Doporučujeme

Toto je komerční sdělení.
iDNES.cz neovlivňuje obsah komerčních sdělení a není jejich autorem.

Intolerance na potraviny jako lepek nebo laktóza vás už trápit nemusí

Jak poznáme, že máme nesnášenlivost některých potravin? Své potíže si s pečivem či mlékem jen tak nespojíme. A příznaky intolerance na potraviny jako lepek nebo laktóza mohou vést až k chronickým problémům. Pokud vás tedy trápí některé z těchto symptomů, zpozorněte.
Intolerance na potraviny jako lepek nebo laktóza vás už trápit nemusí.

Intolerance na potraviny jako lepek nebo laktóza vás už trápit nemusí. | foto: Biomedica

Nesnášenlivost některých potravin způsobuje nežádoucí reakce zažívacího systému jako plynatost, nevolnost, zvracení, bolesti břicha, průjmy, kručení v žaludku po jídle nebo průjmy. Můžete se také cítit slabí a unavení a nezdravě shodíte na váze. Často vás bolí hlava, máte nepravidelný tep. A u dětí může docházet k poruchám růstu.

Mezi problematické potraviny patří mléko a mléčné výrobky, vejce, lepek, sója, ryby, ořechy, kakao a některé druhy ovoce a zeleniny. První příznaky se objeví obvykle do několika hodin od konzumace potraviny, která vám nedělá dobře.

Intolerance na potraviny jako je lepek nebo laktóza mohou mít příčiny v několika různých onemocněních. Příčinou může být nedostatek nějakého důležitého enzymu v zažívacím systému, který je zodpovědný za štěpení některých složek potraviny.

Nesnášenlivost lepku

Intolerance na lepek neboli celiakie patří mezi autoimunitní choroby. Náš imunitní systém se po konzumaci obilovin začne bránit a útočit na tenké střevo a tím dochází k nepříjemným stavům. Když neodhalíte své onemocnění včas, může se dostavit zvýšená kazivost zubů, cukrovka, řídnutí kostí a další zdravotní potíže.

Pokud omylem sníte potravinu obsahující lepek, nebo občas chcete zhřešit, pořiďte si ve své lékárně doplněk stravy GlutenPrima. Obsahuje tři enzymy, které napomáhají štěpit glykoproteiny lepku a umožňují tak jeho lepší stravitelnost. Tím dojde ke zmírnění příznaků spojených s nesnášenlivostí na lepek.

Nesnášenlivost laktózy

Intolerance na laktózu je zase způsobena nedostatkem zažívacího enzymu zvaného laktáza.Příznaky jsou naprosto individuální, někomu vadí veškeré mléčné výrobky a další produkty obsahující laktózu, jinému třeba jen mléko.

Pokud dojde k „nehodě“, kdy omylem sníte potravinu obsahující laktózu, oceníte speciální přípravek LaktoPrima s obsahem enzymu laktázy, který napomáhá rozkladu mléčného cukru laktózy. Enzym laktáza v žaludku rozštěpí laktózu na jednodušší cukry a tím umožní lepší stravitelnost mléčných výrobků.

Každá tobolka doplňku stravy LaktoPrima obsahuje 10 000 ALU, FCC jednotek laktázy. Žádejte ve své lékárně.

Přípravky GlutenPrima a LaktoPrima vyvinul tradiční český výrobce léčiv, doplňků stravy a kosmetiky Biomedica, spol. s r.o., který maximálně využívá osvědčené přírodní látky.

Více informací najdete na www.bio-medica.cz nebo na www.glutenprima-laktoprima.eu.

Sdílet článek Facebook Twitter Google Plus

Další z rubriky Zprávy - sdělení