižní ocenění Škola roku 2012.

Když chcete ve své profesi vynikat, musí vás především bavit. To platí obzvláště v umění, do kterého můžeme kuchařinu směle zařadit. Na této téměř rodinné škole se proto nesetkáte s „biflováním“ receptů, podle kterých se vaří v každé hospodě, ale naučíte se nezbytnou teorii bohatě prokládanou skutečně nápaditým vařením. Nebojte se experimentovat mícháním chutí!

Profesionální příprava na budoucí profesi

Studenti jsou všestranně připraveni na reálný provoz díky množství studijních aktivit a praxí. Například v projektu školní kavárny si zkouší kompletní provozování podniku od vytvoření systému objednávek v profesionálním programu, přes nákup potřebného zboží, až po přípravu kávy na profesionálním kávovaru a jejím následném prodeji.

Studenti cestovního ruchu jsou zapojeni do projektu Žákovská firma, kde si osvojí kompletní provoz cestovní kanceláře, a to od založení, přes pořádání skutečných zájezdů a exkurzí, až po případné ukončení. Přímou praxi studenti absolvují ve špičkových provozech, mezi které patří např. Marriott hotel Praha, hotel Leonardo, hotel DAP, Fusion restaurant Aureole, Parlament ČR a gastronomické provozy letiště Václava Havla. Žáci se také podílejí na přípravě prestižních akcí na Pražském hradě.

Studenti se také pravidelně účastní stáží v Německu, Francii, Španělsku, Norsku, Slovensku nebo Rakousku, mohou se i zapojit do gastronomického týmu školy, který absolvuje řadu seminářů, veletrhů a dalších akcí napříč celou Evropou. Samozřejmostí je rozšířená výuka jazyků, které vyučují i rodilí mluvčí.

gastronomický tým školy

gastronomický tým školy

Všemi studijními obory se prolíná výuka konkrétních provozních programů, např. hotelových, restauračních, kavárenských, programů cestovních kanceláří, účetních, ale i právních, se kterými se ve svém budoucím povolání žáci setkají. Přes propracovaný školní on-line systém se k nim studenti mohou připojit i na dálku z domácích počítačů, tabletů nebo chytrých telefonů.

Škola vychovává skutečné profesionály a uznávané kapacity

Již více než 50 let patří Hotelová škola Klánovice k těm nejlepším zařízením svého druhu v ČR a za dobu svého působení vychovala řadu špiček gastronomického byznysu. 

Se školou aktivně spolupracují její bývalí studenti, mezi které patří šéfkuchař Fusion restaurantu Aureole v City Tower Jiří Král nebo šéfkuchař hotelu Leonardo Jakub Vomáčka. Garantem odbornosti výuky je PaedDr. Václav Šmíd, který na škole působí od jejího založení v roce 1962.

Učitelé školy vědí, co v praxi nejlépe funguje, a tak sestavili zcela nový systém vzdělávání, kde si studenti osvojí reálný chod provozoven.

Zapojení školy do nového projektu Kulinářské umění studentům dodává patřičné sebevědomí a chuť vymýšlet nové recepty a kombinace jídel.

Navštivte dny otevřených dveří a staňte se kuchařem

Pokud se toužíte moderně vzdělávat a být úspěšní v oboru gastronomie nebo cestovním ruchu, navštivte dny otevřených dveří Střední školy hotelnictví a gastronomie SČMSD v Praze Klánovicích a nechte se okouzlit inovací a nápady, ke kterým vás zde budou motivovat.

Dny otevřených dveří se konají 24. 1. 2015, 9 – 13 hod. a 17. 2. 2015, 13 – 18 hod. Studenty školy můžete také potkat každý sudý čtvrtek odpoledne při kulinářských ukázkách v prodejnách Makro Praha.

Více informací o Střední škole hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha Klánovice najdete na www.hotelova-skola.czwww.facebook.com/hotelovka

Autor:


Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.