Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Grilovací inspirace: zkuste naše tipy a buďte lepší než šéf na grilu

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01
Grilovací sezóna je v plném proudu a vy zvládnete sotva krkovici na pivu? Žádný problém! Stále je ještě čas naučit se pořádně grilovat a vytřít zrak svým známým, kamarádům i kámošům. Zkuste naše jednoduché tipy a rozjeďte pořádnou kulinářskou akci, kterou by pochválil i „šéf“ Zdeněk Pohlreich.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Základem každé grilovačky je kvalitní čerstvé maso. | foto: Globus

Než se pustíte do práce, připomeneme si pár základních pravidel:

1. Abyste měli z grilovačky opravdový požitek, dbejte především na čerstvost a kvalitu masa. Vsaďte rozhodně na známá řeznictví nebo prověřené značky, jinak vás hosté rozhodně nepochválí, i když uděláte všechno správně. Zárukou jistoty je třeba Globus, který má vlastní řeznictví s uzenářskou výrobnou, které najdete v každém Globus hypermarketu. (Masné a uzenářské výrobky se tam připravují každý den přímo v prodejně, nejsou převáženy z místa na místo a můžete si být jisti tím, že se vše obejde bez přidání zbytečné chemie.)

2. Kuřecí prsní nebo krkovice to je vděčná klasika. Můžete se ale pustit i do objevování nových chutí a mas. Bát se nemusíte panenky, vepřové kýty, vepřového boku ani chuťově výraznějšího jehněčího masa.

čerstvé maso

Náš redakční tip:

Pro začátečníky, co si netroufnou na správné kořenění doporučujeme vepřový steak z krkovice či kýty, (přírodní i v různých marinádách), grilovací kotletu kořeněnou bylinkami, vepřové medailonky v máslové marinádě, špíz z kostek z vepřové kýty, vepřový bok ke grilování nebo kostky z čerstvé vepřové kýty připravené v tymiánovo-citrónové marinádě. 

Plátky jehněčího, kotletky či kostky už mohou být předem naložené v máslové, pivní, česnekové nebo exotické (Borneo) marinádě. Příjemnou změnou může být i grilování telecího masa. Stojí to určitě za vyzkoušení.

Akční zajímavou nabídku mas pro grilování najdete na www.globus.cz

3. Pokud si koupíte hotovou marinádu, naložte do ní maso minimálně na 2 – 3 hodiny. I hotové marinády koupíte v Globusu.

grilování

Hurá jdeme grilovat!

4. Před grilováním potřete rošt jedlým olejem, aby se maso nepřipeklo.

5. Nikdy negrilujte nad přímým ohněm. Počkejte si na žhnoucí uhlíky.

6. Nikdy negrilujte zmrzlé maso. Nejenže se neupeče rovnoměrně, ale zpravidla je uvnitř nedopečené a na povrchu spálené.

7. Maso při pečení nepropichujte. K obracení používejte kleště na maso.

8. Pokud nechcete maso pokládat rovnou na rošt, můžete použít grilovací misky.

9. Když se stane, že se maso začne opékat nerovnoměrně, zabalte tmavou část do alobalu a dopečte ho. Rozhodně se nepřipálí.

 

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.