Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Delikatesy a zázrak pro pleť: to jsou čeští šneci na talíři a šnečí kosmetika

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Ochutnejte jedinečné delikatesy, jako jsou šnečí játra, šneci v ulitách s lahodnou omáčkou nebo dokonce šnečí vánoční řízečky! Dámy zaručeně nadchne také kosmetika ze šnečího extraktu.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Delikatesy a zázrak pro pleť: Čeští šneci na talíři a šnečí kosmetika | foto: GOURMET1.biz

O projektu zpracovávání šneků a účincích kosmetiky z jejich extraktu jsme se bavili s Miroslavem Součkem juniorem, majitelem společnosti Delicatessen Snailex Ltd., který se s námi podělil i o svůj originální recept.

Kdy a jak se zrodil projekt vaší „ šnečí společnosti“?
V roce 1991 začali rodiče s chovem afrických šneků Helix aspersa Maxima, ale začátky dopadly špatně, neboť s tímto druhem šneků nebyly v Evropě dostatečné zkušenosti, a tak chovy opakovaně uhynuly.

Nevzdali to, a tak se po dvou letech finančních a duševních ztrát podařilo chov zvládnout. První kvalitní chovné šneky zakoupili ve Francii. Výrobu šnečích delikates zahájili v roce 1992.

Šneci jsou tedy lahůdka. Jaké delikatesy z nich vyrábíte a s jakým úspěchem?
Největší úspěch na mezinárodní scéně získala firma Snailex na mezinárodním gastronomickém veletrhu ve francouzském Dijonu v roce 1995, a to 1. cenu za originalitu a inovaci pro výrobek “Šnečí játra”, který uvedla na světový trh jako první. Ano, jsou to skutečná a vynikající šnečí játra! Další atraktivní lahůdkou je Šnečí kaviár a samozřejmě Šneci po Burgundsku. Všechny tyto delikatesy jsou připraveny k přímé konzumaci.

Co to je šnečí kosmetika?
V loňském roce jsme ji začali vyrábět. Pozitivní účinky šnečího extraktu, který je základem, byly již celosvětově prokázány. Hojí zejména následky akné, rozzáří pleť, potlačí vznik vrásek a další neduhy pleti. To není žádný marketingový trik, ale skutečnost. Tato kosmetika je opravdu účinná.

Delikatesy a zázrak pro pleť: Čeští šneci na talíři a šnečí kosmetika

Máte připravenou nějakou novinku ze šneků?
Ano, tak trochu pro Čechy šokující produkt Šneci ala Caligula. Jsou to šneci v ulitách s lahodnou omáčkou. Šli jsme si pro inspiraci tam, kde byli šneci povzneseni na delikatesu, každý si myslí, že to byla Francie, ale bylo to ve starém Římě. Nebylo vůbec jednoduché vydat se „šnečí stopou“ skoro 2000 let zpátky, ale povedlo se. A tak mohou lidé ochutnat šneky tak, jak je mohl konzumovat například sám císař Caligula.

Kam šneky dodáváte?
Dodáváme je zejména do hotelů a restaurací v Česku. Část produkce jde na export. Dále pak formou internetového obchodu www.Gourmet1.biz. Je to nejlepší cesta od výrobce přímo k zákazníkům, bez navyšování cen a rizik třetím subjektem.

Delikatesy a zázrak pro pleť: Čeští šneci na talíři a šnečí kosmetika

A závěrem vám nabídnu jeden rychlý a výborný recept:

Vánoční šnečí řízečky s pikantní majonézou / pro 4 osoby

Koupíme uvařené šneky v bujonu (48 - 60 ks), vylijeme obsah přes sítko a máme šneky připravené k obalování.

Připravíme si klasický trojobal a šneky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.

Obalené šneky dáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova. Je to pár minutek a dobrůtka je na světě.

Šneky můžeme přisolit na talíři dle chuti.

Majonézu připravíme takto: Vezmeme majonézu (ne tatarku), nejlépe Majolku (asi 250ml) a do ní zamícháme 2 - 3 vrchovaté kávové lžičky dijonské hořčice.

Jako příloha se hodí opékaný brambůrek, hranolky, nebo bílé pečivo.

Gurmánský zážitek završí suché bílé víno.

Recept pro 3 osoby.

Ingredience:

šneci 48ks
vejce 2ks
mouka 50g
strouhanka na obalení
Majolka 250ml
hořčice Dijon 2 - 3 kávové lžičky vrchovaté
citronová šťáva 1 kávová lžička

Základní surovinu „Šneky v bujonu“ koupíte na www.GOURMET1.biz.

 

Autor:


Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.