Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Holba si posvítí na kvalitu piva v restauracích, ty nejlepší ocení

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl, vzkazuje sládek pivovaru Holba Luděk Reichl všem příznivcům ryzího piva z hor, kteří s rádi zajdou na jedno čepované.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl | foto: Pivovar Holba, a.s.

Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl
Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl

Spolu se svým týmem si tentokrát posvítil na kvalitu čepované Holby v restauracích, hospodách a barech. Těm nejlepším udělují Pečeť kvality. Jde o projekt na podporu zodpovědného přístupu k pivu od výroby až na stůl. Díky němu provozovny se správně ošetřeným pivem pozná host už podle viditelného označení na dveřích. Stále totiž platí, že sládek pivo vaří, ale hospodský ho dělá, a proto je zapotřebí, aby byli oba zajedno a chtěli pro pivaře to nejlepší. 

„Poctivě hlídáme, aby každý půllitr našeho piva odcházel z pivovaru v prvotřídní kvalitě, za kterou si stojíme. O to více nás mrzí, když host pije pivo, které svou chutí Holbu ani nepřipomíná. Víme, jak moc záleží na spolupráci hostinských a naší společné orientaci na spokojenost zákazníka,“ říká sládek Luděk Reichl a uvádí několik základních opatření, která mohou kvalitu čepovaného piva zásadně ovlivnit.

Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl

První pečeť kvality Holba udělila letos v únoru a dnes má tento certifikát už 17 restaurací na Moravě.

Pivovar Holba instaluje do restaurací značkové výčepní zařízení a pravidelně školí personál každého pohostinství. Restaurace v pravidelných 30 denních intervalech navštěvují specialisté z pivovaru, aby zde provedli sanitaci. Udržuje se tím perfektní a stálá čistota zařízení, důležitá pro kvalitu čepovaného piva. Čistota je alfou i omegou nejen výčepu, ale také u skla, ve kterém se pivo hostovi podává. K jeho mytí slouží spüllboye a speciální čistící prostředky, které dodává restauracím pivovar.

Kvalitu čepovaného piva výrazně ovlivňuje také správné tlakování sudů, a proto Holba svým provozovnám doporučuje používat Biogon, tedy směs čistých plynů CO2+N2. Jde o moderní způsob čepování piva, které zabraňuje přesycení piva oxidem uhličitým, i když je sud třeba naražen déle. Další velkou předností Biogonu je zanedbatelný obsah kyslíku, který negativně ovlivňuje většinu vlastností čepovaného piva. To vše umožňuje načepovat hostům pivo v takové kvalitě, jakou oprávněně očekávají.

Do Jeseníků za ptačím zpěvem a ryzím pivem

Známé „Na ptáky jsme krátký“ nemusí vždy platit, zvláště když máte nablízku zkušeného ornitologa. V sobotu 18. dubna se nabízí jedinečná příležitost vyrazit do Jeseníků na ornitologickou výpravu. Povede ji známý odborník Zdeněk Vermouzek, ředitel České společnost ornitologické, který nejenže vás zavede do ptačí říše, ale naučí vás dokonce některé druhy ptáků poznávat. A to nejen podle vzhledu, ale i hlasu.

Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl

Sám dokáže pohledem rozeznat na 300 druhů ptáků, což jsou prakticky všichni žijící v Evropě. „Určování ptáků je výborná zábava i kousek umění, lidé se mu učí roky,“ říká Zdeněk Vermouzek. „Ale na to, abychom mohli ptačí zpěv, ladnost jejich letu i všelijaké další životní projevy pozorovat a obdivovat, vůbec nemusíme být odborníky. Stačí se umět dívat a naslouchat.“

Přiznává, že někdy mu pomáhá literatura, což vůbec není nic špatného, protože některé druhy se liší velmi detailně. Obvyklé jsou i proměny během vývoje nebo změny zbarvení peří v průběhu roku. Můžete se těšit na řadu zajímavostí o výskytu a chování ptáků, hnízdění nebo proč se ptáci kroužkují, jak migrují i co je nejvíce ohrožuje nebo se dovědět něco o volbě ptáka roku, o které jste dosud ani netušili. Společně se zaposloucháte do ptačího zpěvu a sami si zkusíte hlasy ptáků rozlišit.

V dubnu se ptáci připravují na hnízdění a ozývají se zpěvem prakticky po celý den. Obecně ale platí, že nejlépe je vyrazit ráno. Sraz účastníků výpravy je proto v 7.30 hodin v areálu pivovaru Holba u Pivovarské restaurace v Hanušovicích, kam se výprava vrátí po zhruba 2,5 hodinách. V případě nepříznivého počasí proběhne program v Pivovarském muzeu.

Akci pořádá pivovar Holba ve spolupráci s Českou společností ornitologickou.

Počet účastníků je omezen, proto je zapotřebí potvrdit účast předem emailem na muzeum@holba.cz nebo telefonicky na 724 776 384.

Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl

Stylová Pivovarská restaurace v Hanušovicích nabízí místní speciality a příjemné posezení u Ryzího piva z hor. Její součástí je Pivovarské muzeum s pivovarnickou expozicí, věnovanou výrobě piva kdysi a dnes. Objekt se nachází přímo v areálu pivovaru Holba s krásným výhledem na pivovarské rybníky a nabízí možnost ubytování v moderních apartmá. Pobyt si můžete zpříjemnit exkurzí do pivovaru Holba spojenou s ochutnávkou ryzího piva z hor. Exkurzi je zapotřebí objednat si v pivovaru předem.

K zajímavým místům v okolí patří např. Velké Losiny, Ramzová s lanovkou na Šerák, vodní tvrz v Jeseníku, muzeum veteránů v Rapotíně, naučné stezky např. na Rejvíz nebo Bílá Opava i lákavé cyklotrasy s krásnými výhledy.

Holba Horské byliny je vítězem mezi ochucenými pivy

Medaile patří také Holbě Šerák a Holbě Premium

Holba v prvotřídní kvalitě až na stůl

Holba Horské byliny zvítězila u degustátorů na celé čáře a patří ji Zlatý pohár PIVEX 2015 v kategorii míchaných piv. Už tradičně bodovala Holba Šerák a Holba Premium. Obě piva získala bronzové medaile ve Zlatém soudku PIVEX 2015 v příslušných kategoriích. 

Holba Horské byliny je na trhu ochucených piv loňským nováčkem a zlatá medaile potvrzuje, že přízeň konzumentů není náhodná. Jde o pivo s nízkým obsahem alkoholu a ryze přírodním složením. Kombinace českého chmele, prvotřídního sladu, horské vody z vlastního zdroje a sedmi bylin dává pivní novince svěží chuť, odlišnou od běžných ovocných piv. „Vaříme ho podle vlastní receptury, kterou jsme dlouhodobě testovali. Je to lehké osvěžující pivo, ideální k zahnání žízně,“ říká ředitel pivovaru Holba Vladimír Zíka, který je spoluautorem receptury toho pivního šampiona.

Prvotřídní kvalita surovin a tradiční výrobní postupy, používané po staletí, se promítají do všech piv značky. Přinášejí jim jedinečnou chuť, pitelnost a osobitou charakteristiku. A právě to rozhodlo o úspěchu piv Holba napříč sortimentem značky. „Znovu se nám podařilo získat medaile, tentokrát v průřezu celým sortimentem. To je dobrá zpráva a pro konzumenty záruka stabilní kvality. Ať si zvolí jakékoli pivo z naší produkce, mohou očekávat prvotřídní kvalitu,“ komentuje úspěch Vladimír Zíka.

www.holba.cz

Autor:

Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Hledáte maminku s dítětem a podobnými zájmy?
Hledáte maminku s dítětem a podobnými zájmy?

Na eMimino.cz najdete maminky, které jsou na tom podobně.

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.