Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Intolerance na potraviny jako lepek nebo laktóza vás už trápit nemusí

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Jak poznáme, že máme nesnášenlivost některých potravin? Své potíže si s pečivem či mlékem jen tak nespojíme. A příznaky intolerance na potraviny jako lepek nebo laktóza mohou vést až k chronickým problémům. Pokud vás tedy trápí některé z těchto symptomů, zpozorněte.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Intolerance na potraviny jako lepek nebo laktóza vás už trápit nemusí. | foto: Biomedica

Nesnášenlivost některých potravin způsobuje nežádoucí reakce zažívacího systému jako plynatost, nevolnost, zvracení, bolesti břicha, průjmy, kručení v žaludku po jídle nebo průjmy. Můžete se také cítit slabí a unavení a nezdravě shodíte na váze. Často vás bolí hlava, máte nepravidelný tep. A u dětí může docházet k poruchám růstu.

Mezi problematické potraviny patří mléko a mléčné výrobky, vejce, lepek, sója, ryby, ořechy, kakao a některé druhy ovoce a zeleniny. První příznaky se objeví obvykle do několika hodin od konzumace potraviny, která vám nedělá dobře.

Intolerance na potraviny jako je lepek nebo laktóza mohou mít příčiny v několika různých onemocněních. Příčinou může být nedostatek nějakého důležitého enzymu v zažívacím systému, který je zodpovědný za štěpení některých složek potraviny.

Nesnášenlivost lepku

Intolerance na lepek neboli celiakie patří mezi autoimunitní choroby. Náš imunitní systém se po konzumaci obilovin začne bránit a útočit na tenké střevo a tím dochází k nepříjemným stavům. Když neodhalíte své onemocnění včas, může se dostavit zvýšená kazivost zubů, cukrovka, řídnutí kostí a další zdravotní potíže.

Pokud omylem sníte potravinu obsahující lepek, nebo občas chcete zhřešit, pořiďte si ve své lékárně doplněk stravy GlutenPrima. Obsahuje tři enzymy, které napomáhají štěpit glykoproteiny lepku a umožňují tak jeho lepší stravitelnost. Tím dojde ke zmírnění příznaků spojených s nesnášenlivostí na lepek.

Nesnášenlivost laktózy

Intolerance na laktózu je zase způsobena nedostatkem zažívacího enzymu zvaného laktáza.Příznaky jsou naprosto individuální, někomu vadí veškeré mléčné výrobky a další produkty obsahující laktózu, jinému třeba jen mléko.

Pokud dojde k „nehodě“, kdy omylem sníte potravinu obsahující laktózu, oceníte speciální přípravek LaktoPrima s obsahem enzymu laktázy, který napomáhá rozkladu mléčného cukru laktózy. Enzym laktáza v žaludku rozštěpí laktózu na jednodušší cukry a tím umožní lepší stravitelnost mléčných výrobků.

Každá tobolka doplňku stravy LaktoPrima obsahuje 10 000 ALU, FCC jednotek laktázy. Žádejte ve své lékárně.

Přípravky GlutenPrima a LaktoPrima vyvinul tradiční český výrobce léčiv, doplňků stravy a kosmetiky Biomedica, spol. s r.o., který maximálně využívá osvědčené přírodní látky.

Více informací najdete na www.bio-medica.cz nebo na www.glutenprima-laktoprima.eu.

Témata: Vejce

Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Hlavní zprávy

Další z rubriky

SEO má smysl pouze dlouhodobě.
SEO má smysl pouze dlouhodobě

Mnoho lidí se domnívá, že SEO funguje jako nějaké tlačítko – stačí jej zapnout a je hotovo. To je však mylný dojem. Má-li být optimalizace pro vyhledávače...  celý článek

Ložnice by měla být místem, kde se cítíte dobře.
Ložnice by měla být místem, kde se cítíte dobře

Ať už žijete s rodiči, nebo ve vlastním bytě, ložnice by měla být vaším útočištěm, kam si chodíte odpočinout po náročném dni. Doby, kdy v ní byly pouze šatní...  celý článek

Westray Barcelona - nejnovější trendy v nábytkářství -  dekory dřeva...
Novinky od Oresi: Moderní kuchyně pro život a radost z vaření

Současné kuchyně se stále vyvíjejí, aby nám přinášely víc komfortu a radosti. Oresi je největší prodejce kuchyní na českém trhu a své portfolio pravidelně...  celý článek

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.