Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Existují ještě potraviny, masné výrobky, které nejsou pančované?

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Spousta z nás si nejspíš řekne, že ne. Po poslední zkušenosti s praktikami výrobců alkoholu, které končilo v mnoha případech těžký postižením nebo dokonce fatálním koncem, je to otázka k zamyšlení.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Existují ještě potraviny, masné výrobky, které nejsou pančované?

Mně osobě není jedno, jaké sousto vložím do úst a čím si připiji na zdraví. Proto hledám produkty, které mi mají co nabídnout. O to víc mě potěší, když jsem při svém hledání úspěšná. Tentokrát mě zlákal malý krámek řezníka Machače, o kterém jsem se doslechla, že to dělá s láskou k řeznickému řemeslu.

Zákazníky vítá příjemná vůně masných výrobků

Přivítala mě usměvavá prodavačka a vůně uzeniny. Nechávám si doporučit jen to nejlepší. Doporučeno mi bylo samozřejmě vše, včetně čerstvého masa.
Chtěla jsem jen vyzkoušet, s tím, že když mi bude chutnat, vrátím se.

Nakonec odnáším Paštiku, u které mě oslovilo, že neobsahuje Éčka. Vysočanský salám, což je u Machače ekvivalent Vysočiny, tu jsem jako dítě milovala, takže jsem zvědavá. A posledním vzorkem jsou Mořkovské klobásy s originální Machačovou recepturou.

Chuťové buňky si užívají dokonalost klobás, paštiky i salámu

Jdu domů a pro jistotu se občas ohlédnu, zda se za mnou nezačíná srocovat smečka psů, abych nedopadla jako Štěpán. Vše dobře dopadlo, jsem doma a jde se ochutnávat. Jako první jdou pod kudlu klobásy.

S manželem krájíme tenká kolečka, na kterých je pěkně vidět struktura masa. Tohle nejsou žádné supermarketové amarouny. Vůně je lehce uzená a přiměřeně česneková, vše se mění na harmonii v ústech. Je to balada, přímo báseň…

Existují ještě potraviny, masné výrobky, které nejsou pančované?
Existují ještě potraviny, masné výrobky, které nejsou pančované?

Ještě chvíli se vznášíme, ale naše nabuzené chuťové buňky chtějí další dávku. Pozornost je zaměřena na skleničku paštiky. Sundávám papírový přebal a s charakteristickým lupnutím otevírám víčko.

S touto malou explozí přichází i tlaková vlna vůně. Ve skleničce je na povrchu malá vrstva tuku, což zapříčinila absence éček. Dávám na radu prodavačky a celý obsah promíchávám. Přitom vnímám příjemně intenzivní vůni koření, pečeného masa a jater. Kousek čerstvé housky, pěkná vrstva paštiky.

A vrací se mi vzpomínky na dětství. Takovou paštiku jsem naposledy jedla u babičky, když ji tam na zabíjačce vyrobil místní řezník. Posledním exemplářem zůstává Vysočanský salám. Na ten se nejvíc těším, ale bohužel si na něj musím chvíli počkat. Salám putuje do spíže, kde bude dle doporučení několik dní zrát. Doporučeno mi bylo alespoň 10 dnů, ale že to tak dlouho vydržím, si nejsem jistá.

A taky že ne. Pátý den mě udolává má touha ochutnat a salám putuje z háčku na prkénko. Při nákroji je vidět, že jsem měla ještě chvilku počkat, nicméně není to nijak tragické. Čeká mě opět příjemné překvapení.

Tenhle Vysočanský salám má k mé, od dětství milované Vysočině daleko blíže, než všechny Vysočiny, které jsem za posledních několik let ochutnala. Salám se nechá pěkně krájet na kolečka, nemaže se. Chuť je vyvážená, je cítit jen koření a chuť masa. Žádné kyselé pachuti jako tomu bývá u fermentovaných masných výrobků. Nedá se to jinak nazvat než lahoda.

Deset bodů z deseti

Konečný verdikt zní jasně. Deset bodů z deseti. Zcela jistě se do řeznictví Machač vrátím. Pokud i vy chcete zažít chuťovou extázi a přesvědčit se na vlastní kůži, navštivte řeznictví pana Machače osobně a můžete ochutnat rozdíl…

Bližší informace o řeznictví Machač, nabídce produktů a seznam prodejen najdete na internetové adrese www.machac.eu.

Autor:


Komerční sdělení

Komerční sdělení je placená služba portálu zprávy.iDNES.cz, která měsíčně osloví 650 000 uživatelů. Další informace najdete ZDE

Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.