Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Čtyřdílný seriál Nápojové ambulance: ať žije přestávka na kávu

Komerční sdělení   7:00aktualizováno  7:00
Pauza na kávu zvyšuje bezpečnost, koncentraci, bdělost a přispívají k soudržnosti na pracovišti. Je neuvěřitelné, že takto malý okamžik přerušení práce může mít takový účinek!

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Čtyřdílný seriál Nápojové ambulance - Ať žije přestávka na kávu! Díl první: Systémy InCup | foto: Nápojová Ambulance

Díl první: Systémy InCup

Trendem je pracovat více. Proto se na mnoha pracovištích přestávky na kávu zkracují a omezují. Otázkou je, jaký to má efekt. Místo možnosti setkání s kolegy si vzít svůj šálek ke svému stolu a pokračovat v práci. Například ve vědeckých kolektivech je ověřené, že bez neformálních rozhovorů chybí část dne, kdy se rodí nové nápady jinde, než v laboratoři.

Přestávka na kávu může také posílit sociální soudržnost. Poznáte své kolegy, dozvíte se více o jejich práci. Pak se vrátíte ke své práci a jste odpočatí a efektivnější a možná i s novým řešením, na které jste přišli při rozhovoru u kávy s kolegou. 

Proto je přestávka na kávu důležitá. A pokud máte dobrý nápojový systém, který umí opravdu dobrou kávu, pak je velmi jednoduché ji snadno zorganizovat.

Při pořizování automatu na kávu je nutné zvážit tří základní kritéria. Prvním je cena porce. Úmyslně uvádíme nápoje, ne stroje, neb v současnosti už si málokterá firma automat kupuje. Co všechno tento údaj obsahuje? Základem je kvalitní základní surovina pro přípravu nápoje. Součástí ceny porce je také příslušenství, mléko do kávy, cukr a i kelímek. Cena porce obsahuje i nároky na hygienu a obtížnost obsluhy.

Nároky na hygienu jsou neoprávněně přehlíženou součástí. Pokud používáte automat na espresso, který jako surovinu používá zrnkovou kávu, pak víte, jak vypadá odpadní miska. A jak vypadá, pokud není denně čištěná. To je pouze nejvíce viditelná část. Surovina prochází strojem, musí se míchat a nápoj někudy vytéká. Všechna tato místa je potřeba pravidelně čistit. 

Do nároků na hygienu je nutné zahrnout i četnost styku suroviny s vnějším prostředím a obsluhou. Čím méně kontaktů surovina má, tím je vyšší hygiena systému. Do vnějšího prostředí je zahrnut vedle atmosféry také kontakt rukou při doplňování nebo při servisu.

Obtížnost obsluhy znamená vlastní příprava nápoje uživatelem a udržení automatu v provozu. Kritérium zahrnuje, zadání vybraného nápoje a snadnost odběru. Volbu nápoje, jedním tlačítkem, nebo je nutné si doplnit přídavné ingredience separátně. Automatická velikost porce, nebo je potřeba výdej nápoje zastavit. Co všechno musí obsluha provést, aby byl stroj čistý a fungoval a jak složité je například doplnění automatu a jak obtížně se čistí mixér nebo espresso jednotka.

Systémy pro přípravu kávy

Systémy pro přípravu kávy

Ve čtyřdílném seriálu Nápojové ambulance se budeme věnovat porovnání jednotlivých systémů podle uvedených kritérií. Budeme uvádět kompletní výhody i nevýhody zdrojů kávy, které jsme za dvacet let praxe objektivně nasbírali od našich zákazníků. Pro každého z nich mají jednotlivá kritéria různou váhu. Každému z nich proto vyhovuje jiný typ nápojového automatu.

Pro hodnocení jsme použili stejnou stupnici jako ve škole. Od jedničky do pětky.

Díl první: Systémy InCup

Systémy Incup jsou založené na kontrolovaně nadávkované porci suroviny v kelímku. Při výrobě nápoje se pouze doplní voda. Žádné míchání ani dávkování. Pro zvýšenou hygienu má většina systémů „uzamčený“ kelímek. 

Hygiena, jednoduchost, bezpečnost a rychlost výdeje jsou hlavní přednosti. Všichni výrobci jsou povinni uvádět datum výroby a datum doporučené spotřeby. Porovnejte s ostatními automaty. Vysypaná směs v plastovém kanystru toho mnoho o svém původu a výrobě neprozradí.

Vyšší cena porce je vyvážena nejvyšší mírou hygieny a velmi jednoduchou obsluhou. Ale je nutno uvést, že v ceně porce je již cena za kelímek.

Nároky na hygienuxx
Obtížnost obsluhyxx
Cena porcexxxx

Více informací najdete na stránkách www.n-a.cz.

Nápojová ambulance zajistí, že budete mít vždy dobrou kávu a správný systém. Koncepty servisních smluv i financování jsou přizpůsobeny podle představ, potřeb a možností zákazníků.

Autor:

Oblékněte dítě hezky a levně
Oblékněte dítě hezky a levně

Nakupujte v dětském bazárku eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.